357
transferi kabak tadı veren oyuncu. frankfurt’un istediği söylenen bedeller komik. tutumları değişmiyorsa zaman ve enerji kaybetmeye gerek yok.
358
kulübüne bir turşu tarifi fakslayıp önümüze bakmamız gereken oyuncu. dünyada bu arkadaşın güya kulübü tarafından ederi olduğu iddia edilen fiyatın 5te 1i fiyata birsürü muadili, daha yüksek potansiyellisi ve daha genci bulunur.
sanki bulunmaz bir yeteneği varmış, bir veya birkaç şeyi inanılmaz yapıyormuş gibi şişirme fiyatlarıyla bir güzel turşusunu kurup saklasınlar. bu bedeli biçiyorsun ama adamı doğru düzgün oynatmıyorsun bile, komik. seneye 15e verirl3r bir yere.
359
normalde 25m bizim için de maksimum 35m edebilecek oyuncu. sebebi ise gol yollarındaki etkinliği. 10 numara değil, 9 numara değil, kanat değil, top ayağına yakışıyor ama bizde çok da öyle 50m'luk bir performans vermesini beklemem. şaşırtıcı olur. hayırlısı neyse o olsun demekten başka bişey demeye enerjim kalmadı artık hain yönetim sağolsun.
360
geçen yıl star osimhen'i 80 milyon euro'ya alan takım 50 milyon verip kendisini mi alacak? bizim olmamış adama o parayı verme ihtimalimiz olmamalı. pazarlığa bile oturulmaz bu durumda. max ederi 25 milyon euro, o da türk kulüplerine. potansiyel vaadeden ama toy oyuncu. büyük paralar verilmemeli.
361
kabul edin ya da etmeyin can uzun bu futbol piyasasında 60m€ eder. en azından frankfurt'un bu parayı istemesi anormal değil. satıştaki frankfurt etiketi, alman altyapısı, can'ın yaşı ve potansiyeli bunları söyletiyor. tüm u21 listelerinde desire doue, yan diomande, arda güler, nico paz, kenan yıldız gibi yıldızların olduğu sıralara çok yakın yerdeydi can. frankfurt'un son satışları de belli.
fakat galatasaray bu paraya veya yakınına çıkabiliyor olsa bile çıkmamalı. çünkü can uzun ve galatasaray ismi yan yana geldiğinde doğru rakam 30-35m€ seviyesinden fazlası değil. çünkü galatasaray ekonomisinin risk alma seviyesi belli. bunu daha gelmeden yapılan yorumlardan bile anlıyoruz. şimdiden can üstünde büyük bir beklenti oluştu. galatasaray camiasının bunu doğru yönetebileceğine dair inancım zayıf.
362
60m euro verilmesi intihar olacak olan futbolcu.
363
20-25ten fazla etmeyecek oyuncu. bizim yönetimin para algısı garip ya da akçeli işler dönüyor. can iyi bir oyuncu ama 60 milyon euro çok anormal bir para kendisi için. henüz hiçbir şey ispat etmemiş
bir oyuncu.
364
transfer süreci kabak tadı veren topçu. başlığında entry görünce hafiften sinirleniyorum da artık.
biri 20-25'i geçmez demiş, öbürü 40-45 basıp alalaım kaçırmayalım demiş. vs vs... dün de inanılmaz komik bir haber gördüm, bir kaç hesap aynı anda aynı şeyi yazmış; galatasaray can uzun ile sözlü anlaşma yapmak için girişimlerini hızlandırdı, diye. haberin saçma sapanlığına bakar mısınız? sözlü anlaşma yapmanın zerre bir esprisi yok ki amk. ayrıca kulüpte anlaşmadan veya izni olmadan topçuyla zatrn görüşmek bile yasak.
burdaki yazarlar dahil, gazeteciler, yorumcular kim bu transfer hakkında konuşsa ya da yazsa direlt pas geçiyorum. hakikaten bıkkınlık verdi çünkü. 45 gündür aynı şeyler yazılıyor veya yorum diye satılıyor. 45 gündür aynı şey ya.
bir kaç gün bari ara verin bir şey yazmayın, yorumlamayın. 1 gram farklı bir şey yok zaten. akışına bırakalım bakalım ne olacak.
365
bırakın bizi arap takımları bile kendisine 40+ bir bonservis vermez. yine abartmalara doyamadık değeri 25 milyon euro bile zor edecek bir oyuncuya yazılan rakamlara bakınca. biz yabancı kontenjanı nedeniyle hadi 30'a çıkalım anlarım da daha üstü fiyatların konuşulması bile abes. bu adamı riera doğru düzgün oynatmadı. milli takım performansı ortada. yedeğin yedeği olacak bir pozisyonda neredeyse. daha hiçbir şey kanıtlamamış, seneye kendi takımındaki yeri bile garanti olmayan bir adamı sırf kontenjan nedeniyle saçma sapan paralar konuşuyoruz. 25+5 teklif edersin vermiyorlarsa geçersin zorlanacak bir futbolcu değil kendisi.
366
hücum verileri ne kadar iyi olsa da takip ettiğim kadarıyla takımımızın en önemli kimyasını oluşturan kontrapress ön alan presinde neredeyse hiç yok. biz karşılamada 4-4-2 oynuyoruz ama burada osimhen ve önde oynadığı zaman yunus veya sara aktif bir şekilde prese katılım sağlıyorlar. benzerini kendisinde görememek üstün potansiyeline rağmen takımımızda katkı sağlayacağı konusunda çekincelerimi arttırmakta.