• 2
    gomis, seferoviç ve van aanholt kardeşlerimizin takımdan gönderileceği haberleri çıkan dönemdir. emre taşdemir kardeşimiz de takımdan gönderilmeli. takımda güvenilmez bir topçu kalmamalı ki kalite seviyesi düşmesin.

    gomis abimizden maalesef iş geçti. adana demirspor kendisini istiyor bence gayet iyi iş olur.

    seferoviç kardeşimizin oynama enerjisi tamamen bitmiş zaten golcü değildi, almamak lazımdı.

    van aanholt transferini yaptıran insanları tanımayı çok isterdim çünkü gerçekten kötü bir futbolcuydu ve alındığında da üzülmüştüm. kendisi yerine kazımcan ile rekabet edecek, kalite katacak dubois gibi oyun aklı harika olan sol bek lazım.

    yunus akgün kardeşimiz galatasaray taraftarlarının kendisini ıslıklamasına içerlemiş adana demirspor özlemi çekiyor diye paylaşımlar gördüm ve şahsen yunus adına üzüldüm. beklentim rashica ile rekabet edebileceğiydi maalesef bu kafa ile yunus anca anadolu takımı topçusu olur, galatasaray'ı da mumla arar. yerine cengiz ünder gelirse kimse yunus akgün'ü hatırlamaz bile.

    santrfor için moussa dembele kardeşimizi yıllardır takip ederim ve çok da beğenirim kariyeri düşüşe geçti, hantallaştı ve lyon'da sözleşmesi sezon sonu bitecek bonservissiz transfer etmek çok iyi olur.
  • 3
    seferovic, gomis*, van aanholt ile ve bu şekilde devam ederse yunus akgün ile yolların ayrılması gereken dönemdir.

    ronaldo zaten gelecek hepimiz buna eminiz. * eren aydın'ı da geri çağırırsak forvet rotasyonumuz tamam.

    yunus gönderilirse cengiz ünder takviyesi ile kanatlarda eksik kalmayız. en kötü efecan, halil yapar rotasyonda kullanırız.

    kazımcan ve emre taşdemir * sol bekte fena iş yapmıyor ama buraya da bir canavar şart. hah işte bu noktada yabancı dışında bir seçeneğimiz yok. o zaman ne yapmalıyız? valla mantıklı tek seçenek kalıyor. nelsson'u sağlam paraya okutup çağlar söyüncü'yü almak. *

    boey'in taliplileri olursa da yerine mert müldür alınmak şartıyla olabilir. mert boey kadar iyi olur mu bilemiyorum ama yabancı sınırında ne kadar yerli alırsak o kadar iyi.

    yalnız ben böyle gülüyorum, eğleniyorum falan ama dediklerim olursa baya gülerim ya.
  • 5
    uzun bir süre sonra galatasaray adına 5 oyuncu gelecek 7 oyuncu gidecek gibi saçma sapan kadro değişimine sebep olmayacak olan devre arası transfer sezonu.

    devre arası transfer dönemlerinde eksik olan bölge var ise nokta atışı 1-2 transfer yapılır. gençleşme veya yeniden yapılanma adına kadro komple değiştirilmez.

    galatasaray adına bakacak olursak bana göre tek transfer yeterli. o da ıcardi’nin arkasına alınacak bir santrafor. önümüzde ki sezon mevcut 3 santraforumuzun da sözleşmeleri bitiyor ve oraya hazır bir santraforu şimdiden almamız lazım. onun dışında seferovic ve aanholt’u göndermemiz lazım. sol bek mevkisini türk kuralından sebep kazımcan ve emre ile götüreceğiz gibi gözüküyor. oraya şimdilik transfer gerekmiyor. eğer farklı bir çözüm bulup o mevkiyi de yabancı yaparsak bu sene için dubois hayli hayli yeterli olur.

    bunun dışında sözlük yazarlarının aksine gomis ve yunus’un gönderileceğini düşünmüyorum. takımımızın omurgasında bulunan nelsson ve torreira için teklifler olduğu yazılıyor. çok absürt bir teklif gelmediği sürece ikisi ile de yolları kesinlikle ayırmamamız gerekiyor. takım rayına oturdu artık vura kıra alacağımız maçlar gelecek. nelsson yerine van dijk torreira yerine fabinho gelse bile direkt takıma uyum sağlayabilecekleri meçhul. takım uyumunu, oyuncu anlaşımını ve saha paylaşımını hafife almayın. dünyanın her başarılı takımı bu aşamalardan geçiyor. gerçi daha 1 ay önce yeni kurulmuş bir takım buradan linç ediliyordu ama neyse…

    sonuca gelirsek bu transfer döneminden sonra kafamda kurduğum 24 kişilik kadro şu şekilde;

    muslera
    boey-nelsson-abdülkerim-kazımcan
    torreira-oliveira
    rashica-mertens-kerem
    ıcardi

    okan
    dubois-ross-emin-emre
    midtsjö-berkan
    yunus-mata(yusuf)-barış
    transfer(gomis)
  • 6
    tam 4 transfere ihtiyacımız olan dönem. iki santrfor*, bir sol bek* ve bir tane de orta saha*. kanatlarda vs. eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. tam 4 transfer olmalı, bunun transfer obezliği ile ilgisi yok. altyapımızdan isimlere şans vermiyorsak böyle yapmalıyız. tabi bu durum hem teknik kadronun kararı hem de gençlerimizin yeterli çalışmamasından olabilir. onlara şans verilmeyecekse transfer yapmak kadar doğal bir şey yok.
  • 7
    taraftarın yine uçtuğu transfer dönemi.
    bir kere takıma as oyuncu lazım değil. abdülkerim - nelsson tandemi tuttu, torreira - oliveira tandemi tuttu, kerem - mertens - rashica - icardi dörtlüsü tuttu, boey tuttu ve kazımcan da sol bek için oldukça iddialı.
    hal böyleyken, orta sahayı yedekleyebilecek berkan ve midtsjö varken, kanatlarda barış alper varken ve yunus kazanılabilinecekken bu kadar transfer düşünülmesi anlamsız.
    seferoviç gider bir yedek santrfor alınır, aanholt gider bir sol bek alınır ve transfer biter. ötesi abartı olur.
  • 10
    takıma tek 1 tane nile yabancı oyuncu dahil etmememiz gereken dönem. ancak gomis ve seferovic'in ikisinin birden gitmesi durumunda yabancı bir forvet düşünülebilir. emre taşdemir ve kazımcan karataş aamholt'tan daha iyi oldukları için değil sağ açıkta rashica oynasın diye oynuyorlar. durum bu iken aanholt'tan zararına bir şekilde çıkıp üstüne oraya yeni bir sol bek almak saçmalık olur. aynı şekilde yusuf demir'e, mata'ya yer açamazken yeni bir hücuma dönük orta saha almak da.

    ben şahsen bu dönemde yerli rotasyonumu iyileştirmeye bakarım. sacha boey en kötü sezon sonu yolcu olur. oraya yerli bir oyuncu alınabilir. bünyamin balcı pahalıysa schalke'li mehmet eren aydın bir alternatif olabiir. yine aynı şekilde rıdvan yılmaz'ın tercihinin beşiktaş olacağı aşikar oraya da yine schalke'den kerim çalhanoğlu düşünülebilir. santrfora da yerli bir alternatif şart. siyasi muhabbetler olmasa deniz undav iyi bir alternatif olurdu.
  • 11
    bizden çok maalesef fenerbahçe‘ye yarayacak dönem.

    sol bek dışında bir eksiğimiz yok. o da takım işlediği zaman kazımcan karataş vs. gayet idare ediyor. stoper için emin bayram sadece lig için çok iyi alternatif.

    ama fenerbahçe defansif olarak baya problemli takım. üstüne luan peres sakat. stoper hattını güçlendireceklerdir. kanat konusu problemli. bu konuda da takviye yapacaklarını düşünüyorum. veya armindo tue na bangna bruma tekrar kadroya girecektir.

    umarım yapacakları transferler işe yaramaz.
  • 13
    ilk 11 için yalnızca sol bek almanın gerekli olduğu dönem. iyi bir yerli sol bek bulabilirsek harika olur ama zor gibi. ya da dünya kupası sonrası olası bir nelsson satışında keşke çağlar’ı alabilsek. çağlar gibi iyi bir yerli stoper alabilirsek sol bek yabancı olsa da sorun olmaz. çağlar-kerem-bardakçı halleder o işi ama çağlar çok zor işte.

    keşke gerçek hayatta da regenler çıksa. düşünsenize regen hakan ünsal, bülent korkmaz, tanju falan.
  • 16
    kalede muslera - okan yeterli
    sağ bek boey -dubois yeterli
    sol bek kazımcan - emre taşdemir - dubois yeterli (pva gitmeli)
    sol stoper abdülkerim -emin bayram yeterli
    sağ stoper nelsson - ross yeterliye yakın diyelim
    defansif ortasaha torreira - ?? midtsjö berkan ikame edebilir
    merkez orta saha oliviera - midtsjö - berkan- hamza akman yeterli
    on numara mertens - mata - yusuf yeterli
    sol kanat kerem -barış alper yeterli
    sağ kanat rashica- yunus - yusuf yeterli
    santrafor icardi - gomis* (seferovic gitmeli başımıza kalmadan)
    şöyle mevki mevki değerlendirince alternatif bir 6 numara
    ve santrafor için gomis gidecekse (seferovic kesin gitmeli) en az 1 alternatife ihtiyaç var gibi görünüyor.
    6 numara için midtsjö ve berkanla idare ederiz dersek.
    santrafor için gomisin gitmesine izin vermedik dersek.
    seferoviç ayrılığı için bi formül düşünülebilir ya da mertensi 3. alternatif olarak düşünülürse şuan için takviyeye ihtiyaç yok gibi görünüyor. bu nedenle benim ara transfer döneminde kadro zenginliği için bir beklentim ya da isteğim yok. fakat yerli statüsünde bir zenginlik oluşturmak amacıyla bir hamle yapma şansımız olursa bu çok daha stratejik olacaktır. kısacası yerli rotasyonu ve santrafor yedeği haricinde ( bu da duruma göre) transfer ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum
  • 18
    öncelikle kadromuzda bulunan yaşı yüksek oyuncular ile yolları ayırmamız gerekecek.

    takımımız adına oldukça kritik bir döneme giriyoruz. altyapıdan gelen oyuncular ile kadroyu harmanlamamız lazım. zaten fazla da bir eksiğimiz bulunmuyor. bu dönemde yapacağımız hamleler takımın geleceğini belirleyecektir.

    buna kadroyu daraltmak ile başlayabiliriz;

    1-) gomis ve seferovic ile yolları ayırıp, açılan kontenjana lyon'dan moussa dembele'yi eklemek elzem.
    2-) mata yerine yusuf demir kadroya monte edilmeli. matayı da fırsat olursa göndermek gerekir.
    3-) metehan baltacıyı süper ligde bir kulübe kiralayabiliriz. (bkz: adana demirspor)
    4-) sol bekte pva ile de vedalaşmak lazım. yerine yapacağımız hamleyi bence yaz transfer dönemine sarkıtmalıyız. satın alma opsiyonlu abner vinicius da silva santos, maxim de cuyper ve victor kristiansen'den birini transfer edebiliriz.

    kale: muslera(okan), jankat
    defans: boey(dubois), nelsson(ross), abdülkerim(emin), abner/kristiansen/cuyper(kazımcan)
    orta saha: torreira(midtsjö), berkan, sergio(özgür baran), yusuf(hamza), mertens
    kanat: rashica(yunus), kerem(caner)
    forvet: icardi, dembele(barış alper)

    gelenler: dembele ve sol bek oyuncusu.
    takımdan ayrılanlar: gomis, seferovic, mata, pva ve metehan(kiralık)

    böylece kadroyu 25 kişilik yaparak sezonu bitirmemiz gerekiyor. 2023-2024 yaz transfer döneminde ise belli pozisyonlara hamle yapılır. zaten rashica ve sol bek oyuncularından birisinin bonservisi alınıp sonrasına bakılır.
  • 22
    duruma göre en az 4 transfere ihtiyacımız olan transfer dönemi. seferovic ve gomis gönderilirse bir adet yabancı bir adet yerli santrfor, aanholt gönderilirse bir adet genç sol bek ve bir adet hem torrerira'yı hem oliveira'yı yedekleyecek orta saha. eğer boey de gönderilirse yine bir genç sağ bek alınabilir. yönetime güveniyorum bu konuda. iyi transferler yapacaklardır.
  • 23
    süper lig 2023-2024 sezonu için yabancı sınırının ne olacağı henüz belli olmadığından türk oyunculara yüksek meblağlar ödemeye karşı olduğum dönem.

    mert müldür ve rıdvan yılmaz gibi yabancı olsalar bile alınması mantıklı olan oyuncular ile ilgilenebiliriz belki ama halil akbunar gibi isimler kovalamayız inşallah.

    boey ve nelsson'dan en fazla birinin satışını bekliyorum. ikisine de teklif varsa boey'i satıp mert müldür'e yatırım yapılmasından, sol beke de kazımcan ile forma rekabetine girecek bir yabancı alınmasından yanayım.
  • 24
    gomis ve seferovic’in seneye bizle olmayacağı için moussa dembele transferi önem kazanıyor. icardi’nin de seneye bizle olacağını sanmıyorum. psg yaz sezonunda 12m euro civarında olan yüklü maaşından çıkmak isteyecektir.

    muslerayı en az 3-5 maç yedekleyebilecek kapasitede bir kaleci transferi iyi bir tercih olur. üzerine gelen topları bile içeri alan okan kocuk hiç güven vermiyor ve herhangi bir sakatlıkta puan kaybı demek. hırvat eldiven dominik livakovic bayern’e gitmezse bizim için müthiş bir hamle olur.

    rangers’da yedek kalan ve gözden düşen a milli rıdvan yılmaz kazımcan ile birlikte sol kanadı götürebilecek yerli oyuncu alternatifi olarak nokta atışı bir transfer olacaktır.

    hazırlık maçlarında gençlere şans verip yetenek havuzumuzu görmemizi sağlayan okan buruk defans ve orta saha için altyapıdaki alternatifleri değerlendirecektir. sırf yerli statüsünde diye vasat adamlara para dökmemek gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın