• 55
    kapitalizmin dünyaya gelmiş en büyük bela olduğunu düşünen biri olarak, emek sömüren bir firmayı sponsor olarak görmek istemem zihniyetini enteresan ve samimiyetsiz buluyorum.
    neden diyecek olursanız adı formamızda geçmiş firmalara bakalım, başımıza iş açmayalım isim vermeyelim.

    -x cep telefonu ve teknoloji firması : herifler çin'de 10 m2'ye 15 insan koyarak günde 12 saat insan çalıştırılan, dünyanın en büyük taşeronu ...con tesislerinde üretim yaptırıyor (hemen hemen her büyük firma gibi) insanlar çalışma şartlarından dolayı intihar ediyor firma intiharları engellemek için getto tarzı 20-30 katlı binalarının altına ağ geriyor (çok insani bir çözüm) ürettikleri cihazların (sadece akıllı telefon değil) "arka kapıları" ayrı bir hikaye.
    - havayolu firması : çalışanlarının iş yavaşlatma eylemi ile protesto ettiği, grev yasağı getiren düzenleme meclis'ten geçince 305 kişiyi işten çıkaran firma, sendikalı olmayın hakkınızı aramayın alın paranızı oturun yerinize...
    - içecek firması : kapitalizmin simgelerinden biri detaya girmek istemiyorum.
    - bir gsm firması : cidden sahibi kim bunların ? call center'larında taşeron olarak çalıştırılan günde x arama baskısı ile bezdirilip psikoloji bozulan kaç çalışanı vardır ?
    - telekom firması : gsm firmasından farkı var mı ?
    küresel püskevit firması : islami sermayenin göz bebeği, taşeron püskevit ürettiren firmalardan biri, peki o taşeron küçük firmalar nasıl satın alınıverdi ve piyasadan silindi ?ayrı bir tartışma konusu.

    daha da geriye giderimde gerek yok demek istediğim şu, bu çapta sponsorluk yapacak firmalardan para haricinde bir şey beklemek anlamsız.
    keşke hiçbiri olmasa.
    ebue örneğini hatırlatayım, bu ülkede herkes anti kapitalisttir ama konu futbolcuların hakkı söz konusu olduğunda birden patron sevici oluverir, ebue, galatasaray'a o sözleşmeyi silah zoruyla imzalattırmadı gelsin diye eflak'la boğdan'ı vermediğimiz kaldı ama adam sözleşmesinin karşılığını isteyince "bedavadan para kazana insan" damgası yedi oysa yaptığı "etik olmasa da" sözleşmesinin karşılığını istemekti...

    bu işlere tek taraflı bakınca dünya çok güzelde, kazın ayağı öyle değil.

    dumankaya parasını versin, reklamını yapsın, yabancı firmalar ne kadar temizse onlarda o kadar temiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın