• 6
    ortada alenen görünen yolsuzluk. şimdi bazı renktaşlar haklı olarak bein sports kafasıyla yaklaşıyorlar ki öyle bakılınca tabi ki adamlar haklı, her şirketin amacı karı maksimize etmektir ama asıl konuyu atlıyorlar. aziz yıldırım'ı sevmesem de adam doğruları söylüyor. basit bir soru sormuş; şartnameyi neden bizimle paylaşmadınız? şartnamede bir sıkıntı yoksa neden bana muvafakatname imzalatmak istiyorsunuz? cevabı yayıncı kuruluşu da düşünmek lazım kem küm. kulüpler birliği olarak senin zaten her halükarda kulüplerin çıkarını gözetmen gerekirken (tıpkı bein sports'un kendi çıkarını gözettiği gibi) bu işleri yapmıyor, şartnameyi gizliyor ve kamuoyuna açıklanan rakamlarda da manüplasyon yapıyorsun.

    normal şartlarda şartnameyi hazırlayan ve ihaleye sunan sen olduğun için belirli koşullar altında her şeyi sen belirlersin. yani diyebilirsin ki ben kuru ihale evrağının düzenlendiği ya da ihalenin yapıldığı ya da sözleşmenin başlayacağı tarihi forecast yaparak hesapladım buna sabitledim. isteyen katılır isteyen katılmaz. bein sports zaten tmsf tarafından el konulmuş digitürk'ü milyar tl gibi bir rakama satın almış ki orada nasıl işler döndüğünü, ne sözler verildiğini allah bilir. süper lig yayın hakları olmazsa tmsf'ye digitürk için verilen para tamamiyle çöp. kimse 2 kıytırık sinema ve dizi kanalı için para vermez. yani bein sports mecburen yayın ihalesini alacaktı ki şahsi fikrim zaten tmsf satışı sırasında bunun sözünün alındığı yönünde. dolayısıyla bein sports girmezdi vs. kısmı işin hikaye kısmı.

    burada mantıklı olan en azından ihalenin yapıldığı tarihteki kuru baz alıp sabitlemektir. elin petrol zengini katarlısını düşünmek de bize mi kaldı amk? zaten peşkeş çekiyorsun bari biraz usulüne uydur.

    bizim başkan dursun aydın özbek'in de sorgusuz sualsiz muvafakatnameyi imzalaması tam kendine yakışır bir hareket olmuş. tebrikler başkanım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın