2017-18 EuroLeague Kadınlar A Grubu 7.Hafta Maçı
18:00 Ahmet Cömert Spor Salonu
69 - 64
  • 2
    fransa'nın villeneuve-d'ascq kasabasından gelen garip isimli takım ile oynayacağımız euroleague women 2017-2108 sezonu a grubu 7. hafta karşılaşması. ilk 4 takımın üst tura çıktığı grupta aynı galibiyet ve mağlubiyet sayısına sahip olmamıza rağmen kursk deplasmanındaki 57 sayılık farkın içine ettiği genel averajımız sayesinde rakibimiz 4. biz ise 5. sıradayız. bu maçtan çıkacak bir galibiyet sıralamadaki yerlerimizi değiştirecek. sopron'un bourges gibi grubun kolay deplasmanlarından birine çıkacağı bu haftada kazanıp aradaki 1 galibiyetlik farkı da korumak lazım.

    mazisi 2000 yılına dayanan bir takım rakibimiz esbva-lm* *. ideal beşi virginie bremont, johannah leedham, johanne gomis, mame marie diop ve pauline nsimbo şeklinde sıralanıyor. bremont ve leedham kısa, gomis-diop-nsimbo üçlüsü ise uzun rotasyonunu oluşturuyor. bu üç oyuncu da 10 sayı bandında atıyor her maç. arada nsimbo'nun kendinden geçip 28 sayı attığı castors maçı hariç aman aman bir istatistikleri, daha da önemlisi korkutucu bir yüzdeleri yok. bizim gibi sıralamada altta kalan takımları yenip üsttekilere yenilmişler. yine tıpkı bizim gibi skor yükünü her maç paylaşıyorlar, bu da hocanın dün dediği "sokak basketbolu" lafının altını dolduran bir istatistik. allie'nin yokluğunda birbirinin aynısı iki takım sahaya çıkacak gibi görünüyor.

    bu maç ile başlayacak olan yılbaşına kadarki 4 maçlık seride ahmet cömert'te 3 maça çıkacağız. haftaya grupta şu an 3. sırada bulunan sopron'u yine ataköy'de ağırlayacak, bir sonraki hafta grup 2.'si prag deplasmanına gidecek, ordan dönüşte de bourges'i ağırlayacağız. ahmet cömert'teki bu üç maçı kazanmamız halinde herşeye rağmen üst tur hesaplarında çok rahatlamış bir hale gelebiliriz. gerçi diğer gruptaki ilk 4 takım neredeyse avrupa'nın ilk 4 takımı olduğu için sıralamanın çok bir önemi kalmayacak. 1-2 olan yakın doğu ve fenerbahçe'den kaçayım derken ekaterinburg ile karşılaşma gibi trajik bir senaryo var işin ucunda.

    tabi hiçbir maç oynanmadan kazanmıyor. önce bu maçları kazanmak lazım...

    (bkz: bugün günlerden mutlak galibiyet)
App Store'dan indirin Google Play'den alın