resim
Carlos Alberto De Oliveria
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:52
Boy:-
Uyruk:Brezilya
  • 90
    --- alıntı ---

    geçetiğimiz günlerde galatasaray’ın uefa ruhunu taşıyan oyunculardan capone florya’daydı. kendisiyle görüştük,oturduk,sohbet ettik. eski dostlar sınırdan biraz uzaklaşınca, dışardan nasıl göründüğümüzü merak ederiz hep. öyle başladım söze. ‘galatasaray’ı nasıl görüyorsun?’ dedim.

    ‘’herşeyin güzel olarak devam ettiğini görmek,işlerin yolunda olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor’’ diye cevapladı capone. eski takım arkadaşlarıyla iyi bir ekip olduklarını söyleyip, taffarel’in şakalarını anlattım uzun uzun.

    ‘’geçen sene fatih terim’in gelmesiyle birlikte şampiyonluk da geldi.ama iyi bir hocanın iyi de yardımcıları olmalı.ona yardımcı olacak insanların da iyi olması gerekiyor.bu anlamda taffarel,hasan ve ümit’in de çok faydalı olduğunu düşünüyorum.çünkü,onlar futbolcuların dilinden çok iyi anlıyorlar,görüyorum.eski oyuncuların yenilere o tecrübeyi aktardığını biliyorum.böylelikle eski ruhun geri geleceğine inanıyorum.futbolcular da zaten bu durumdan çok memnun görünüyorlar.

    capone’nin kısa florya ziyaretindeki gözlemleri aktarma biçimiydi,yukarıda yazılanlar.’sen ekibe ne zaman dahil olacaksın ?’ diye takıldım. ‘’keşke’’ diyerek iç geçirdi. bu ince mesajı da araya sıkıştıralım.davet gelse, bir dakika düşünmez nam-ı diğer ‘arka direk’

    brezilyalı’nın emre çolak’a da inceden bir tavsiyesi var:

    ‘’ayağını yere sağlam basmalı.yoksa,kayar,düşersin.ben kendisini biraz emre belözoğlu’na benzetiyorum.o da bizim aramızda büyümüştü,iyi futbolcu olmuştu. emre çolak da bu yoldan gitmeli’’

    brezilya’da antrenörlüğe başlamaya hazırlanan capone ile 1 saati aşkın görüşmemizin sonlarında; klasikleşmiş o soruyu sordum. sormalıydım,çünkü 2000 yılının takımının malzemecisini görsek; sormadan geçemiyoruz.bu bir yerleşik dürtü halini aldı zihnimizde. 2000 ruhu,sizin yerinizi alabilcek isimler var mıdır şimdi? dedim ve sözü capone’ ye bıraktım.

    ‘’takım muhafaza edilirse,başarılar gelmeye başladıkça yeni hasan şaş’lar,hakan şükür’ler gelecektir.bu biraz da birlikte oynamayla gerçekleşebilir. ama bir gerçek var.fatih terim’in geçmişte yaptıkları,gelecekte yapacaklarının teminatıdır’’

    güler yüzlü,dost canlısı capone; 2.vatanım dediği türkiye’den gelebilecek tekliflere de açık. bakalım,arka direkte yaptığı sürpriz golleri, antrenör olarak da ,kimseye ‘çaktırmadan’ gerçekleştirebilecek mi?

    --- alıntı ---

    herseyspor.com/ ufuk kaan karacan
App Store'dan indirin Google Play'den alın