• 359
    büyük olasılıkla forvet hattımızın falcao ve diagne ikilisi şeklinde sonlanacağı dönemdir. yanlarına adem değil de genç yerli bir isim çok daha uygun olacaktır ve bence bu isim halil ibrahim dervişoğlu olmalıdır. satın alma opsiyonlu kiralarsak çok iyi olur. falcao zaten aralıklarla sakatlanıp oynamayacaktır. bu durumda diagne ve kendisi kalacak. fikstür yoğunluğu da düşünüldüğünde halil bize geldiğinde elbet şans bulacaktır. ve ekstrem bir durum olmadıkça bence bu 3'lü sezon sonuna kadar bizi taşıyabilecektir. hem falcao ile oynayan halil kendisini biraz daha geliştirebilir. falcao ileride satıldığında halil ile as forvetimiz olarak devam ederiz kısmetse.

    bjk, ts veya başakşehir halil'i kapmadan harekete geçmemiz gerek.
  • 361
    her ne kadar yabancı oyuncu sınırı konusu 1 yıl ertelense de alabilme ihtimali olan her kaliteli yerliyi zorlamalıyız.

    bunların başında da kaan ayhan geliyor.

    bu konuda hala umut varsa, kaan ayhan'ı kadroya katmak için her ihtimal zorlanmalı.

    ilk onbire 3 türk yazmamız gereken dönem, yalnızca 1 sezon uzakta.

    ayrıca önümüzdeki sezon boşa çıkacak olan türk oyuncuları da dilerim takip edip, inceden temas kurmaya başlarız.
  • 364
    muhteşem bir fırsat aslında bu dönem. bir yıl sonra bizim de harcama limitlerimiz düşük açıklanacaktır. maaş bütçesini düşürmek için son çare. falcao'nun eşi ülkemizde doğum yapacakmış o yüzden öyle bir transfer beklemiyorum. muslere ve falcao dışında yüksek maaş alan kimse kalmamalı takımda. yeni normalde diagne ve saracchi'ye verilen maaşların bile çok olduğu düşünülmeli. muslera ve falcao hariç tavan maaşın 1.6-1.8 milyon eurolarda olması gerektiğini düşünüyorum. 21 takımla oynatılma garabetinden de bir fırsat çıkartabiliriz. atalay, süleyman, emin, yunus, ışık kaan, ali yavuz, oğulcan, kerem gibi futbolcuları korkmadan sahaya sürersek içlerinden birkaç tanesini geleceğe taşıyabiliriz. hatta bartuğ elmaz bile denenebilir bu sene. emre akbaba ile sözleşme yenileyip, kılınç ve akbabayı ilk 11e yazacak bir taktik düşünmek en doğrusu. 4411 veya 4312 dizilişleri denenebilir.

    hatta marcao ve luyindama gibi bundan sonra uzun seneler boyunca göremeyeceğimizi düşündüğüm kalitedeki oyuncularımı bile uygun fiyat geldiğinde satmayı düşünürdüm. kaan ayhan olsaydı çok iyi olurdu hatta belki hala da umut vardır tam olarak bilemiyorum ama o olmazsa mert çetin transferi denenebilir. altay'dan lyon'a transfer olan arkadaşı kiralık isteyebiliriz. slovakya,slovenya,polonya gibi liglerden 2 tane 8 numara bir tane pivot santrafor bulmak çok zor olmayacaktır diye düşünüyorum. elimizdekileri çıkartıp gelecek oyunculara biraz daha yüksek bonservis ödeyerek yatırım yapabiliriz.

    bu sene çok önemli bir fırsat. bu fırsatı değerlendirip bu virajı akıllıca geçersek 10 sene üst üste şampiyon olmamız çok zor görünmüyor. yoğun maç trafiğinde kasımpaşa rotasyondaki 19. adamını ilk 11 sahaya sürerken biz altyapımızdan bir genci o maçta ilk 11 başlatamayacaksak altyapıyı kapatalım. hazır değillerse de atalım sahaya. bundan daha kaos daha saçma bir sezon bulmak zor. krizleri fırsata çeviren geleceği kendi yazacaktır.
  • 366
    emre kılınç’ın geldiğini varsayarak kem küm etmeden kaan ayhan’la mert hakan yandaş’ı bitirmemiz ve lemina ile onyekuru’yu tekrar kiralamamız gereken dönem.

    sadece şu basit ucuz hamlelerle bile, düzgün bir oyun sisteminde limitzede rakiplerimizin önünde şampiyon olmamız çok büyük ihtimal.

    işte sorun; mert hakan’ı süründürün!! duygusallığında olan taraftarımız. bir de kaan ayhan’ı 1.5 milyon euro’ya avrupanın dev kulübü sassaoulo’ya kaptırmak üzere olan yönetimimiz malesef.
  • 367
    harcama limitleri konusunda kafamın karışık olduğu dönem.

    öncelikle bizim harcama limitimiz bu sene harcayabileceğimiz miktarı değil, toplam takım maliyetini içeriyor diye biliyorum. yani şu an takımda bulunan oyuncuların maaşları ve üstüne vergisiyle zaten limiti aşıyoruz. yok onu alalım, yok bunu alalım ile olmuyor.

    galatasaray önümüzdeki sene şampiyon bile olsa harcama limiti fenerbahçe'nin bu sene yaşadığına benzer bir konumda olacak. bu yüzden bu dönem öncelikle elde ne kadar yük varsa çıkarmak, muslera ile konuşup maaşını düşürerek yeni bir sözleşme sunmak ve mümkün olduğunca altyapıdan oyuncuları takıma adapte edebilmek olmalı. x, y diye transfer yapacak durum yok yani. eldekilerden çıkmadan limiti zaten aşıyoruz.

    önce bi limite inelim, sonra limitte boşluk yaratalım, ondan sonra o gelsin, bu niye geldi vs. şeklinde konuşulur.
  • 368
    takımımıza başarıya aç, hedefi olan ve kendini ispat etmek isteyen oyuncuları katmamız gerekiyor. geçen sene transferde yaptığımız belki de en büyük hata kendini ispat etme zorunluluğu olmayan oyunculara yönelmemizdi. zaten iki senedir şampiyon olarak rehavete kapılmış kadro varken n' zonzi, seri, lemina, falcao, babel gibi kariyerinde pek çok başarı olan ve artık bir üst seviyeye geçme gibi bir hedefi olmayan oyuncuların takviyesiyle tam bir mösyöler takımına dönüştük. az buçuk kendini ispat etmeye çalışan ömer bayram çoğu maçın en istekli oyuncusuydu.

    fatih terimin bahsettiği oyuncuların geçmişlerine göre değil, geleceklerine göre tercih edileceği söylemi tam da bu kapıya çıkıyor. kariyeri başarılarla dolu olanlar değil, kariyerini başarılarla doldurmak isteyen oyuncularla yola devam etmeliyiz. ben artık topu kaptırınca rakibin kontrasını izleyen oyuncuları izlemek istemiyorum.
  • 369
    harcama limitimizin yüksekliği bir şey ifade etmiyor. sonuçta sattığımız bedel kadar oyuncu alabileceğiz. çok uçmadan fırsat transferleri kovalanmalı. seneye de lig seyircisiz olacak büyük ihtimal yine ara verilebiliir. seyircisiz ligde seyircisi olmayan takımlar avantajlı olacak yine. önümüzdeki seneyi yapılanma yılı olarak görmeli ve yüksek maaşlı oyunculardan muslera hariç kurtulmalıyız. euro oldu sekiz lira düşmeyeceği gibi yükselecek belli.
  • 370
    galatasaray futbol takımın yapması gereken çok basittir. elinde ki yaşlı,yavaş,senelik ücreti çok fazla olan bütün oyunculardan kurtulmaktır. euro'nun şuan ki kuru;8.40 civarındadır. senelik maaş oyuncu bazında 2.5 milyon euroyu kesinlikle geçmemesi gerektir. takımımızda bunu hak eden tek oyuncu vardır; fernando muslera, onun dışında herkes yollanmalıdır.

    özellikle babel,diagne,belhanda,feghouli ile tempolu oyun oynamak imkansızdır. bu adamlar yarım saat yüksek tempoda oynasa, ya bir yerleri atar yada maç boyunca sahada yürürler. bu oyuncu grubundan mutlaka kurtulmalıyız ve üzerine daha tempolu oynayan bir oyuncu grubu ile devam etmeliyiz. oyuncu isimlerine takılmadan, akıllı ve yıllık ücreti olmayan oyuncular ile başarılar yakalamak halen mümkündür. herkesin unuttuğu bir olay var eğer 2020-2021 sezonununda, "ffp" kuralları içinde tamamlarsak, 2021-2022 sezonu için ffp kuralarından çıkıyoruz. bu bizim için büyük bir avantaj olacaktır. özellikle 2020-2021 sezonunda satın alma opsiyonlu oyuncular ile imzalayabiliriz.

    bunun dışında altyapından en az dört oyuncuyu takımda süre alırken görmek isterim. bu oyuncular emin bayram, ali yavuz kol,yunus akgün,süleyman luş olmaldır. bu oyuncula rotasyonda şans bulmalılar ki en azından gelişimleri daha hızlanır.
    ayrıca başkanımız transfer işleri için kurumsal ve profesyonel bir ekip kurmalıdır. bu iş albayrak veya twitter fenomeni yusuf bey ile olmamalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın