• 10351
    çoğu zaman linç kültürünün fazlasıyla öne çıktığı, yazana o anlık suni bir tatmin hissi vermekten başka hiç bir işe yaramayan, tek cümlelik, içi boş, yıkıcı eleştiri oklarının sıklıkla yanlış kişilere yanlış şekilde yöneldiği sözlük.
    bir futbolcu kötü oynuyor, ve başlığı nefret söylemine varan yazılarla doluyor.

    geçmişte işini iyi yapmış ve potansiyeli olduğunu göstermiş bir oyuncu uzunca bir süredir kötü oynuyorsa, bu oyuncunun kötü oynamasının pek çok sebebi olabilir. oyuncunun yanında bu durumdan sorumlu başkaları olabilir ve durumu düzeltmenin değişik yolları olabilir.
    tek sorumlu oyuncu ve tek yöntem zararına sözleşme feshedip oyuncuyu def etmek değildir. hatta sürekli eleman kovmak veya bunu talep etmek bir çözüm yönteminden ziyade muhtemelen sorunun bir parçasıdır, çünkü verimli olabilecek bir oyuncuyu geriye götüren veya işi yapabileceği bilinen bir hocayı kovan sistem, muhtemelen gidenin yerine gelecekler için de aynı şekilde işler.

    her durumun kendine has koşulları olduğu için bugünün en çok küfredilen oyuncusu semih'le ilgili sadece iki soru sormakla yetineceğim. bunun gibi başka sorular sorulabilir ve bu soruların her biri ayrıca derinlemesine incelenebilr. bu incelemeler sonunda değişmesi veya bedel ödemesi gereken başka sorumlular bulunabilir ve alternatif çözümler üretilebilir.

    - başarı için rekabet gerektiğine göre, semih için rekabet ortamının zayıf olmasının sebebi nedir?
    uzun zamandır sakatlık sorunu yaşayan koray'ın yanına yüksek maliyetle riskli bir serdar aziz transferi yapılmış. bunun yanında 6.9 m euro bonservis bedeli ödenmiş ve senelik 2.2 m euro maaş ödenilen chedjou neredeyse hiç oynatılmamış ve sezon sonunda bedavaya ayrılacak.

    - oyuncu maaşları neden bu kadar yüksek?
    alternatif çözüm önerisi olarak bütün takımda maaş düzenlemesine gidilebilir ve bu düzenlemeyi kabul etmeyecek oyuncularla uzun vadeli plan yapılmayacağı kendilerine iletilebilir.

    biraz empati yapmak zor olmasa gerekir. iş yerinde işinizi eskisi gibi iyi yapamıyorsanız bunun değişik sebepleri olabilir. aldığınız maaşı sözleşme öncesinde yönetici size teklif etmiştir. tek çözüm sizi kovmak değildir. bir derste başarısız oluyorsanız eğitim sisteminin çarpıklığı önemli bir neden olabilir.

    allah rızası için biraz daha çok empati, analiz, yapıcı çözüm önerisi, saygı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın