• 137
    feghouli, belhanda, maicon, diagne'den toplamda 20 milyon € bonservis gelirse çok çok iyi bir kadro oluşturabileceğimiz bir transfer sezonu olabilir. lütfen artık biz de iyi satış yapabilelim. araplara ya da çin'e. hem bu oyuncuları satmak demek epey bir maaş yükünden kurtulmak demek.

    luyindama ve marcao için bence 20 milyon €'dan aşağı satış düşünülmemeli. o ikiliyi iyi tutturduk. çabuk kaybetmemek gerek. iskandinav ülkeleri, belçika ligi, uzakdoğu (japonya), güney amerika ligleri gibi liglerde beni alın diye bağıran uygun maliyetli bir sürü oyuncu var. bir zahmet scout ekibi bulsun ve onların da sözüne itimat edilsin artık.

    gidenin yerinin daha iyisi ile dolduğu ve kulübümüzün kârla kapattığı bir süreç olsun.
  • 139
    muslera dışında 2 milyon euro üzeri maaş alan tüm oyunculardan çıkmak zorunda olduğumuz transfer dönemi.

    2020-2021'de büyük ihtimal şampiyonlar ligi geliri olmayacak, yani günün kuruyla 250-300 milyon lira gibi bir paradan mahrum kalacağız. amatör şubelerdeki ödeme sıkıntıları aşikar, eğer bu maaş bütçesiyle devam edersek yıl içinde büyük sorunlar oluşacağını düşünüyorum.

    oyuncu satışları kadar babel ve falcao'nun devam eden kontratlarından kurtulmak da önemli. maaş bütçesini 30 milyon euro seviyesine bir şekilde çekersek, benim için başarılı bir dönem olmuş olur.

    bunun yanında en önemlisi emin bayram. 2022'de sözleşmesi bitiyor. sözleşmesinin bitmesine 2 sene var diye rahat davranmamalıyız. yazın makul bir ücret karşılığı sözleşmesini uzatmalıyız.
  • 140
    henüz 2019-2020 sezonu bitmemişken başlamış sezondur. ligin bitmesine 5 hafta var. lig ay sonunda sona erecek. yeni sezon eylül gibi başlasa 1 aydan biraz fazla bir zaman dilimi kalacak yalnızca transfere odaklanmak için. onda da zaten 15-20 gün sonra kamplar, hazırlık maçları falan başlamış olur. geçmiş transfer dönemlerinden sabıkası kabarık olan yönetimin bu dönemde de harika işler yapabileceğini zannetmiyorum. geçen sezon sonu koca yazı falcao peşinden koşarak tamamladık. dilerim benzer enayiliği yapmayız.

    mustafa cengiz'i çok seviyor ve saygı duyuyorum, ancak yönetimdeki diğer yöneticilerin ne yazık ki başkanın yarısı kadar bile donanımlı ve iş bitiren insanlar olduklarını zannetmiyorum. şimdi başkan çok da sağlıklı değil, ciddi operasyonlar geçirdi. bu yaz ne yapacağız son derece muamma bir konu. mustafa cengiz'e allah sağlık sıhhat ve uzun ömür versin.

    yine de luyindama ve marcao'yu iyi paralara elden çıkarabilirsek ve maicon, belhanda, diagne hatta falcao gibi maliyetli ve az da olsa bonservis getirebilecek oyuncularla vedalaşabilirsek, birden fazla mevkiye standart üzeri oyuncular getirebileceğimizi düşünüyorum. ancak bunun için yönetimdekilerin ciddi efor sarfetmeleri gerekecek. dünyanın dört bir tarafında sözleşmeleri bitenler, satılık listesine konanlar, takımdan ayrılmak isteyenler illa ki bulunur yoksa.
  • 141
    seri ve onyekuru'nun kiralık miralık bir şekilde takımda tutulması gereken dönem.

    herkes onu satarız, bunu satarız diye hayallere dalmış yine. belhanda hariç kimseyi satamayız abicim. o da belki.

    bizim yönetim satış meselesini beceremiyor. camianın bu işi bilen isimlerinden yardım almaları gerek aslında ama iki tarafın da buna pek gönlü olacağını sanmıyorum.

    yabancı sınırı da geliyor bir taraftan. allah yardımcımız olsun vallahi.
  • 142
    yabancı sınırının geleceği yönündeki haberleri dikkate alırsak seneye kadromuzda 13 adet yabancı olacak. yabancı oyuncu listemiz;
    -fernando muslera
    -maicon
    -marcao
    -luyindama
    -linnes
    -ozornwafor
    -sarrachi
    -belhanda
    -babel
    -feghouli
    -sekidika
    -diagne
    -falcao

    bu oyuncular içerisinden maicon, linnes, ozornwafor, belhanda, babel ve sekidika'nın önümüzdeki sezon kadroda olabileceğini düşünmüyorum.

    sağ bek mevkiisinde mariano'nun sözleşmesini uzatmamız söz konusu olmazsa ve linnes'i cüzi bir miktara elimizden çıkartabilirsek potansiyeli yüksek, genç veya orta yaş yabancı bir sağ bek alacağımızı, türk kontenjanında ise nazım sangare'nin iyi bir yedek olabileceğini düşünüyorum. toplamda 1 yabancı, kontenjanı artı 1 türk kontenjanı doldu.

    sol bek mevkiisinde sarrachi'nin alternatifi olarak eğer fenerbahçe ile anlaşma sağlayamazsa caner erkin'in muhakkak takıma kazandırılması gerek. türk statüsünde ki en iyi sol bekin kendisi olacağı kanısındayım. maalesef emre taşdemir'den bize yâr olmaz. ben yedek oyuncunun gözümüzün arkada kalmamasını sağlayacak tecrübeli oyunculardan oluşmasını istiyorum. 2 yabancı ve 2 türk ile bek rotasyonumuzu bu şekilde oluşturabiliriz. aynı zamanda süleyman luş'un, fizik gücüne bağlı olarak kadroda yer bulacağını düşünüyorum.

    stoper mevkiisinde, luyindama ve marcao tandemi bozulmazsa eğer yedeklerinin emin bayram ve ışık kaan arslan'dan oluşacağını düşünüyorum. sözleşmesi biten oyunculardan ryan donk'un bu mevki için 1+1 sözleşmesinin uzatılacağını düşünüyorum kendisine iyi bakan ve takımın kaptanlarından ryan donk, görevini layığıyla yerine getirir. ancak yabancı sayımızı defans oyuncularımızla toplamda 5'e ulaştırırız bu şekilde. olası bir luyindama satışında o mevkiiye bir adet yabancı stoper takviyesinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. umarım semih kaya'nın dönmesi gibi bir olayla karşılaşmayız çünkü kendisi ahmet çalık kadar yetersiz bir stoperdir. stoper tandemimiz luyindama - marcao / emin - donk / olası bir luyindama satışında donk - marcao / emin - ışık kaan olur. bu şekilde 5 yabancı 4 türk kontenjanımız dolmuş olur. pek mümkün olacağını düşünmesem de kaan ayhan takviyesi yılın en iyi transferlerinden birisi olabilir bizim için. bu şekilde 4 yabancı ile olası erken bir geri dönüşü söz konusu olursa muslera için yer açılmış olur.

    orta sahaya olmazsa olmaz adamımız jean michael seri'nin transferi ile birlikte muhakkak iki adet yabancı oyuncunun daha alınması gerektiğini düşünüyorum. seri - yabancı - yabancı tandemimizin rotasyonunda, taylan ve atalay yanında olası bir mehmet özcan transferinin olacağı düşüncesindeyim. orta sahanın daha sağlama alınması için fatih hoca'nın nasıl bir yol izleyeceğini pek kestiremiyorum, o yüzden zor yorum yapıyorum bu mevkii için. 7 yabancı ve 7 türk ile kontenjanı doldurmaya devam ederiz.

    sol kanatta onyekuru ile devam edersek eğer yedeğinin kesinlikle ömer bayram olmaması gerektiğini düşünüyorum. ömer bayram maalesef yaptığı asist sayısına bakılmaksızın galatasaray takımında forma giyebilecek yetenekte değil. sol kanata hızlı türk bir kanat oyuncusu alınması gerekir fakat bu isim kim olur kestiremiyorum. onyekuru ile devam etmezsek ilk seçenek muhakkak trezeguet olur. kenan karaman'ı da çözersek mükemmel bir iş yapmış oluruz. onyekuru'yu da takım da tuttuğumuzu varsayarsak yabancı kontenjanında bir sıkıntı çekmeyiz bu sayı 9'a çıkar ve 9 yabancı 8 türk ile yolumuza devam ederiz.

    sağ kanatta nedense feghouli'nin devam edeceğini düşünüyorum. emre kılınç'ın takıma dahil olmasıyla birlikte kıyasıya bir forma rekabeti içerisine girebilir bu iki oyuncu ve gerektiğinde ikisinden birisi 10 numara mevkisinde oynayarak aynı anda sahada yer alabilirler. toplam yabancı sınırımız bu sayede toplam da 10 kişiye türk oyuncu sayımızda 9'a ulaşır.

    forvette alternatifimizin bol olduğu bir sezon yaşayacağız gibi görünüyor falcao ya da diagne ikilisinden birisiyle yollarımızı ayıracağımızı ve pivot santrafor özelliği barındıran ve hedef golcü konumunda yabancı iki ismin takımımıza katılacağını düşünüyorum. türk kontenjanında adem büyük, oğulcan çağlayan ve ali yavuz kol büyük ölçüde gelecek sezon başımızın ağrımayacağını bana düşündürmekte. bu şekilde 13 yabancı 12 türk ile kontenjanımızı doldurur ve yedekler ile birlikte zımba gibi bir sezona başlarız. geriye kalan 1 kişilik kontenjanı da muslera için kullanırız. 14 yabancı 12 türk'ün yanına iki potansiyelli türk oyuncu daha bulup getirebilirsek tadından yenmez.

    maicon, ozornwafor, babel, linnes, belhanda, sekidika'nın kiralık veya bonservisler başka takımlara gideceğini düşünüyorum. bu oyunculardan toplamda 13-14 milyon euro gibi bir gelir elde edebiliriz. doğru strateji ile eğer tellesten gelecek payı da düşünürsek elimizde 15 milyon euro civarı bir paranın ololacağını düşünüyorum. olası bir diagne veya falcao satışlarından da kasamıza en az 5 milyon euro koyabileceğimizi düşünürsek, açılacak maaş bütçesiyle birlikte 20 milyon euro'ya ucuz yollu iyi bir takım kurulabilir. yeter ki doğru adamları bulalım.
  • 147
    https://twitter.com/.../1278302497900298242

    sadece yurt ici transfer için geçerli olacak durum. yurtdışındaki oyuncular ile anlaşırsın, oyuncu gelir antreman yapar, lisansını çıkartmazsın sadece.

    kazanseverin mesajı üzerinden tekrar baktığımda lig 26 temmuzda bitiyor. 27 temmuz olması gerekirken 5 ağustos da çok alakasız olmuş. heralde federasyon da 10 gün tatile çıkacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın