• 128
    kaleci, 6 numara, playmaker ve target man'e ihtiyaç duyduğumuz dönem.

    ortaya hala isim çıkmamış olmamasından dolayı yönetimin hiçbir surette aksiyon almadığını avrupa'da transferin kapandığı şubat başında (sırf çürük elmaları toplayalım diye alınmış tff kararı.) sadece bir kaleci kiralanacağını ve dönemin kapanacağını düşünüyorum. yazın seçimle transferi teğet geçenler, devre arasında da hoca değişimiyle kendi takvim kaymasını yaşattılar.
  • 129
    3 tanesi ilk 11'e, 3 tanesi kulübeye olmak üzere rahat bir 6 oyuncuya ihtiyaç duyduğumuz dönem. tabi yapılanma hala devam ediyor mu? o da ayrı bir konu. yapılanmadan vazgeçildiyse bi 6 numara bi tane de bulduğunu atan forvet bu takımı götürür. kale muslera döneceğinden çok sıkıntı olmaz. olmadı kirlalık kalecilerindne birini çağır ikisi de çipe'den iyiler. torrent'in fatih'i oynatacağını hiç sanmıyorum çünkü geleni gideni ileri dikiyor fatih, ayaksız.

    bütün anadolu takımları daha dönem başlamadan 2-3 oyuncu kadrolarına kattılar, herkes ihtiyaçlarını belirlemiş önceden hamlesini yapmış. bizde ise tık yok. gerçi teknik direktörün geldiği gün konuşulan maaşı ile takımın başına geçtiği andan sonra konuşulmaya başlanan maaşı arasındaki o uçurumu gördükten sonra transfer yapmasak daha iyi sanki demiyor da değilim bir yandan.
  • 131
    kaleci dışında yeni bir isme hiç gerek olmayan dönem.

    kaleci mühim tabii.. kaleciz oynadığımız hesaba katılırsa 3 gün boyunca sahra çölünde susuz kalmış birey gibi ihtiyacımız var. ismail çipe, allah korusun başımıza çok iş açar. 2011'deki kâbusu zapata ile görmüştük, bu defa çok farklı görürüz. 12 ocak'da dönem açıldı ama ses soluk yok hâlâ..
  • 132
    kaleci eksikliği bu kadar barizken hala yönetimde hareketlilik yok. eskiden başarısız yönetimler en azından medyayı yıldız adaylarıyla süsler ya da yandaş gazetecilerine yapılamayacak vaatlerde bulunurdu. elmas yönetimi bunu dahi yapmıyor sadece susuyorlar. musleranın dönmesi ve form tutması derken kötü günlerin yerini daha kötü günler bekliyor. giresun okanı yollamayacağını belirtti, menemenspordan batuhanı geri istememek, yeni kaleciye para vermek tamamıyla mantıkdışı; çipeyle devam etmekse ölüm gibi. ortasahaya içinse elimizdeki değerler yerine aytaçı oynatıyoruz. dinlendiremediğimiz, senebaşından beri beraber oynamakta zorlanan taylan ve berkana laf ediyoruz. bartuğ konusunda da artık taraftarı bilgilendirmek gerekiyor; eğer sözleşme uzatmayacaksa kadroya da alınmamalı. gedson transferi olsa dahi ligin kalitesinde 6 numara gerçekten şart. ben okay yokuşluya dahi tamamım. eksiklerin kapatılması adına ümit etmekten başka hiçbir şey elimizden gelmiyor.
  • 133
    süper lig tarihinin şampiyonluk şifresi gibi olan iskeletin kurulması için galatasaray futbol takımının 3 transfere ihtiyacı olduğu transfer dönemi.

    ülke futbol tarihine baktığınızda şampiyonluk için ilk 11'inizde 5, ve duruma göre 4 mevkiinin çok büyük önemi var. tabii bunu 4'lü defans kurgusuyla oynadığınızı düşünerek söylüyorum.

    iyi bir kaleci: bu noktada takımın bir ihtiyacı olduğu muhakkak. kulüp yönetimi ve fatih terim neden fernando muslera'nın aktif kariyerinde oynayacağı 2-3 yıl kalmışken ve hatta birkaç yıl önce ülkesine dönüp futbolu montevideo wanderers'ta bırakmayı düşünürken, güney amerika alt yaş grupları turnuvalarından birkaç kaleciyi mercek altına almadı, hatta transfer etmedi bilmiyorum. iyi ya da kötü, bu kulübün, claudio taffarel transferinden beri devam eden bir güney amerikalı kaleci geleneği var. tam 5 kaleci toplamda. artık dünya futbolunda kaleciler 20li yaşlardan itibaren büyük takımlara transfer oluyorlar. biz neden bu trendi takip edemedik merak konusu, zira şu an görev alabilirdi.

    stoper ikilisi: zago-ronaldo, reinhard stumpf falko götz ikilisi, lugano-luciano, bülent korkmaz - gheorghe popescu ikilisi. geçmişe baktığımızda istisnalarla beraber, türkiye şampiyonlarının tümünde stoper ikilisi çok önemliydi ve akılda kaldılar. hatta bazen bunların 1 tanesinin üst düzey olması bile diğerini etkiliyordu. örneğin semih kaya tomas ujfalusi ikilisi. bence victor nelsson marcao teixeira ikilisi ile bu alanda pek bir ihtiyacımız yok. zaten ihtiyacımızın olmadığı tek mevkii.

    defansif orta saha: federico giunti, felipe melo, atiba hutchinson, ve hatta alioum saidou. bu lig öyle bir lig ki, biraz ayağı top yapan bir defansif orta saha sizi uçurabiliyor. melo gibi birisi olunca da normal sezonda 8-9 puan fark yapan takım yaratıyorsunuz. bu takımın en zayıf olduğu alan. transfer şart. artık 6 olur, 6,5 olur.

    gezici forvet ya da hedef santrafor: buna sahte 9 diyin, uzak forvet diyin, istediğinizi diyebilirsiniz. takımın böyle bir forveti yok. işin kötüsü mario jardel veya mario gomez gibi bir hedef santraforu da yok. aslında halil dervişoğlu'nda bir "poor man's lukas podolski" havası yok değil, fakat çok daha yavaş, kafası karışık ve yardımcı forvet ile sahte 9 ve hatta sahte 10'u karıştırmış durumda.

    özetle bu ligin şampiyonluk iskeleti için gereken 4 ya da duruma göre 5 oyuncudan, 3 tanesi eksik galatasaray'da ve bu kurguda başarılı olması çok ama çok zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın