2007-08 Türkiye Süper Lig Maçı
2 - 3
  • 1
    avni aker'de seyircisiz oynanan 9. hafta maçı. trabzonspor'un 1. dakikada gökdeniz karadeniz ve 6. dakikada ibrahim yattara ile 2-0'ı bulmasına rağmen beşiktaş'ın burak yılmaz, delgado ve bobo ile bulduğu gollere engel olamayıp 3-2 kaybettiği maçtır. içinde enteresan olaylar barındırır.

    - 22. dakika'da şu an galatasaray forması giyen burak yılmaz beşiktaş formasıyla, daha sonra şenol güneş sayesinde trabzonspor'da kariyerlerinde birlikte zirve yapacakları; dönemin trabzonspor kalecisi; şu an beşiktaş forması giyen tolga zengin'e güzel bir kafa golü atmıştı. golün ortasını yapan kişi de şu an tolga zengin ile beraber beşiktaş forması giyen serdar kurtuluş'tu. burak'in kanattan gelen topu kafasıyla uzak direğe bırakma yetisi galatasaray'da tavan yapmış olsa bile, o zaman da bir meleke olduğu belliymiş.

    - tolga zengin 26. dakikada mattias delgado'nun penaltısına hamle yaparken iç yan bağlarını koparıp yanlış hatırlamıyorsam 5 ay futboldan uzak kalmıştı. bir kaleci için 5 ay idman yapmamanın onu 15 ay geri götürdüğü söylenir. 24 yaşındaki bir kaleci için epey zor bir durum. ama adam olaydan 3 yıl sonra ülkenin en iyi yerli kalecisi oldu.

    - beşiktaş 3-2 öne geçtikten sonra rüştü ceza sahası dışında topa eliyle müdahale ettiği için kırmızı kart görmüş ve oyuncu değiştirme hakkı bulunmayan beşiktaş'ta kaleye bobo geçmişti ve son 10 dakikada müdahale ettiği yan toplar ve kurtardığı toplar vardı.

    - trabzonspor teknik direktörü ziya doğan maçtan sonra istifa etmişti.

    - o sezon ligi 2. fenerbahçe ve 3.beşiktaş ile aynı puanda fakat üçlü averajla dördüncü sırada bitiren sivasspor'un bu maçta beşiktaş'ın esame listesinde 22 yaşından küçük oyuncu bulunmaması nedeniyle 3-0 hükmen mağlup sayılması gerektiği şeklindeki itiraz dilekçesi, dönemin federasyonu tarafından 'itirazın müsabakayı takip eden beş gün içerisinde yapılmaması' sebebiyle reddedilmişti. böylece beşiktaş uefa kupalarına katılırken sivasspor intertoto kupası'na katılmıştı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın