resim
Burak Elmas
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 3
    https://twitter.com/...875840303013890?s=20

    bazı taraftarlarımızın tepkisini çeken bir beyanatta bulunmuş başkanımız. bence tepki göstermek yanlış çünkü günümüzde siyaset ile spor iç içe geçmiş durumda yani siyasilere posta koymak neredeyse imkansız. başkan olsun siyasete ayrı federasyona ayrı posta koysun beklentisi tamamen hayal ürünüdür. belki bazılarınız ünal aysal bunu yapıyordu diyebilir ama o zamanki türkiye ile şimdiki farklı. o zaman siyaset bu kadar işin içinde yoktu.
  • 5
    https://mobile.twitter.com/...875840303013890?s=20

    kulübün milyarlara ulaşmış borcu, bir dünya vergi borcu bulunan ve henüz bankalar birliği ile yaptığı anlaşmanın detayları bile bilinmeyen bir ortamda gayet normal bir konuşma yapmış olan taze başkan. mevcut koşullar düzelmeden kimse galatasaray başkanından fazlasını beklemesin. aysal bile maliyeciler kulübün önünde gezmeye başlayınca 20 milyon gs taraftarı akpye oy attı demişti.

    ayrıca kendisi futbol için yapılan yatırımları yeterli buluyor musunuz sorusu üzerine futbola cumhurbaşkanının çok önem verdiğinden ve önemli yatırımlar yapıldığından ancak futbol kötü yönetildiği için yapılan yatırımların yeni stadyumların falan oyun olarak karşılığının alınamadığından bahsetmiş. yaptığı açıklamayı birileri işine geldiği gibi cımbızlamış.
  • 6
    https://mobile.twitter.com/...875840303013890?s=20

    az bile söylemiş. suyun karşı tarafının başkanının eylem ve söylemleri bir birine zıt arkasında milyon taraftar destekte. biz de kendi başkanımızın arkasında duracağız. benim görüşlerime taban tabana zıt bir açıklama ancak konjonktür böyle artık. 3 milyar lira borç, bankalar tepende, e kulüpler zaten tepe taklak ne yapacaktı ya? önemli olan federasyon ile savaşı ne durumda idare edecekleridir.
  • 8
    https://mobile.twitter.com/...875840303013890?s=20

    açıklamalarına kızmadığım başkan. şu durumda şaşırtıcı değil. gel gelelim bunun kadar olmayan açıklamalar için mustafa cengiz ve yönetimine ne kadar ağır laflar edildi daha düne kadar. tabii kendisinin üstünde fatih terim zırhı var. o zırh sayesinde cengiz'e denilen her şey kendisine olumlanacak.
  • 10
    https://mobile.twitter.com/...875840303013890?s=20

    açıklamaların içeriğine değil de üslubunu doğru bulmadığım başkan. spor ve siyasetin bu kadar içiçe girdiği bir ülkede bürokrasi veya iktidar ile ilişkiler kurmadan ilerlemek mümkün değil. zaten mustafa cengiz ve diğer yöneticilerin devlet veya iktidar ile olan ilişkilerini de hep bu açıdan değerlendirdim. ancak onların hatası federasyon ve mhk gibi bizi alenen doğrayan oluşumlara çıkıp iyi niyetli demek veya rakiplerin yarısı kadar ses çıkartmamaktadır. onun dışında başta araziler olmak üzere birçok iş bu ilişkiler ile gerçekleştiriliyor. sanıyormusunuz ki eşref hamamcıoğlu çıkıp muhalefet edecekti. kulübün de halihazırda iktidara muhalif bir oluşum gibi davranmasına gerek yok. bununla beraber, burak elmas'ın hatası "devletin yatırımları" veya "cumhurbaşkanlığı'nın (yani makamın) yatırımları" ifadesi yerine cumhurbaşkanımızın yatırımları ifadesini kullanması. işte bu bir kişiyi yüceltmeye, yani bana göre yalakalık boyutuna giriyor. gerek yok bu tarz ifadelere.

    son not: bunlar yazılı söylemler, belki de burak elmas cumhurbaşkanlığı veya devlet yatırımları dedi de haberi yapanlar cumhurbaşkanımız diye yazdı, video veya ses kaydı olmadığı için tam kullandığı ifadeyi bilemiyoruz.
  • 11
    https://mobile.twitter.com/.../1406875840303013890

    ilk günden siyasetle iyi geçineceğinin imalarını vermiş olan başkanımız. buna karşı çıkmıyorum çünkü şu anki rejimde aksi mümkün değil. fakat cengiz yönetimini sabah akşam eleştirip "tff'ye ses çıkarmıyor, baştakine bir şey demiyorlar, atanmış nihat özdemir'e karşı çıkamadılar" diye her ortamda eleştirenler şimdi gelip burak elmas söz konusu olunca kıvırmasınlar. zamanında yazdık bunları, değil mustafa cengiz yönetimi, florentino perez'i getirip başkan yapsak bu ülke sınırlarında o da aksini yapamaz. birini eleştirip birini eleştirmemek iki yüzlülük oluyor ne yazık ki.
  • 13
    https://mobile.twitter.com/...875840303013890?s=20

    bu sözlerinin eleştirilmesi kadar saçma bir durum yok. galatasaray'a başkan mı seçtik, muhalefet partisine lider mi? galatasaray siyasi parti değil ki başkanı çıkıp muhalefet etsin. galatasaray yararı için konuşuyorsa benim için bitmiştir. işi galatasaray'ı yönetmek olan insanlardan kendi siyasi görüşlerinize uygun hareket etmesini isteyemezsiniz. onu beklememiz gereken yer siyasi parti liderleri.

    mustafa cengiz yönetiminin de bu siyasi sebeplerle eleştirilmesini doğru bulmadım, burak elmas'ın da eleştirilmesini doğru bulmuyorum. galatasaray yönetimleri galatasaray lehine hareket eder.

    gerekli yaşa ulaşıktan sonra siyasete atılabilirsiniz. lakin galatasaray üzerinden bunu yapmaya çalışmak çok mantıklı değil gibi. siyasetle de zerre ilgilenmem o yüzden saçma ithamlara maruz kalmayı arzu etmiyorum.
  • 17
    https://twitter.com/...028069374779394?s=21
    mustafa cengiz yönetiminin umduklarını umuyorsa bulamaz. tff dediğinizin çıktığı kapı aynı yer zaten, nabza göre şerbet de versen olmaz. haliyle diklenmeye gerek yok amma bu tarz açıklamalarda ısrarcı olmasına da hiç gerek yok ki daha ilk gün zaten. ben yadırgadım açıkçası. görüyoruz o şekilci yatırımların meyvesini de. ha biz kendine halkın takımı diyenleri de gördük çok da sallamıyorum o yüzden.

    ülkede sivil toplum kuruluşlarının ağırlığı yerle yeksan edildi 20 senede, futbol takımları da buna dahil. iğne kime, çuvaldız kime bilemem artık.
  • 20
    https://twitter.com/.../1406875840303013890
    şimdi bu açıklamayı mustafa cengiz ya da yönetiminden birisi yapsa çok sert biçimde eleştirirdim ama burak elmas yaptığı için eleştirmeyeceğim. bunun sebebi burak elmas'ı mustafa cengiz ve ekibindekiler gibi art niyetli görmememdir. hatta isteğim burak elmas'ın bu işlere daha fazla ağırlık vermesi ve gereken lobiyi sağlam bir biçimde kurması yönündedir.
    önceki yönetimde de bu şekilde demeçler duyuyorduk ama sadece duyuyorduk. bunların galatasaray'a hiç faydası olmuyordu. bu da bana hep bu yönetimdeki yöneticilerin bunu kendi işlerini ön plana çıkarmak için olduğunu düşündürtüyordu. öyleydi de.

    burak elmas mümkünse siyasilerle daha iyi ilişkiler kurmalı. hatta recep tayyip erdoğan'ı ziyaret edip konuşmalıdır. tff'nin içine de daha fazla galatasaraylı isim sokulmasını sağlamalı. benim için önemli olan galatasaray'ın başarısı. bana ne galatasaray başkanının muhalif olmasından. sanki ülkeyi kurtaracak. bir spor kulübü başkanından muhalif duruş bekleyenler gidip siyaset takip edebilirler. dünyadaki bütün futbol takımları hükümetleriyle iyi ilişki kurarlar, kurmak zorundadırlar. hükümetleri iyi ya da kötü olsun, fark etmez. futbol sadece futbol değildir çünkü. bu ekosistem artık çok büyük ve bazı insanların bunun farkında olmadığını görüyorum. avrupa süper lig'i kurulduğunda konu, boris johnson'dan alman siyasetçilere, avrupa parlamentosu başkanı david sassoli'den italyan siyasetçilere kadar uzadı. hatta emmanuel macron bile bu oluşuma karşı çıktığına dair açıklamalarda bulundu. bu ligin oynanmasını engelleyen şey de budur. yoksa taraftar 2 hafta tepki koyar, 3. haftaya maçlarını seyreder. koca koca kulüplerin bu konuda taraftarı düşünmesi falan olası değil. anlayacağınız futbol artık siyasetin kendisi haline gelmiştir. ayrı bir sektör oluşturmuştur. dünyanın her yerinde bu böyle.

    şimdi, burak elmas yönetimi gerekli başarıyı gösteremez ve mustafa cengiz yönetimi gibi lobi yönetiminde başarısız olursa tepkimi koyarım fakat henüz eleştirmem için erken. samimi olalım, türkiye'de siyaset yapmadan şampiyon olmak imkansız gibi bir şey. olağanüstü bir oyun oynamanız lazım ki ligi alabilesiniz. o yüzden tff ve siyasi yapılarla güçlü bir iletişim kurulmalı. burak elmas ve yönetimine de inanıyorum. umarım önceki yönetimden ders alır ve bu konularda daha iyi bir performans gösterir. gösteremezse de ömrü uzun olmaz zaten.
  • 21
    https://twitter.com/.../1406875840303013890
    --- alıntı ---

    galatasaray'ın yeni başkanı burak elmas, sabah konuştu: “futbolumuz, başkan erdoğan’ın yatırımlarına layık olmalı.”

    --- alıntı ---

    şu açıklaması aslında daha ustaca yapılabilirdi ama bunun da açıkçası bilmeden yapılan bir açıklama yerine planlı bir açıklama olduğunu düşünüyorum. galatasaray'ın, futbol ve ülke ekonomisinin mevcut genel durumunu göz önüne alıp biraz da olsa recep tayyip erdoğan'a tatlı görünmek istemiş gibi geldi bana. gerçi o tatlılıktan öteye sadece bu açıklamayla geçmez. yani öyle tatlı bir türkiye'de yaşamıyoruz. biraz daha vermeniz gerekir. yani "ali sami yen arena"ya çeşitli mantıklı(!) nedenlerle bir dönem metro götürmeyen bir yönetimden bahsediyoruz sonuçta.

    neyse.

    daha önce bahsedildiği gibi eğer açıklama bireylere indirgenmeseydi, çok daha doğru olurdu. ama bence yine eksik kalırdı.

    ki türkiye cumhuriyeti devleti'nin betorname olarak spor camiasına, özellikle futbola hayli ilgi gösterdiği malum. vergi afları, vergi kolaylıkları vesaire ekıstırası işin... kulüplerin iç işlerine, yönetimlerine, federasyonun yürütmesine, seçilmesine kadar her yerde ilgisi var. yetmiyor şampiyonlardan takımların teknik direktör tercihlerine kadar varıyor bu ilgi. bu ilginin olumlu yönde olmadığı ise aşikar.

    asıl soru şu benim için? sayın burak elmas, yapılan yatırımlara göre bu futbolun yakışmadığını düşünüyor ya. ha? hangi yatırımlara hangi futbol? böyle yatırıma, böyle futbol. daha ne bekliyorsunuz? yatırım dediğiniz sadece stadyum yapmak mıdır? eğer değilse ve daha farklı yatırımlar da yapılmışsa bunlar nedir? söyleyin, biz de bilelim.

    mesela antrenör, teknik eleman yetiştirme yani eğitim konusunda ne gibi yatırımlar yapılmış? bu işin eğitsel ve teknoloji altyapısı konusunda ne gibi yatırımlar yapılmış? bu işin pazarlama ve yöneticilik konusunda ne gibi adımlar atılmış? üniversitelerde spor konusunda ne gibi bir bilim yapılıyor? siz bu konuda hangi yatırımları yapmışsınız? her yerde olduğu gibi sporun da modern dünyaya adapte olabilmesi için hangi yatırımlar yapılmış?

    federasyonlar ne durumda? antrenman sahaları ne durumda? yeterli mi? büyük şehirler dışındaki antrenman sahaları ve antrenörler ne durumda? var mı? mesleki ve eğitsel yeterlilikleri var mı? yurdun en ücra köşesindeki çocukların, sporcu olmak isteyen gençlerin ya da sporcuların eğitim ve fırsat eşitliği konusundaki şartları nedir?

    çare, alın size stadyum yaptım mıdır? bu yatırım yeterli midir? burak elmas'a göre hayli yeterlidir ki futbolumuz mesela bu yatırıma göre leştir. hayır aslında, öyle yatırım görüşüne, böyle futbol. öyle vizyona, böyle futbol.

    şimdi abartıyorsun diyecekler olacaktır. yemin ediyorum, türk futbolunda, futbolla ilgili, bilgili, liyakat sahibi kişilerden çok müteahhitler söz sahibidir. sonra betonarme deyince kızıyorlar.

    dolduramadığımız ve muhtemelen uzunca bir süre hiç dolduramayacağımız o koca koca, "moderin moderin" stadyumlarımız olmasaydı da, o parayla sporcular, spor insanları yetiştirseydik. neyimize yetmiyordu, 5 bin kişilik stadyum? bilmem hangi şehrin, hangi ilçesinde? o paralarla ne yatırımlar yapılırdı? ne organizasyonlar yapılırdı? ne sporcular yetiştirilebilirdi? ne aletler alınır, kaç çocuğun/gencin hevesi, kaç imkansız sporcunun imkanı olunurdu?

    ama biz beton stadyum yapalım? hadi bari onu iyi yapsak? tamam, tasarım, modern imkanlar tamam. güzel. hoş. ama farkında mısınız? futbola dadanmış müteahhitleriniz o stadyumları nasıl yapıyor? kolonları çatlıyor daha seyirci gelmeden, sıva atılmış denetlemeden önce, o sıva tutmayınca bir daha atılmış. denetleme ise yüzeysel geçilmiş. stadyumun altını su basıyor. yeni stadyum bu ha. öyle plan çizilmiş, her şey düşünülmüş! ​her taraf küf. fark edilmesin diye boya üstüne boya atılıyor.

    bunları yazmacaktım da neyse. o stadyumlar böyle yapılıyor.

    burak elmas'tan nereye geldim.

    boşverin başkan! cumhurbaşkanı ve akp genel başkanının futbola yaptığı yatırımları. o yatırımların gösterdiği vizyonla bir yere gideceğimiz yok. görüyoruz işte, gidemiyoruz. yatırımlar rakamsal olarak dudak uçuklatıyor, aklınızı alıyor olabilir. ama görüyoruz ki rakam hiçbir şey ifade etmiyor. o parayı nasıl efektif kullandığınızla da değişiyor. gözlemci, hakem, antrenör, antrenör hakları vesaire diye inim inim inliyoruz. al, yatırım var!

    hayvan gibi para harcıyoruz çok affedersiniz. ama olan anca bu!

    geçenlerde milli gururlarımızdan milli okçumuz, dünya iki numarası mete gazoz'un bir videosuna denk geldim. hani bu büyük binaların kazan daireleri olur ya. yukarıdan basıktır. tavandan koca borular falan geçer. ha, mete gazoz öyle bir yerde ok atıyordu. atsınlar. bu çocuklar yeter ki ok atacak, spor yapacak yer bulsunlar. evelallah her şeyi yaparlar. yerin nasıl olduğu önemli değil. önemli olan o fırsatı onlara yaratabilmek. yine mete gazoz, okçulukta en büyük zorluğun ne olduğu sorulduğunda, kulüp bulmak diye cevap veriyordu. mesela: okçu olmak istiyorsunuz, gördünüz heves ettiniz. kulüp bulamıyorsunuz. imkanınız yok, yay alamıyorsunuz. hadi aldınız, antrenör bulamıyorsunuz. kulüp işte bunu sağlıyor. hem alan hem araç gereç hem de antrenör.

    tabii ki her yere kulüp açamazsınız. ancak teşvik edebilirsiniz. peki ya okullar? o beden eğitimi dersleri? hâlâ kızlar muaf tutuluyor mu mesela çoğu okulda? topa bir şey olmasın diye çocuklardan sakınılıyor mu? okulların depolarında yüz yıllık(!) top varken, raket varken, file varken, öğrenciler artık pestili çıkmış toplara mahkum ediliyor mu?

    öğrencilerin ilgilerine yeteneklerine bakılıyor mu? onlara yeni sporlar tanıtılabiliyor mu? yetenekli olan öğrenciye, yetenekli olduğu konuda imkan ve eğitim sağlanabiliyor mu? orta okul, lise, üniversite potansiyeli spor konusunda kullanılabiliyor mu? nasıl organizasyonlar var?

    ya mesela bizim zamanımızda lisede, basketbol, futbol gibi popüler sporların il, bölge, türkiye geneli turnuvaları olurdu. hala yapılıyordur eminim. ama kimin haberi var? kulüpleri bu turnuvaları izlemeleri için teşvik ediyor musun? bu turnuvaların daha çok göz önünde olması için bir çalışman var mı?

    yani... neyse...

    işin açıkçası başkanımın vizyonunun devletlu cumhurbaşkanımızın futbola yaptığı yatırımlar kadar olmamasını isterim.

    umuyorum ki öyledir.

    yoksa onu övmüş, şuna göz kırpmış, şuna tatlıyı oynamış, çok da fifi.
  • 25
    https://twitter.com/...518134432210944?s=21

    galatasaray’ın çiçeği burnunda başkanı. sağolsun taraftarlarımız 2 gündür başkan olan burak elması hemen linçlemeye başlamış. sanırım istenen başkanın herkesle kavga edip yumruk yumruğa dövüşmesi, bağırması ve herkesle inatlaşması. tabi hem bunları yapmalı hem de galatasaray’ın hakkı yerde kalmamalı. saygısız olmalı. kimseye teşekkür etmemeli, kimseye eyvallah denemeli. boru mu galatasaray başkanı sonuçta. herkese atar gider yapmalı. yek isteğim var taraftarın başkanı darlamaması. güzel işler yapacağına yürekten inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın