• 1
    tarihsel siralamalarindan bagimsiz olarak, anadolu kuluplerinden uc buyuklere transfer olan yabanci futbolcular su sekildedir;

    - tabata
    - webo
    - emenike
    - samuel johnson
    - dany
    - donk
    - amrabat
    - samuel holmen
    - bilica
    - gokcek vederson
    - eneramo
    - holosko
    - souleymane youla
    - tosic

    yukaridaki isimlerin gosterdikleri performans ortadayken, hala anadolu kuluplerinden yabanci oyuncu transferi yapiliyorsa isin icerisinde kirli pazarliklar var demektir. anadolu kuluplerinden yabanci transferi yapiliyorsa scouting departmaninin komple istifa etmesi gerektir.

    kisacasi, anadolu kuluplerinden yabanci oyuncu transfer etmek intihardir.

    buyuk kuluplerin vizyonlari anadolu kuluplerinde oynayan yabancilarla sinirli kalmamali.

    not: elvir balic'i istisna olarak goruyorum.
  • 3
    büyük pişmanlıktır. anadolu kulübünden yerli oyuncu alınması bir nebze kabul edilir de yabancı oyuncu alınmaz. o derece.

    ekleme:

    hala savunulmaya çalışılıyor. yani burada amaç ya genel kanının aksini savunma isteği olabilir ya da "yabancıyı bile türk takımından almalıyız" diyecek kadar turancı olmak gerekir.

    arkadaş bana anadolu takımından alınan ve büyük takıma fayda sağlamış 5 tane yabancı yazar mısınız? 5 tane bak. ama aksi örnek tonlarca var. yani sen gidip başakşehir'den visca'yı alsan hadi derim tamam. ama kasımpaşa'nın stoperini, boluspor'un kanat oyuncusunu almaya kalkarsan, hele bunu savunmaya kalkarsan kusura bakma ama komik olursun.

    yok uyummuş bilmem neymiş. geçeceksin bunları. futbolcu iyiyse gelir oynar. dünyanın her yerinde uluslararası transfer yapılıyor. futbolcu alırken milliyetine, geldiği takıma, veriken paranın hangi ülkeye gittiğine bakılmaz. futbolcu yetenekli mi, ihtiyaç var mı, bu ihtiyacı karşılayabilir mi diye bakılır?

    anadolu takımından yabancı oyuncu almanın tek gerekçesi "taksit yapıyorlar"dır. bu kadar basit.
  • 4
    dünyanın en gereksiz işlerinden biri. hadi yerli genç futbolcuyu belki bir şey olur diye alırsın, sonuçta belli miktarda türk oyuncuya da ihtiyaç var. ama yabancı futbolcu konusunda anadolu'ya bağlı kalmak, hiç masum bi durum değil bana göre. yani sen yurtdışında titi gibi stoper, donk gibi ön libero bulamıyorsan zaten bu işi yapmana gerek yok. he ille bunları alacağım diyorsan, kusura bakma sen orda illegal işler çeviriyorsun demektir.
  • 5
    bence anadolu kulubunden alınan yabancı oyuncuda risk daha azdır. bu ülkede en az 1 sene yaşamış olacak, adaptasyon süreci daha kısa olacaktır. dünyanın her yerinde lig içi transferler lig dışı transferlere göre daha yaygındır. mesela başakşehir'den aldığın oyuncu tabi ki arjantin'den getirdiğin oyuncuya göre daha çabuk adapte olacaktır. en güzel örneği webo'nun başakşehir'den gelip fenerbahce'nin son şampiyonluğunda en büyük pay sahibi olmasıdır. bu insanlar robot değil evleri var aileleri var sevdiği sevmediği yemekler var var oğlu var. her transfer bir risk taşır önemli olan oyuncudan olabildiğince emin olmak ve riski en aza indirmektir. o durumda bile yapılan 10 transferin anca 1'i falan istediğin sonucu veriyor. bu porto'da bile böyle. dünyada son zamanlarda lig içi transfere en güzel örnek sanırım higuain transferi olur. belki juve o paraya çok farklı bir oyuncu da alabilirdi ama higuain'i aldı ve adam ayağının tozuyla çıktığı maçtan beri gol atıyor makine gibi.
    bunun dışında; konuya türk taraflarların genelinin etiket ve cv sevdalısı olması açısından bakarsak, anadolu'dan gelen yabancıya , uzak diyarlardan gelen yabancıdan çok daha az sabır gösterilmektedir. bazen bu yanlışı ben de yapabiliyorum yalan yok. ayrıca bu anadolu konusunu daha da genişletebilirim. mesela yunanistan liginden gelen oyuncular brezilya liginden gelen oyunculara göre çok daha çabuk adapte oluyorlar. çünkü yaşam biçimi ve kültür yunanistan ile türkiye arasında çok aşırı farklı değil. oynanan futbola da yansıyor bu.
    transfer işlerinde komisyon olayına gireceksek tabi ki anadolu'dan gelen oyuncuların başında daha fazla çakal oluyor ama transfer hedefini gizleyemezsen endonezya'dan da topçu getirsen çakalın biri hemen araya girip tr haklarını alıyor oyuncunun. yani aslında burada fiyat performans olayı menajerlerin çakallığından çok senin transferi bitirebilecek yetenekteki sportif direktörüne veya transfer sorumluna bakıyor. transferde bir çok detay var burada konuştuklarımız anca yüzde 10'luk bir noktaya temas ediyordur heralde.
  • 7
    zamanında pingel diye biri vardı bursaspor'da oynardı.hakan şükür efectin en yoğun yaşandığı dönemde şikeciler de onunla böyle bir etki yaratacaklarını sanmışlardı.ama mevzu bahis arkadaş tsyd kupasında yani daha sezon başında sakatlanmış resmen murdar olmuştu.anadolu kulüpleri-yabancı oyuncu-3 büyükler deyince akla gelen en sıradışı en trajik öykü zannımca budur.
  • 8
    messi dahi olsa uzak durmamiz gereken eylemdir.

    nice futbol ulkesinde binlerce futbolcu varken vasat bir anadolu kulubunde birazcik one cikmis bir futbolcuya gonlumuzu kaptirip aylarca suren pazarliklar ardindan milyonlarca dolar para harcamaktan vazgecmemiz gerekmektedir. bu transferler yuzde doksan oraninsa husranla sonuclanmaktadir. hepimizin ortak karari bu yonde iken artik hedefimizi baska yerlere cekmekten baska care kalmamistir.

    bunu yazarken trezeguet basligina kesin bir entry girilmistir lakin artik akillanmamiz gerekmektedir.
  • 10
    her ne kadar başlıkta yabancı yazsa da benim yönetimlerimizden naçizane ricam ister türk ister yabancı olsun bonservis vererek transfer yapmayın.

    son dönemlerde yaşananlardan sonra bu şart oldu. para kazandırmayın onlara. biz hariç diğer tüm takımlar oyuncularıyla her türlü görüşmeyi yapmış bir şey yok bizimkiler gık dese yok etik yok ebesinin damı. suç bizde. anadolu'dan futbolcu alma kardeşim. git avrupa'dan adı sanı duyulmamış futbolcu getir ama bunlardan alma. valla gına geldi bu iki yüzlülükten.

    düzenleme : benim bu başlığa yazdığıma yakın şeyleri diğer arkadaşlar da "anadolu kulüpleri" başlığına yazmış. yeni gördüm. burada da bulunsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın