• 324
    bugüne kadar olan süreçte oluşan izlenimim burada hakkında konuşulan futbolculardan ziyade hiç adı sanı zikredilmemiş olan futbolcuların bir anda transfer edildiği bir dönem oluyor.
    bu durum kulüp içinde işlerin ne kadar sıkı yürütüldüğünün bir göstergesi olarak olumluya yorulabilir.
    yazarlarımız totem yapmayı düşünüyorlarsa istedikleri oyuncuları sol framede çok öne çıkarmasınlar*
  • 325
    elden çıkması gereken oyuncular:

    1 - radamel falcao
    2 - ryan babel
    3 - mbaye diagne
    4 - sofiane feghouli
    5 - christian luyindama
    6 - deandre yedlin

    anlık kadrodaki eksikler:

    1 - sağ açık
    2 - orta saha merkez
    3 - sağ stoper

    orta sahaya berkan kutlu transferi yakın zamanda açıklanacak deniliyor, umarım doğrudur 2020 - 2021 sezonundaki en beğendiğim orta saha merkez oyuncularından birisiydi. yine gedson fernandes bu sezonun transferdeki en kritik ismi olarak devam ediyor. ancak gedson için benim pek ümidim yok, olmayacak gibi sanki. kulübü galiba elde tutmak istiyor.
    sağ açık için olimpiu vasile morutan ismi çok sık geçiyor, oyuncunun niyeti var. menajeri de istekli bu transferin olması için. en büyük sıkıntı nakit kısmı kalıyor.
    sağ stoper ise sıkıntılı. özellikle yabancı sınırlaması garabeti ile daha da sıkıntılı. sağa morutan, merkeze gedson yaparsak bu pozisyonun %100 yerli olması lazım. alternatif de çok fazla yok. kaan ayhan, belki ozan kabak kiralık.

    bir diğer problemimiz de gönderilecekler. en net isim mbaye diagne diyorduk, geldi antremana başladı. babel nasıl başardıysa psv maçı özelinde geçen seneden bile kötüydü. falcao sezon başlamadan sezonu sakatlıkla açtı. luyindama büyüyü yaptırdı ama yine de olmayacak gibi. feghouli zaten sözleşmesinin son senesinde, bekleyip bir yerden imza parası koparmayı isteyecektir. yedlin ise hepimizin malumu, yetersiz.

    gönderilecekler içerisinde belki biraz feghouli iş yapabilir, biraz da diagne ve yedlin. feghouli dediğim gibi sözleşmenin son senesinde olduğu için biraz daha asılacaktır başka bir yerden sözleşme kapmak ya da bizimle uzatmak için, diagne de zaten çıkıp oynayabileceği kadar oynuyor elinden geldiğince, aynı şekilde yedlin de. gerisi kara delik.

    kap bildirimlerine göre falcao 5, babel 2.5, diagne 2.4, feghouli 4.35, yedlin 1.15, luyindama 1 alıyor bu sezonda. bu 6 oyuncunun sözleşmesinden çıktığımızda maaş bütçemizde 16.4 milyon euro rahatlama sağlıyoruz. günlük kurdan 166.460.000 tl yapıyor bu rahatlama ki şu dönemde (özellikle gelecek bankalar birliği anlaşmasını da düşündüğümüzde) ciddi rahatlama sağlayacaktır. önümüzdeki sezon falcao - babel ve feghouli sözleşmeleri sonu, 11.850.000 euro önümüzdeki sezona daha rahat gireceğiz her halükarda, ancak bu bedeli bu sene düşebilirsek daha iyi olacaktır.

    yani kısacası gelecek oyuncular için bütçe elimizde var, maaş olarak kadrodaki performans alamadığımız eski yıldızlara ödüyoruz bu bütçeyi. bu sözleşmelerden acil çıkış, hele bir de mesela diagne'den 4-5 luyindama'dan yine aynı şekilde 4-5 bonservis elde ederek çıkmamız gelir / gider dengesi anlamında da rahatlatacaktır bizi. 8-10 milyon euro arası bir bonservis ile çıkıldığında bu 6 sözleşmeden 24 - 26 milyon euro bandında bir para yapıyor. ffp'nin bittiği bu dönemde muazzam iş olur.

    bakalım neler göreceğiz transfer döneminin kalanında.
  • 326
    geleceklerin bir şekilde geleceğine inandığım dönem. ancak gitmesi gerekenlerin ne zaman ve nasıl gideceği konusunda endişeliyim. diagne için bile teklif gelmiyorsa vay bizim halimize. açıkçası şu an gitmesi istenen tüm oyunculardan karşılıklı anlaşıp bedavaya çıkılsa tek kelime etmem. cebimizde kalacak olan maaş tutarları bile bize fazla fazla yeter.
  • 328
    ilk 11 anlamında gedson dahil edildiğinde sıkıntı olmayacak gibi dursa da yedek kadroda sıkıntı var gibi. 38 maçlık bir periyodu as kadroyla götüremeyiz.

    kalede muslera'nın yedeği fatih olsun istemem. kendisine güvenmiyorum. okan'ı niye gönderdik hiç anlamadım. buraya transfer şart bana kalırsa. tavsiyem can eğribayat

    sağ bek de işler karışık boey mi oynayacak, yedlin kalacak mı, omar'ın durumu ne olacak belirsiz. bana kalırsa yedlin ve omar'la yolları ayırmak ve boey'a alternatif bir yerli oyuncu bulmak. tavsiyem ismail çokçalış.

    stoperde işler arapsaçı gibi. marcao var. luyindama hedef tahtasında. donk varken rotasyon üçü arasında iyi dönüyordu. ama şimdi alpaslan, luyi ve marcao dışında stoper yok. ha alpaslan olmuş ha ahmet çalık zaten. bence luyindama-marcao ikilisini yedekleyecek ya da birinin yerine yerleşecek biri lazım. iş ekstrem durumlar dışında alpaslan'a kalmadan üçü rotasyona girsin geçen seneki gibi. tavsiye veremiyorum. kaan ayhan mı olur, mert çetin mi olur, sürpriz bir isim mi olur bilmiyorum ama buraya transfer cidden şart. tek söyleyebileceğim bu stoper kıtlığında ve bu ekonomik şartlarda luyindama'yı göndermek hiç akıllıca olmaz. bizim bu bölgede transfere ihtiyacımız var adam eksiltmeye değil. luyi de kalsın, stoper de gelsin.

    sol bek tamam bence. van aanholt ve e.taşdemir götürür işi. emre sakatlanırsa ömer idare eder.

    sağ kanat da emre kılınç var, kerem var, oğulcan var. feghouli'yi artık bu takımdan saymıyorum. morutan deniliyor ama bir şey söyleyemem. yabancı sınırına göre düşünülsün. emre'yi solda düşünürsek kerem-oğulcan düşünülebilir sanki. en kötü yunus da var.

    orta sahada oynayabilen taylan, cicaldau, ömer, emre kılınç, emre akbaba, aytaç var şu an. gedson olmazsa olmaz. berkan da elimizi rahatlatmalı. yani bana göre iki transfer daha şart. isteklerim gedson fernandes ve berkan kutlu.

    sol kanat da kerem var, emre kılınç var, barış var maalesef bir de arda ve babel var. babel'i artık bu takımdan saymıyorum. keşke 11 sınırsız yabancı olabilseydi de onyekuru da olsaydı. transfere ihtiyaç şart değil gibi duruyor. arda'yı mümkün oldukça oynatmamalıyız ama terim varken zor. kerem'i sağda düşünürsek emre kılınç-barış götürür gibi işi. ama elim hala onyekuru olmayacak yazmaya gitmiyor. jimmy de var ama gidici sanırım.

    forvet de mustafa var, falcao diye birinin olduğu iddia ediliyor, diagne gidici gibi, babel var maalesef. ali yavuz oynatılmayacak gibi. yani işin özünde mustafa var sadece. bir transfer yapılıp falcao ve babel'den biri de üçüncü forvet tercih edilebilir. tavsiyem halil dervişoğlu. mustafa-halil-falcao olabilir gibi. ya da falcao olmasa mı bilemedim. lisansı çıkarsa oğulcan da forvet alternatifi olur.

    buradan çıkardığım transfer listesi

    1 yerli yedek kaleci
    1 yerli yedek sağ bek
    1 yerli stoper
    gedson fernandes
    berkan kutlu
    halil dervişoğlu

    onyekuru ve morutan'a boynu bükük bakıyor ve yabancı kuralını 8 yapanları kınıyorum.
  • 329
    gitmesi beklenen ve gereken oyuncular için son güne kadar teklif bekleyip gelmediği taktirde kadro dışı bırakılması gereken dönemdir.

    madem yapılanma diye yola çıkıldı (doğruysa tabii) o zaman takım içi dengeleri bozacak ve herkesin sinirine dokunan bu isimlerin teklif gelmediği durumda kadro dışı kalması ve ayrılmaya zorlanması şart.

    ancak hocanın böyle bir işe girişmeyeceğini ve sezon içinde bunlardan birinin atacağı tek gol üzerinden “bakın gönderin dediler ama çok kritik noktada katkıları oldu” şeklinde yorumlar yapacağını hepimiz biliyoruz. o yüzden satılmadıkları durumda tüm sezon kadroda tutulup kafa karıştıracaklarını ve sene sonunda bedavaya gideceklerini tahmin etmek zor değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın