• 32
    sezonu %90 kafada bitirdik artık buradan şampiyon olmak falan mucize olacaktır o yüzden ufaktan kadro yapılanması işlerini konuşabiliriz. borçlarımızı yapılandırdığımız için ve sanırım ffp durumumuz ortadan kalkacağı için elimiz önümüzdeki sezon özelinde az da olsa maddi anlamda biraz daha rahat o yüzden acil yeni sezon kadro planlaması yapmamız lazım.

    genel anlamda güzel fırsatlar var. f/a (serbest kalacak) oyunculara gideriz hatta 4-5 tanesiyle anlaşmışızdır diye tahmin ediyorum. bonservis kazanımlarımıza göre de bonservisli oyuncu transferi yaparız. zaten mevcut şartlarda 4-5 milyon euro üzerinde bonservis kazandırabilecek luyindama, marcao, taylan ve diagne var.

    takımın en büyük sıkıntısı savunma ve orta saha hattı bu iki hattın %80 değişmesi lazım. hücum hattında ise falcao babel feghouli kontratlarından çıkıp oraya 3 oyuncu getirsek bir sıkıntı kalmıyor. onyekuru, halil ve mohamed'in bizim elimizde olduğunu düşünerek söylüyorum tabi.

    savunma hattında şener, linnes, donk, luyindama, sarrachi, emre taşdemir, ozornwafor kesin gitmesi gerekenler. omar durumu belirsiz o yüzden savunma hattına 6-7 transfer lazım.
    orta sahada taylan, emre kılınç var gedson 1 yıl daha kiralanır mı soru işareti. o yüzden 3-4 tane orta saha lazım. ömer bayram, akbaba, etebo yollarımızı ayırmamız gerekenlerden.
    yani totalde 15 gidicek 15 yeni gelecek gibi bir yapılanma içerisine girip ayrıca maaş bütçemizi %25 küçültmemiz gerekiyor.

    şampiyon olsak bile bence bu yapılanma kaçınılmazdı çünkü takımda bazı isimler doygunluk noktasına gelmiş bazı isimler ise oldukça laubali takılıyor. hedefimiz türkiye ligi ise evet yani bir şekilde hoca kafa olarak biraz daha işin içinde olabilseydi şampiyonluğa giderdik fakat şampiyon olup feghouli falcao babel falan takımda kalacak olsaydı önümüzdeki sezon yine avrupa hüsranı olacaktı.
  • 33
    bir sonraki sezon taylan, emre kılınç gibi devşirme oyunculara güvenerek bu orta saha kurgusu ile çıkamayız. dün bu maçta bunu net şekilde gördük çok fazla pozisyon hatası yapılıyor. bize net, asıl mevkisi orta saha olan oyuncular lazım. feghouli ile de olmayacağı belli oldu. sağ kanat ve forvet arkası bölgelerine de transfer lazım. kağıt üstünde çok fazla eksik gözükmese de sakatlıklar, cezalar derken futbolun en önemli bölgesi olan orta saha eksikliği bize çok şey kaybettirdi. göztepe maçında yediğimiz golde taylan'ın pozisyon hatası var. dün yediğimiz golde 2 orta saha oyuncumuz da arkada beklerken, trabzonspor oyuncuları gene boşta kaldı. taylan parladığı dönemde çok daha hırslıydı ve savunmaya inanılmaz fazla yardım ediyordu ancak artık o görüntüsünden uzak. tabi bunun belhanda'nın gidişiyle de bağlantısı olabilir. taylan en iyi performanslarını her zaman belhanda ile beraber oynarken gösterdi. ne olursa olsun bu isimlere güvenerek yola çıkmamamız gerektiğini düşünüyorum.
  • 34
    fernando muslera ve okan kocuk kaleci mevkisi için yeterlidir.

    christian luyindama ve marcao teixeira yatırım yaptığımız bir ikili. kolay vazgeçmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. ancak yedek stoper yok. ryan donk misyonunu tamamladı. emin bayram ve valentine ozornwafor var ama illa tecrübeli bir isimle takviye edilmelidir.

    deandre yedlin sağ bek için ilk alternatif olacak. sakatlığı geçerse omar elabdellaoui ile sağ bek mevki kapanır. yok omar oynayamazsa bu bölgeye de bir alternatif gerekir. artık transferle mi bulunur, alt yapıdan mı bulunur, bilemem.

    takımda sol bek yok. marcelo saracchi geri dönecek, emre taşdemir'e sakatlık durumlarından dolayı güvenilmez, ömer bayram sol bek değil. bu bölgeye iki alternatif lazım. ikisi de transfer olabilir veya bir transfer, bir alt yapı oyuncusu şeklinde olabilir.

    orta sahaya en az 3 takviye lazım. üçünün de alt yapı eğitimini orta saha olarak almış olması ve kariyeri boyunca orta saha olarak oynamış olmaları ilk kriter. devşirme oyuncu olmasinlar kısaca. bu transferlerin dışında taylan antalyalı ve emre kılınç var. sofiane feghouli keşke gitse ama gitmez. onu da buraya koyabiliriz.

    sağ kanadı oğulcan çağlayan ve kenan karaman'a emanet etmek lazım. kenan olmazsa başka bir takviye lazım.

    sol kanatta henry onyekuru ve muhammed kerem aktürkoğlu yeterlidir.

    forvette mostafa mohamed ve radamel falcao var. halil ibrahim dervişoğlu ile devam edersek de sıkıntı olmaz.

    fatih öztürk, ömer bayram, emre akbaba, arda turan ve ryan babel için ise bir şey diyemiyorum. kadronun son durumuna göre hareket edilmelidir. babel'in sözleşmesi uzarsa takımdan ayrılması zor olur.

    muslera
    okan
    fatih(?)

    yedlin - luyindama - marcao - ×××
    omar(?) - emin - ××× - ozornwafor - ×××

    feghouli - taylan - kılınç
    ××× - ××× - ×××
    arda(?) - akbaba(?) - ömer(?)

    oğulcan - mostafa - onyekuru
    kenan(?) - falcao - halil(?) - kerem - babel(?)
App Store'dan indirin Google Play'den alın