• 59
    koreografiyi anlamayanlar ve dolayısıyla beğenmeyenler, alaka kuramayanlar için;

    1-) geçen sezon bu slogan atıldığında hepimiz sevmedik mi? bu sloganın kullanılması 2 sezondur galatasaray hakkında yapılan yorumlar, içinde bulunduğu sportif başarısızlıklardan dolayı ortaya çıkmadı mı? federasyon tarafından korunan takımların taraftarları takımımıza laf etmedi mi? işte bu yüzden bu slogan, bu sezonki sportif başarımızın sonucu olarak, eze eze maçları kazandığımız ve puan farkını taktığımız için kullanıldı. şimdi şu bir dursun cepte.

    2-) rocky karakteri, bir ikondur. global bir karakterdir. fatih terim'e godfather pankartında niye laf edilmedi, herkesin hoşuna gitti? galatasaray'ın vito corleone ile alakası var mıydı? fred çakmaktaş figürünü kullandığımız türkiye kupası göndermeli pankarta niye laf edilmedi? fred çakmaktaş galatasaray bowling takımında mı oynuyordu?

    alaka kurmak, bağlantı kurmak çok basit. bazen bazı kelimeleri, cümleleri, olayları sadece bir figürle anlatabilirsin. rocky de böyle bir figürdü. rocky her maçta bir sürü yumruk yerken, orası burası patlarken, yere düşerken; ''tıpkı bu sezonki takımımız gibi'' mücadeleden vazgeçmeyip, ayağa kalkıp, maçı kazanırdı.

    bu basit bağlantıları, göndermeleri farketmemiş olabilirsiniz. ama bu kesinlikle içi boş bir koreografi değildir. geçen sezonlara gönderme yapıp, bu sezon başarı gelince yapılması gayet doğal bir çalışmadır. beğenmemiş olabilirsiniz fakat anlamını, ne ifade ettiğini anlayamamak, alaka kuramamak zaten bu ülke insanlarının en büyük problemidir. zaten bu yüzden hep ''kandırılıyoruz'' ya.

    not: teknik olarak zor, görsel olarak zayıf, anlam açısından zengin bir çalışmadır. alakasız değildir. tam isabettir.
    not 2: ultraslan oluşumunu zerre sevmem. savunmam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın