• 31
    bu tabloyu tersine çevirmek aslında teoride o kadar basit ki...

    mustafa cengiz, gözlemlediğim ve geçmişiyle bildiğim kadarıyla finansal tablolar analizlerine oldukça hakim birisi. nakit akış analizi ve kulübün aktif-pasif dengesinin ne olduğundan çok, onu sağlıklı şekilde yorumlayabilecek bilgiyi haiz olan birisi gibi. buradaysa iş başkandan çıkıp, diğer yetkililer ve yöneticilerimize kalıyor. dursun özbek, ünal aysal ve adnan polat dönemindeki gibi parayı har vurup harman savurma dönemi artık bir zahmet sona ermeli, bir daha da hiçbir zaman karşımıza çıkmamalı.

    galatasaray store'dan başlanmalı mesela. 'yellow friday' kampanyasının kulübe kısa vadede nasıl nakit akışı sağlayabildiğine şahit olduk. yalnızca bir hafta sonundan ibaret olan bu kampanyada, store'un senelik cirosunun %7'lik kısmı kadar gelir elde ettik. bu inanılmaz bir şey. ama bu kampanyayı tek seferlik değil, periyodik aralıklarla dönem dönem karşımıza çıkarmalılar. popüler gündemi, sportif olayları, hatta işin biraz da magazin kısmını takip edip, buralara oynamayı becerebilmeliler. yani 'taraftara oynama' kısmını işte kulübün bu departmanı iyi yapabilmeli.

    riva-florya kısmını pas geçiyorum. mustafa cengiz bu konuyla ilgili zaten emlak konut'la görüşmelerin yapılacağından bahsetmişti.

    sosyal medya konusunda da daha aktif olunmalı mesela. kulübün takımla ilgili birer gayriresmi twitter-facebook-instagram hesapları açıp, oyuncular, teknik heyet, gerekirse yönetici ve dahi taraftarların katılımlarının olacağı bir 'fanzone' etkinliği düzenlemeleri elzem. dünyanın en büyük takımları bu sosyal medyayı öyle etkin kullanıyorlar ki, bir bilseniz. manchester city, bayern münich, tottenham hotspurs, psg, real madrid, barcelona gibi dünyanın en iyileri sırf buralardan bile onbinlerce sempatizan kazanıyorlar yurtdışından.

    bu kulübü yönetmek kolay. gerekli olan üç şey var: vicdan, galatasaray sevgisi ve liyakat.

    malesef bu üçünden bizim kulübümüzde uzun bir müddet göremedik. tıpkı memleketimizde olduğu gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın