• 30
    https://pbs.twimg.com/media/DMcIAbiXkAI-wXz.jpg

    hukuk ogrenciligi ne demek biliyor musunuz?*

    - derste olasi bir sozluye kaldirilma durumuna (sokratik metod) karsi haftanin bes gunu sabaha karsi 3'lere 4'lere kadar dava okuyup ozetini cikarmak demek.

    - sinav olurken bir saat gibi kisa bir surede, 3 sayfa uzunlugundaki vakalara iliskin asiri sasirtici yorum sorularini yasalari ezbere bildigin dusunulerekten dogru cevaplamani beklemek demek. ingilizce ikinci dil olunca bir de buna hukuk jargonu eklenince daha da ilginc bir hal almasi demek.

    - notunun neredeyse tamamen 1 ya da 2 sinava bagli olmasi demek.

    - kiz arkadasinla kavga ettiginde veya ailenden birinin basina kotu birsey geldiginde tum konsantrasyonunun yok olmasi ve haliyle sinava odaklanamamak demek.

    -can egrisi adi altinda bazen ne kadar iyi puan alirsan al, notunun diger ogrencilerin puanina gore belirlenmesi demek. profesorlerin acimasiz puan kirmasi ile bazen elinden en iyisi gelse bile kotu not alman demek. ki zamana karsi yaristigini da belirttik.

    - futbolcular gibi milyon eurolar kazanmayip aksine devlete yuzbinlerce dolar borclanip 3 sene sonunda baro sinavina girmen, ve sinavi gecemezsen 3 seneyi cope atman demek. tabi o borcu devlet senden her ihtimal ope ope alacak onda sikinti yok.

    - baroyu gecsen dahi, avukat aday sayisi her gecen gun daha da arttigi icin* hukuk sektorunun son yillarda daralmasi ile is aginin fazla olmamasini bilmen ve bazen hayal ettigin 100 kisilik hukuk burolarinda calismak yerine amerikalilarin tabiriyle "solo practicioner" yani yalniz kovboy takilip harcadigin para, zaman, yasadigin stresin sana maas olarak geri donmemesi demek.

    simdi ben bunlari niye mi yazdim? hayatta hepimizin sorumluluklari ve sikintilari var, olacak da. bizler o futbolcularin dedigi gibi rahat hayatlar yasamiyoruz. bir hedefimiz var ve bu hedefi gerceklestirmek zorundayiz. ama bizler yedek kulubesinden dahi cikmayan, kimisi tamamen maci turbunde izleyen futbolcular gibi astronomik rakamlar kazanmiyor aksine banka devlet ne varsa borc ve burs altina giriyoruz.

    ama biz bundan sikayet etmiyor, ve kenarda kosede biriktirdigimizi takimimiza ayiriyoruz. o yuzden yabanci siniri kalkana kadar gel keyfim gel takilan adamlarin simdi aglamasi komik. hadi canlar simdi sizin icin rekabet zamani. calisin oynayin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın