resim
Zeki Önder Özen
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 274
    bu sözlükte bu adamı veya bu adam gibi işini yapmaya çalışan adamları savunan son kişi kalsam bile savunacağım. bu adamın elimizde iki tane elle tutulur başarısı var.

    1-zico dönemi fenerbahçesi.
    2-beşiktaş projesi

    fenerbahçe dönemi nereden çıktı yauuvv diyecekler için söyleyeceğim şey, zico'nun fenerbahçe sonrası yaşadığı teknik direktörlük hüsranlarıdır. bu adamın içinde olduğu fenerbahçe özellikle avrupa'da oynadığı maçlar ile takdir toplayan fenerbahçe'nin mimarıdır. gökhan gönül transferi, uğur boral patlaması, deivid'den kimsenin beklemediği şekilde verim alan ve alabileceği sisteme dönen.

    beşiktaş projesi için ise, kafaya oynayan takımlar arasında trabzonspor'dan bile daha düşük maliyete kurulan bir takım ile önce ilk sezon ikinciliği zorladılar. ikinci sezonlarında şampiyonluk yarışının içinde yer alan bir beşiktaş yarattı. ayrıca bu sezon avrupa'da potansiyelini sahaya yansıtmıştır. her sezon lig 3.müz uefa'da gruplardan çıkıp 2-3 tur ilerlese bugün şampiyon acaba direk gidebilecek mi sorularını sormayız.

    televizyonculuğu için ise, 90+ gibi türk spor tarihinde eşi benzeri görülmemiş derecede öğretici, teorik bir futbol programının ana ögesidir. antrenörlük bilgisini tartışanlar oturup bir zahmet şu programı izlesinler. bu kadar teorik olması izlenirliğini düşüyor programının ama adamın hatta programın izlenmek gibi bir derdi yok demesek de birinci öncelikle kaygıları izlenmek değil. çünkü ntvspor'un çokça reyting yapan bir sürü programı var ve spor kanalı bazında sektörü domine eden bir kanalın böyle öğretici programlara yer vermesi çok önemli.

    aslında önder özen benim bildiğim gözlemcilikten gelmedir. benim ağzımı açık bırakan hatta gerçekten dolu adammış diyip çok daha dikketli izlemeye başladığım bir anımı paylaşayım. konu yine burak yılmaz. adam dediği laf ise şu. öncesinde burak'ın u-17 döneminde ön libero oynadığından bahsetti.''geçenlerde eski notlarımı karıştırdım. burak için şu notu almışım pirlo'nun fiziklisi olabilir. üstünde durulursa'' türk futboluna çok uzak terimler içermektedir bu konuşma.

    not
    eski not
    gözlem
    u-17
    üstünde durmak

    herşeyi geç adamın bilgi daracığına bakar mısın? burak'ın u-17 maçının gözlemci notları var ve hala saklıyor. işte o an gerçekten dolu adammış diyip daha dikkatli dinlemeye başladım ve büyük saygı besledim.

    yurtdışı bilgisini henüz test edemedim ve tabi ki türkiye kadar geniş değildir. herşeye rağmen fenerbahçeliliğine rağmen ben galatasaray'da görev almasını isterim. çünkü artık dünya değişti. haydi oğlum devirleri geçti. devir bilim devri her alanda ve türkiye'de menejer, hadi oğlum veya o bizim evladımız işlerini yıkabilecek. türk futbolunda bir devrim yapabilecek kişi varsa bu önder özen'dir.

    beşiktaş'ta bana kalırsa bir devrime imze atmak üzereydi ama yine türkiye koşulları çeşitli yönetici ve lobi oyunları ile istifa etti. kendi paylaşabildiği kadarından anladığımız da kimse istifa et dememiş ama adam mesleğine ve kendisine olan saygısından istifa etmiş.

    anlayacağınız bazıları gibi koltuk sevdalısı da değil. işini doğru yapmaya çalışan bir adam. eğer ben bugün bir anadolu veya ikinci lig kulübü yönetiminde olsam kesinlikle kendisine teklif götürürüm. keza galatasaray yönetiminde de olsam teklif götürürüm o başka çünkü bu yaz yine menejerlerin oyuncağı olacağız gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın