resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 1339
    hiçbir futbolcunun pas hatası yapmadığını zannedenlerce "çok pas hatası yapıyor" denilen futbolcu. futbol 22 kişi oynanıyor. yani 11 kişi sahaya çıkıp paslaşmıyorsunuz. dünya liglerinin sadece özetlerini izlerseniz "vay be adamlar ne paslar atıyor" diye düşünmeniz normal. ama maçın tamamını izlediğinizde ne kadar komik pas hataları yapılabildiğini görüyorsunuz.

    belhanda dikine oynayan bir oyuncu. selçuk gibi sağa sola pasla geçiştirse her maçı %100 pas istatistiğiyle bitirir. dikine pas zordur. her pasınız istediğiniz yere gitmez. bir de karşınızda; haliyle; rakip olunca araya girer, topu keser vb...

    top kontrolü zayıf denmesi de ayrı. yahu arkadaş adam 10 top kontrolünden taş çatlasın 2 tanesini hatalı yapıyor burası "burak gibi vallaha" diye inliyor. farklı maçları mı izliyoruz anlamıyorum ki?

    uçup kaçmıyor, ama iyi oynuyor. her pozisyonda var. tek eksiği uzaktan şut ve skor. ama hücum geçişlerinin hepsinde kendisi var. tola daha çok gol atıyor çünkü topla gelmiyor. boş koşu yapıyor. ama o topu oraya belhanda getiriyor.

    kaldı ki bu adamın seviyesi belli. o beklediğimiz (?) seviyede olsa bu takıma gelmez zaten. alamazsın. epl'de 2 maça çıkmış adama çift haneli bonservis veriyorlar. kıçı kırık stoperlere kıçı kırık takımlar 25 milyon € veriyor. alamazsın. vermezler.

    eksikleri var. ama oyunun hep içinde. dikine oynaması en iyi özelliği. hep kaleyi düşünüyor. eveleyip gevelemiyor. pas hataları da bu yüzden. eveleyip gevelese pas hatası yapmaz (tekrar oldu ama dayanamadım). etliye sütlüye karışıyor adam. çekinmiyor.

    ekleme:

    bu sözlükte sneijder'i benim kadar savunan az kişi vardır herhalde. daha da bişey dememe gerek yok sanırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın