resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş/Boy:26 / 1.86
Uyruk:Türkiye
İstatistikler
  • 12271
    fatih terim’in neden çok iyi bir eğitmen olduğunu göstermiş futbolcudur. benim öğrencim diye korumadan, futbolcunun yapamadıklarını ve beğenmediği alışkanlıklarını direkt söylemiştir. oyuncu böyle gelişir. okan hocanın en büyük eksiği budur. futbolcunun gelişim yönlerine eğilmeyip, gerektiğinde yedek bile bırakmayınca oyuncu kendini star sandı, star maaşı aldı ve gelişimi durdu. aslında hala gerektiğinde sağ beke atılacak oyuncu olduğunun farkında olması lazımdı barış’ın.
  • 12272
    kendisi hakkında sık dile getirilmeye başlanan sahtekarlık iddiasını aceleci buluyorum.

    arda güler'in de kaç defa abartılı bağırıp yere düşmeleri oldu.
    8. dakika: rakibin müdahalesi yok ama girişi yanlıştı. arda yalandan dizini tutarak kıvrandı, faulü alınca hemen kalktı.
    77. dakika: arda yüzünü tutarak yerde üç dört tur attı, faul verilince hemen kalktı.

    peşin söyleyim bunlar olabilir şeyler, oyuncu faulü göstermeye çalışıyor, bu sahtekarlık değil.
    bir oyuncu sürekli faul olmayan pozisyonlarda faul almaya çalışsa veya kart aldırmak için falan debelense tamam ama diğerleri olabilir şeyler, rakibe alenen haksızlık etmiyorsun.
    keşke skrinar'ın dirseklerinde oyuncular yerde kıvransa da bir hakem de çıkıp kart verse.

    konuya dönersek kimse bu maçtan sonra arda sahtekar diye konuşmuyor doğal olarak. işte aynı şey barış alper için de geçerli bence. söylenen pozisyonlar tertemiz değil ki. barış rakibin hareketini, faulü göstermeye çalışıyor.

    italya maçında barış inanılmaz hızlanmış gidiyor. donarumma ise dengesiz dalmış. topla alakası yok müdahale de edemiyor zaten. amacı barış'ı sakındırıp pozisyonu öldürmek. girişi faul derler ya, resmen o şekilde geliyor.
    kalecilerin bu şekilde riskli girişlerinden her oyuncu penaltı almaya çalışır, gayet doğal. mertens de böyle penaltıları alıyordu.
    barış beceremediği için mi sahtekar oluyor?

    yüzünü tuttuğu pozisyon da aynı şekilde. tehlikeli hareket ve faul. barış yüzünü tutup sırt üstü yatmış sadece, faulü göstermiş. yerde taklalar atarak kıvranmış mı, kart mı istemiş, kart diye itiraz mı etmiş?
    mourinho'nun terbiyesizliğinden sonra okan hoca da kendini yere atmıştı. "futbolcu refleksi ile olayı hakeme göstermeye çalışıyor insan" gibi birşey demişti hoca. gerçi o zaman da fbjk tayfası mourinho'nun terbiyesiz, alçak bir insan olduğunu değil okan hoca'nın kendini atmasını konuşmuştu.

    son zamanlarda formsuz oluşunun gadrine uğruyor barış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın