• 5
    lig tv her ne kadar bu yayınları türk halkına satsa da şunu düşünmek lazım. ülke her an enflasyonist bir politikaya girebilir. zira dolar 2017 yılı içerisinde en az 6 tl'yi bulacak gibi duruyor. dolayısıyla evet lig tv tl üzerinden decoderleri türk halkına satıyor ama maç yayını fiyatlarına zam yapmak istediğinde de yapabiliyor.

    madem hadise bu, sözleşmede mevcut maç paketi fiyatlarını yazsalardı ve bu paketlere gelecek zam üzerinden ödenecek ihale bedelini de arttırsalardı. 5 senelik böyle bir kontrat yapıldıysa söyleyelim 5 sene sonra dolar bu günkünden çok alakasız bir yerde olacak. şubat 2012'de dolar 1,7 tl'ymiş. ekonominin iyi gittiği düşünülen bu dönem içerisinde 4 liraya yaklaşmış.

    bana göre pekala bir gün içerisinde 8 tl, 10 tl olmasını sağlayacak bir ekonomik ortam mevcut. bunu 5 seneye yayarsak doları 100 tl görücez derlerse şaşırmadım diyecek insanlar azımsanmayacak kadar olur herhalde.

    dolayısıyla bir yolsuzluk mudur bahsedilen bilemem ama bu gün kabarık görünen ihale bedeli 5 sezon baz alındığında ve özellikle bahsedildiği gibi dolar kurundaki artışlardan doğacak zararın dava konusu edilmeyeceği gibi bir durum varsa kulüpleri önümüzdeki sezonlarda büyük zarara uğratabilir. belki her sene ocak ayında ya da haziran ayında, neyse artık kurun güncelleneyeceği bir anlaşma tarzı yapmak daha mantıklı olurdu. zira yeni sezon için digitürk de yeni decoder fiyatları belirleme imkanına sahip olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın