• 558
    youtube katıl kanalımızda yayınlanan torreira röportajından sonra galatasaray yönetimi’nden beklentimi bir tık düşürdüğüm transfer dönemi.

    o kalitesine hayran olduğumuz torreira, o dönem transferi söz konusu olduğunda muslera’nın telefonlarını bile açmamış. ne kadar zor bir şey aslında. baskı üstüne baskı kuruyoruz da, adam itiraf ediyor işte türkiye’yi tanımıyordum bile diye. git, ne kadar anlatırsan anlat, herkesin kafasında bilgi sahibi olmadığı şeylerle ilgili bir ön yargı var ve bazen bunu çok çaba sarf etsen de kıramıyorsun. adama istanbul’u gitsen tanıtsan anlatsan, taraftarımız da şöyle falan desen. eee? hollanda’da amersfoort diye bir şehir var, gider orada yaşarsın arkadaş daha az parasına. birçok oyuncu hayatın tadını, oynadığı oyunun tadını çıkarmak, saha dışında stres sahibi olmadan yaşamak ister. burada böyle bir şey mümkün mü?

    5-6 milyon kontratında yazsa da düzenli ödemesi yapılmayan, ligdeki birçok takımın çok kötü durumda olduğu, kişisel oyuncu kaliteni kayda değer şekilde yükseltemeyeceğin, özellikle deplasman tribünlerinin çoğunlukla boş bırakıldığı bir ligden bahsediyoruz. rasyonel düşündüğünde gelmeyi istemenin çok zor olacağı bir ortama, olabilecek en iyi oyuncuyu getirmeye çalışmak gerçekten çok zor olmalı. dolayısıyla onlara biraz daha zaman ve hak vermeliyiz.
  • 559
    yönetimin iş bilmezliğini bir daha yüzümüze vuran transfer dönemi.

    28 ocak 2024 tarihi resmi olarak boey'in münih'e gittiği tarih. yaklaşık 170 gündür sağ bek transferi için görüşme yapılmadıysa büyük sorun var demektir. tabi ki herkes ülkeye gelmeye can atmıyor ama kimler kimler geldi bu ülkeye. gidip real'den carvahal'i transfer etmeye çalışmazsanız 6 ayda birilerini ikna eder, ilk kampa yetiştirirsiniz. taraftarın tepkili olduğu konu bu.
  • 560
    galatasaray'ın ilk hedef maçı 3 ağustos'taki süper kupa finalidir. görece olarak güçlenmiş bir rakip ile karşılaşacağız ki geçen sezon daha güçsüz bir beşiktaş'a karşı iki maçta da çok zorlanmıştık (özellikle rams park'ta) galip gelmemize rağmen. galatasaray camiası/taraftarı ucunda kupa olan bir final maçını kaybetmekten hiç hoşlanmaz ve buna tepkisini ortaya koyar. dolayısıyla galatasaray yönetiminin 29 temmuz pazartesi gününe kadar beşiktaş maçına çıkmaya hazır durumda olan bir sağ beki ve bir orta saha oyuncusunu takıma katması gerekir. başkanı, yöneticileri, teknik heyeti bu tarihe kadar sabırla destekleyeceğim ama bu tarihe kadar hazır iki tane oyuncu gelmez ise, o zaman teknik heyeti dışarıda bırakarak ben de transfer politikası özelinde yönetimi eleştirmeye başlarım. kaan, abdülkerim, barış, kerem, davinson gibi milli takımlara gönderdiğimiz oyunculardan beşiktaş maçında ne kadar katkı alabileceğimiz meçhul iken, bize süper kupa finalinde sahaya çıkabilecek fizik ve form düzeyinde bir 2 numara ve 8 numara lazım kesinlikle. yaz dönemini idman yapmadan geçirmiş veya hazır olması için birkaç haftaya ihtiyacı olan transferi de istemem, doğru bulmam bu arada. temmuz ayının sonu yaklaşırken transfer edilecek futbolcunun idmansız olma gibi bir lüksü kalmadı. o lüks haziran ayında ve temmuz ayının ilk haftasında vardı ama değerlendirilmedi. bugün hazır oyuncu almak zorundayız. tarihi biraz uzak gözüktüğü için beşiktaş ile oynanacak final şu an taraftarın çok ilgisini çekmiyor ve önemsiz gözüküyor fakat tarih yaklaştıkça 30-40 bin galatasaray taraftarı önünde oynanacak bir maçta hiç kimse kupanın kaybedilmesini (hele de beşiktaş'a) istemeyecektir. psikolojisi de ona göre olacaktır insanların. o maç yönetim için tam kadro bir galatasaray oluşturmak adına hedef maçı olmalıdır. aksi takdirde; sosyal medyayı, sözlüğü vs. geçtim, stada yansıyacak bir infial ile karşı karşıya kalabilir yönetim. bir dost olarak benden uyarması.
  • 561
    galatasaray futbol takımı gün itibariyle gelenlere odaklanmış durumda ancak madalyonun diğer yüzünü unutmuş gibi hareket ediyor. gelecek sene yabancı sınırı 12 olacakken fayda alamayacağımızı ön gördüğümüz sergio, tete, cica, yusuf demir, dubois gibi yabancı oyuncuların akıbeti ne olacak merak ediyorum. biz hala elimizdeki türkler emin ve yunus 'u gönderme peşindeyiz gibi gözüküyor.
  • 563
    hala galatasaray adına yaprak kımıldamayan dönem.

    transfermarkt'a göre resmi olarak hakim ziyech ve michy batshuayi'yi almışız. biri zaten bizdeydi ve bu dönem de bizde olacağı %90 gibi bir şeydi, diğeri de yedek forvet olarak alındı. yani takıma direkt olarak katkı sağlayacak kimse daha alınmadı. transfer sezonunun da yarısını bitirmiş bulunmaktayız. yorum yok.

    takıma katkı vermeyeceği düşünülen 3 oyuncu * * * ile sözleşme yenilememişiz ki doğru karar, hamza akman'da belki ısrar edilebilir miydi; bilemiyorum, emin değilim. teknik ekip ışık görmemiş demek ki. mathias ross'u gene kiralamışız, bu kadar iyi stoper varken zaten ona sıra gelmezdi ki üstelik yabancı statüsünde. seviyesini bizim takımda bir göremedik, gittiği yerlerde de göze batmıyor ki satın da alınmıyor. gene doğru karar, yapacak bir şey yok. nicolo zaniolo'yu da kiralamışız gene, çocuk burada olmak istemiyor belli ki. zaten garip bir arkadaş. ödediğimiz parayı bir şekilde kiralık ücretleri ile çıkardık gibi, bence yine fena olmayan bir anlaşma. italya'da kendini gösterirse bir şekilde okuturuz; bize kar kalmış olur.

    direkt olarak takıma katılacak özellikle 2 ve 8 numara transferi hala yapılmadı. bir de 10 numara isteğim var açıkçası, dries mertens iyi hoş ama artık dinlenerek oynaması lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın