2000-01 Türkiye Süper Lig 24.Hafta Maçı
19:00 Ali Sami Yen Stadyumu
2 - 1
  • 3
    maçtan önce gençlerbirliği forması giyen (bkz: ümit karan) yeni açık tarafından tribünlere çağrılmıştı. abdurrahim albayrak'ın sezon sonunu düşünerek organize ettiği bir hareket diye duymuştum. zira o zamanlar transferde bir numaralı rakibimiz olan beşiktaş ile ümit karan ve ilhan mansız gibi hep aynı isimlere talip oluyorduk.

    ümit karan o sezon üç büyükler'i boş geçmemişti ve bize de golünü atmıştı. ama bize attığı gole rağmen gençlerbirliği yenilmişti. diğer gol attığı hatta ikişer gol attığı maçlarda gençler, fener'i 3-1; beşiktaş'ı ise 2-1 yenmişti.

    o gün stoperde ilhan mansız'dan önce (bkz: 26) numara ile boy gösteren emre aşık oynamıştı. maç boyu ümit karan ile inanılmaz didişmişti. ümit karan, nobre'ye benzememiş ve maç sonu emre aşkı hakkında "onu takım arkadaşları bile sevmiyor" gibisinden zehir zemberek açıklamalar yapmıştı. ama olsun, bizler emre aşık'ı seviyorduk.

    son bir gereksiz ayrıntı da; (bkz: erol ersoy) bu maçtan 1 buçuk sene sonra, yani 2002-03 sezonunun ilk haftasında ali sami yen'e gelmiştir. samsunspor'u
    imparator'un yuvaya geri dönüş maçında 4-1 yenmiştik. maç öncesi rambo okan fener bayrağı ile gözükmüş, ayhan akman ona engel olmaya çalışmış, ümit karan sezona sarı-kırmızı formayla 2 golle başlamış, 1 sezon aradan sonra 10 numara felipe ile doldurulmuş ve o da penaltı golü atmış, arif geri pastan kazanılan serbest atışı affetmemiş ve de baliç ne yazık ki galatasaray forması ile ali sami yen'e "merhaba" demişti.

    o sezon yani 2002-03'te federasyon, hakemler konusunda radikal kararlar alıyordu. 4 kırmızılık fener maçının kahramanı ali aydın da 5. hafta kocaelispor maçını yönetmişti. o maçı da 2-0 kazanmıştık ve ilk kez kombinemle mabet'te yerimi almıştım ama entry iyice alakasızlaştı, artık durmalıyım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın