• 87
    --- alıntı ---

    galatasaray izet hajroviç'i sezon sonu elden çıkartmaya çalışıyordu. hajroviç kaçtı. galatasaray bu işten büyük zarar etti. galatasaray, hajroviç'i yollasa ya az da olsa bir bonservis bedeli elde ederdi ya da geri kalan 4 senenin parasını ödemezdi, ödemeyecekti.

    şimdi durum farklı. hem hajroviç kaçtı, hem de galatasaray'ı bekleyen maliyet 5 ay için korkunç bir rakam.. peki bu işte kimin hatası var? isterseniz bunu açayım size..
    izet hajroviç bizzat galatasaray başkanı ünal aysal'ın yaptığı bir transfer. kendisi isviçre'den bir tanıdığının vasıtasıyla oyuncuyu buldu, beğendi ve transfer etti. galatasaray scout ekibi bu oyuncuyu hiç izlemedi. 23 nisan'da yapılan toplantıda galatasaray scout ekibi başı emre utkucan aysal'a "hajroviç bizim futbolcumuz değil. kim vasıtasıyla bu oyuncuyu aldık başkanım?" diye sordu. ama doğaldır ki cevap alamadı..

    gidişinden kim sorumlu? aslında cevap ya "galatasaray'daki herkes" ya da "kimse sorumlu değil." anlatacağım.. siz karar verin..

    nasıl mı? geçen haftaya kadar 'ödemelerin büyük bölümü yapılmadan' galatasaray futbol takımındaki bütün futbolcular fifa'ya başvurup serbest kalabilirdi. hiçbirinin ödemesi yapılamamıştı. sadece hajroviç bu fırsatı kullandı ve kaçtı. onun içindir ki başkan ünal aysal'ın "bilseydim ben 400 bin euro'yu öderdim. oyuncu kalırdı" demeci bana çok samimi gelmiyor. o zaman sormak lazım sayın başkana "hajroviç kaçtıktan sonra neden diğer oyuncuların paralarını ödemediniz?" diye..

    yani işin özeti şu; futbolcu transfer ederken sadece youtube'a bakmak, arkadaşının 'çok iyi topçu' demesi yetmiyor. o futbolcunun karakterini de, hayat tarzını da, insanlığını da araştırmalısınız. neden aynı fırsata sahip sneijder, melo, burak, selçuk kaçmıyor da hayroviç kaçıyor?

    5. sınıf futbolcuya, senede 300 bin euro brüt kazanan adama 1 milyon 100 bin euro net verirsen, onu araştırmadan 'bakkal' hesabıyla alırsan, o da fırsatını bulduğu zaman kaçar! bu kadar basit.. galatasaray bu transfer hüsranında baştan sona hatalıdır.. düşünürken de, alırken de, kullanırken de, oyuncu kaçarken de!

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın