resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:77
Uyruk:Türkiye
  • 12562
    galatasaray'da yaşanan mevcut transfer dönemi krizinin en büyük sorumlusudur. an itibariyle bu sadece bir transfer krizi değil, motivasyon krizi haline gelmiştir. transferlerle çözülemeyecek bir sevgisizlik ortamına doğru sürüklenmekteyiz.

    bu noktada sorumlu tayin ederken kavukcu, yönetim gibi hedefi muğlaklaştıran ibarelerden kaçınmalıyız. sol tarafta "yönetim" başlığı görünce bile bazen kuruluyorum. bay özbek'in şahsı ve kurduğu ilişkiler dışında hiçbir sorunumuz yoktur. varsa yoksa dursun aydın özbektir bizim gündemimiz. başka hedeflerle oyalanmayalım. çünkü bay özbek'in istediği şey tam da bu türden hedef saptırmalardır. bir tepki verilecekse en etkili dil ve üslup, bay özbek'in direkt şahsına yönelik olandır. bu hususu iyi niyetli hislerle tepki koyanların dikkatine sunuyorum.
  • 12563
    ne güzel nur yüzlü başkan diyorduk mutlu mesut geçiniyorduk illa yine bir yerden krize sürüklüyor camiayı.

    her şeye rağmen bugün bırakıp gitse yine iyi hatırlarız. ancak göz göre göre takımı güçsüz bırakıp sezon içi de sonuçlar gelmezse bu yaptığı asla unutulmaz.

    bu neyin inadı anlamadım. bütçe ne ise açıkla, transfer işini ehline bırak ve çekil kenara başkan.

    şu an galatasarayın bileklik sattığı dönem değil kasanın dolu olduğu dönem. umarım gereğini yaparsınız. bu anormal durumun bir izahı yok.
  • 12565
    transferlere taş koyması tamamen duygusal sebeplerden ileri gelen başkan. bunu defalarca yazdım, yine yazmak istiyorum. kasada para yok, oyuncu maaşları haziran'da krediyle ödenmiş. oyuncu almak için ne lazım, peşin para ve kasa kolaylığı, aksi halde kiralık satın alma opsiyonlu. eylülde galatasaray alacaklarını toplayacak şampiyonlar ligi vesaire. şimdi şunu düşünün, siz bu faiz ortamında 60-70 milyon euro kasa kolaylığı yapar mısınız temmuz ayında, aynısını ağustos sonu yapsanız 3-3.5 milyon euro net karınız oluyor. dursun başkanı tanıyoruz, galatasaray'ı seviyor ama parayı daha çok seviyor. yeni başkan seçilmiş tek aday, 2 sene daha başkan 4 sene üst üste başkan titriyle. galatasaray'a verilecek para sokağa atılmış para gibi onun için. hem fiyatlar da ucuzlayacak, bir taşta kuş katliamı. üstüne devre arası aspirilla ve noa lang'ı bu usulle almış, yedi düvelde tek akıllı kendisi ya başkanımızın, yine alır. olay bundan ibaret, öyle sezon satıldı falan demeyin. para da para. şimdi pabuç pahalı hissederse musluk açılır. o musluktan da galatasaray'ın malı deniz, yemeyen domuz diyen saç özürlü bir liseli menajer bozuntusu ve onun sekreter abisi yararlanır. bu kadar entrika bizans'ta yoktu!

    not: sermaye artışı yok, mağazacılık halka açılması da onay bekliyor. beş kuruş nakit yok yani.
  • 12567
    gerçeğe yakın kaynaklara göre galatasaray futbol takımı'nın yıllık maaş yükü brüt €116.950.000, ezeli rakibimiz fenerbahçe futbol takımı'nın brüt €163.210.000, kasası boş olduğu iddia edilen beşiktaş futbol takımı'nın brüt €65.000.000 ve son dönemin flaş ama para konusu sıkıntılı bir diğer takımı olan trabzonspor'un ise €61.900.000.

    bu arada biz hariç diğer takımlar transfer sezonunun kapanışına yakın daha da bu yükleri artıracak oyuncuları kadrolarına katacakları hakkında haberlerde basında bulunurken sanki son 4 senenin şampiyonu, stadı full çekeni, sözde gelir rekortmeni ve kasada €600.000.000' su bulunduğu iddia edilmemiş galatasaray futbol takımı'nın kadrodaki majör bölgeleri hala eksik ve uefa'ya kadro bildirimi için son tarih 2 eylül yani toplam 408 saat.

    tüm bunların tek sorumlusu hiçbir profesyonel veya yönetici değil tamamen karar verici mevkiinde bulunan kişi olduğunu söylememek kendisine yöneltilmesi gereken eleştirilerin odağını kaydıracaktır.
  • 12568
    bugün saat 14:00'da açıklamalarda bulunacakmış. umarım yürekli olur da basın mensuplarının sorularını da cevaplar. ha umarım o 3 aydır ekran önünde konuşan basın mensupları da doğru düzgün, etkili, nokta atışı sorular sorar. yok batrakovmuş, yok moraymış, icardiymiş isim isim değil, bugüne kadarki yaptıkları beceriksizlerle ilgili sorular olur. yıldız getireceğim deyip getirememek, paramız var deyip eylülü belemek, kasıtlı olarak mı transfer yapmamak, futbol aklının kimin olduğu, musiala olayı vs gibi.
  • 12576
    uzun süredir sözlüğe sadece girip çıkıyorum, hep bir şeyler yazmak istiyorum ama artık o kadar isteksiz hale geldim ki hiçbir şey yazamıyorum bile. o kadar kötü yönetiyor ki takımı, oturup konuşmaya bile isteğimiz kalmadı, futbolcuların, teknik ekibin nasıl motivasyonu olabilir?

    yıllar önce üstüne çökemediği araziler tek derdi, ben bu adamı hiçbir zaman sevmedim, sevemedim ve sevmeyeceğim. sürekli eleştirdim, saygı duymadım, hatta burada bana bu yüzden mesaj atıp eleştirenler bile oldu, neymiş o ne olursa olsun galatasaray'ın başkanıymış, buyrun sizin başkanınız bu.

    4 yıldır nelerle uğraşıp şampiyon olduk, iyi veya kötü avrupa'da sürekli varlık gösterdik, bir gelir koyduk kasamıza ama o kadar şeye rağmen 4. senenin sonunda geldiğimiz nokta bu, hiçbir şey başaramamış anadolu kulübü seviyesine düşmüş rakiplerimiz dahi transferler yapıyorken biz yapamıyoruz.

    bedava topçu kovalıyor, kendi taraftarımıza laf atıyoruz, biz galatasaray yüzyılı başlıyor derken onlar galatasaray'ın sonunu hazırlıyorlarmış, ilmek ilmek benim aklımın almadığı nokta nasıl galatasaray üyeleri böyle bir vasatlığa göz yumabiliyor?

    bilmiyorum, gidişimiz hiç hoş değil, aziz gibi sürekli zıplayan, hakaretler, tehditler ile gündeme gelen bir adama karşı pısırık, konuşmayı beceremeyen vasat yönetim ne yapacak, hep beraber göreceğiz.
  • 12578
    riva arazisi noldu, florya projesi noldu, galatasaray hotel noldu, tarihin en buyuk kombine/loca satislarindan gelen para noldu, sampiyonlar ligi parasi noldu, forma satislarindan gelen para noldu. nereye gitti paralar da futbolcu alamayacak duruma geldiniz. dort sene takim sampiyonken baskanlik yapip; en sonunda yaka paca baskanliktan indirilecek olan vasifsiz , galatasaray tarihinin en buyuk utanclarindan birisi.
  • 12579
    2019-2020 sezonununun mart ayında baş gösteren pandemi olayı yüzünden o zaman göre ya da herkesin kendi bütçesine göre olan hatrı sayılır bir ücret, kombine sahiplerine iade edildi mi? hayır. kombine sahiplerinin çoğu galatasaray'ıma helal olsun dedi. peki dursun aydın özbek kendi alacakları için mustafa cengiz'in de ifade ettiği gibi kulübe haciz kararı aldırdı mı ? aldırdı. şimdi galatasaray'ı kim daha çok seviyor? kendisi mi? bizler mi? ayrıca bir yönetim ibrası söz konusu olduğunda bir önceki başkan, diğerini teyamül gereği ibra eder. ama sırf kensini devirdi diye mustafa cengiz'i ibra etmedi. ali koç bile aziz yıldırım'ı ibra etti. kongre üyesi etmez o ayrı sonuçta mevkidaşlık yok. kısaca kendisinin içi kötü yani düşünüyorum net bir duruşu olmayan kendi mefaatini düşünen, stad müdürü dayak yerken bihaber olup sonradan ali koç'a yüreğin yiyorsa gel diyen, şampiyonluk kupası için gelmeyen federasyon yetkilileri için ihihihi diye gülüp ne dememi bekliyorsunuz ? diyen, ki çıkıp ''yüreği yetmedi'' diyebilirdi. bunlar hep kendi işleri tehlikeye girer diye kimseyle kötü olmama politikası en azından ben öyle anlıyorum. bu kulübün sahibi farklı gelir gruplarından olsa bile bütçesini zorlayarak (locasından kale arkasındaki en ucuz bilete kadar) kombinesini, maç biletini alan yıllardır hiçbir şeye benzemeyen forma dizaynına arma için yaklaşık 200 avro para basan bizleriz. yöneticiler kulübün bekçisidir. bu kulübe gönül verenleri kimse üzemez değil 4 14 sene arka arkaya şampiyon da olsak bu hiçbir zaman kendisinin bir hüneri olamaz.
  • 12583
    yaptıkları tüm olumlu şeyleri bir transfer dönemi ile çöpe atmaya çalışan, galatasaray spor kulübü başkanı.

    kulübe yaptıkları olumlu hizmetleri en çok savunan kişilerden biriyim burada. yapılan projeleri, kulübün finansal toparlanmasını ve aradaki makasın bu anlamda açılmasını sağlamalarını hep destekledim.

    ancak bu transfer dönemindeki iletişimsizlik, vurdumduymazlık, beceriksizlik dursun özbek'in ilk döneminde bile, burak elmas yönetiminde bile olmadı. inanamıyorum gerçekten.

    başkanın çok ama çok acil seçim kararı alması gerekiyor.

    yürüyen projeler nedeniyle ve son kez aday olacağı sözünü açıkça vermesi şartıyla hala başkanın kalması gerektiğini düşünüyorum. ama yönetim kurulunu camianın etkin isimlerini toplayıp, onlarla birlikte mutabık kalınacak, içinde erden timur gibi güçlü isimlerden oluşturması artık elzem haline geldi.
  • 12585
    galatasaray'ın net birkaç transfere ihtiyacı olduğu mayıs ayından beri belliydi, hatta öncesinden bile denebilir. günler, haftalar, aylar geçti. bu adam her hafta şampiyonluk kutladı...şimdi ağustos bitecek, kimse oyuncusunu satmak istemiyor, satarsa da kazık fiyattan vereceği kesin.

    bütün bunlar olurken hala transfer yok ve taraftara açıklama yapma gereği bile duymuyor. sanki kulübün sahibi, taraftar da misafir. ülkede öyle bir siyaset ortamı var ki ses çıkarmaya korkuyor insanlar ama işin sonu iyiye gitmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın