• 542
    spor medyasının 'isim yetmezliği' çektiği transfer dönemidir.

    küçük bir araştırma ile:

    kalinic: beşiktaş-fenerbahçe
    götze: galatasaray-fenerbahçe
    balotelli: beşiktaş-trabzonspor
    niasse: beşiktaş-fenerbahçe-trabzonspor
    elneny: trabzonspor-beşiktaş
    n'diaye: beşiktaş-trabzonspor-bi ihtimal galatasaray
    lemina: galatasaray-beşiktaş

    ulan transfer çalımı kurgulayacaksınız diye haber yazmayı unuttunuz resmen. aynı futbolcuları üç gün arayla başka kulüplere yazıyorsunuz. bi kişi de çıkıp demiyor mu 'aga bu nedir' diye?

    yazık yemin ederim yahu. gazeteciliği ayağa düşürdünüz.
  • 169
    hocamız fatih terim bu transfer döneminde kendi oyun yapısına uygun engin baytar ortalamasinda transferler yapacağını düşünüyorum. ekstradan satışlardan gelecek parayla irfancan kahveci veya hakan çalhanoğlu tarzı orta sahada pas oyununu güçlendirecek sadece 1 tane masraflı oyuncu talep edecektir. son olarak da falcaonun akıbetine göre dzyuba tarzı güçlü bir santrafor talep edebilir ki dzyuba bizde elmander etkisi oluşturur.

    dizilis ve sisteme gelecek olursak. 2011-12 sezonu dizilişi temel şablon olarak ele alınıp geliştirilebilir diye düşünüyorum. şöyle ki;
    siz son yıllarda gelen şampiyonluklardaki garry rodrigues ve henry onyekuru akımına kapılmayın. imparatorun aslında a planında mutlaka olmasi gereken tipte oyuncular değillerdir.

    fatih terim ilk görüntüsü 4-4-2 görünüp 4-4-1-1 e yakin olan ve oyun icinde 3-5-2 yi tersten oynatan planlarla başarılar yakaladı.

    fatih terim'i * iyi tanıyanlar bilir. hoca oyun içerisinde oyuncu değişikliği yapmadan dizilis ve plan degistirebilen, bir macta 25-30 dk icerisinde 2 farklı planı basariyla uygulatabilen ve rakip takim hocasının daha bir önceki plana önlem alamadan yenisine gecip tekrar eskisine dönen şahane bir taktisyendir.

    1 senemizi geçirdigimiz pas oyunu ile 2011-12 4-4-2 dizilişini harmanlayip yeni transferler ile şu ana plânı yapacağını düşünüyorum.

    muslera-okan: ayağını iyileştirme üzerine çalışmalar.

    sağ sol bek: 4 lü orta sahanin kenarları pırpır kanat değil emre kılınç engin baytar tarzı orta saha özellikleri olan tekniği ve top tekniği yüksek mümkünse şut atabilen oyunculardan kurulacagi icin acacaklari koridora yerlesecek gelen-giden uçak bekler.

    luyindama-marcao: yine pas oyununa elverişli hale gelmelerini sağlayacak. müdahale etkilerinin yani sira pozisyon almalarını iyileştirecek antrenmanlar cok artacaktır.

    orta saha(4lü) : kanatları orta saha özellikli olan pas oyunuyla orta sahayı kesinlikle domine eden* birbirine uyumu sağlayan en az 7 kişilik orta saha rotasyon takimi kurulacaktır. emre kilinc transferi cuk oturdu buraya diğer kanada da buna benzer transfer gerekebilir. orta 2li ise satistan gelen duruma göre seri irfancan yapılabilir. rotasyona mehmet özcan gelebilir. taylan antalyali mutlaka olacaktır omer bayram kullanılır ayrica omer sol kanatta da kullanilabilir. son donemlerde adi bizimle anılan aytaç kara da 2012-13 sezonu yekta kurtulus rolünde rotasyonda yer alabilir.

    öndeki hücum 2lisi: dzyuba tarzı güçlü bir santrafor almayı çok ister hoca çünkü bahsettigim o güçlü orta sahaya cok alan açacaktır ve en önemlisi hemen arkasında onun destekçisi rolündeki hücumcuya kariyerinin yılını yaşayacaktır. ben o güçlü santrafor arkasındaki ekürisinin emre akbaba olabileceğini düşünüyorum. kesinlikle sut calismasi ve santrafor koşularını artırması lazim emre akbabanın. bu formayı oğulcan da alabilir.

    yedek santrafor: kerem, adem, ali yavuz,oğulcan
    emre akbaba yedegi: oğulcan, adem,ali yavuz, yunus, buraya transfer gelirse emrenin onune gelir ve emre yedek kalır
    orta saha rotasyonu: aytac,taylan,mehmet özcan,celil yuksel,ömer bayram,uygun bir kac transfer ya da altyapı daha
    bek rotasyon:linnes, saracchi veya yeni sol bek transfer veya süleyman luş,bir sag bek transfer ucuz maliyetli tabiki
    stoper rotasyon: donk, emin,ışık, genç transfer cenk özkacar gibi
    yedek kaleciler: okan, berk

    ayrıca ekstradan oğulcan çağlayan'a özel değinmek gerekiyor sezonun verim anlaminda f/p.en iyi transferine ciddi aday. cunku ogulcan pek cok mevkide oynayabilen yetenekli ve pozisyon almasi harika bir futbolcu. bu tip oyunculari fatih terim hem cok seviyor hem harika dokunuşlarıyla gelişimini ilerletiyor.

    hoca bundan sonra donk'u cok gerekmedikce orta sahada kullanmayacaktır. yeni tip hakan baltamız oldu diyebiliriz. takimda mutlaka tutulması gereken ve tutulacak olan futbolcudur.

    bahsetmiş olduğum kadro, dizilişe göre oyun icindeki plânlar tahmin edilebilir. hoca önümüzdeki kampta hem antrenmanda hem kadro planlamasında çok fazla ve titizlikle çalışacaktır. bu sene hoş olmayan anılar biriktirsek de saha içerisinde önümüzdeki seneye kamçı olacaktır emin olun.

    ayrıca fatih terim yukarida ismi gecmeyen futbolcuların tamamıyla yolların ayrılamasını istiyor diye düşünüyorum. satılması veya kiraya verilmesi durumuna göre kadrodaki şişkinlik kesinlikle azaltılmalıdır.

    en yararlı transferlerin yeni elmanderler,necati atesler,caponeler, flerquinler, engin baytarlar ile sözleşme imzalayacağımız transfer dönemi olsun. faydasiz verimi düsük her futbolcumuzla saygıyla, sevgiyle vedalaşabilecegimiz bir transfer dönemi olsun.
  • 621
    bir anda kadro hafifletme haberlerinin çıktığı dönem. yunus adana demirspor'a (yurtdışı olsa daha çok beğenirdim ama kazanmak için oynayacak olması iyi), ahmet çalık antalya'ya, jimmy denizlispor'a. emre taşdemir ve jesse'nin kiralık haberleri de çıkmaya başladı. eğer bunların hepsi doğruysa, ki belki bir falso olur en fazla, bence hep olumlu gelişmeler.

    anladığım kadarıyla sezon rotasyonumuz az çok şu:

    *gk: fatih - okan (muslera)
    lb: saracchi - linnes - ömer bayram
    *rb: omar - linnes - şener
    cb: marcao - luyindama - donk - emin bayram - ozornwafor? acil durumda taylan

    merkez os: taylan, etebo, belhanda(?, giderse doumbia?) - ömer, donk, (büyük ihtimal yerli transfer, takas ile hasan hüseyin acar?)

    burası malum çok karışık. atalay hala kadroda ve gönderileceğine dair ses çıkmadı. eğer hasan hüseyin alınırsa büyük ihtimal gökay güney kontenjanına girdiği, ve kiralık bile gönderilecek yer bulunamadığının ilamıdır.

    forvet arkası/kanat çok karışık olduğundan hepsini bir arada yazıyorum:

    sol kanat: emre kılınç, arda, babel, kerem aktürkoğlu?
    sağ kanat: feghouli, emre kılınç (arda solda), oğulcan
    *forvet: falcao, juju büyüsü, ali yavuz/oğulcan

    yıldızlıların kesin olacağını tahmin ediyorum. bek rotasyonunun en dibine kadar 4 oyuncu olması biraz şaşırtıcı. süleyman luş da gönderildiğine göre burada transfer yapmaya değmeyecek bir boşluk var. burada bir hareket olabilir.

    orta sahada yüzde yüz hareket olacak, ki belhanda/babel'in ayrılmasına bağlı daha da artış olabilir. benim tahminim belhanda'nın gideceği, babel'in elde kalacağı yönünde. hatta normal bir takımda altyapının en azından denenmesi gerekir fakat bizde o da yok. atalay, erkan ve bartuğ elmaz aslında rotasyon sonuna düşünülmeli *. buraya büyük ihtimal anadolu'ya gönderilen oyuncularla takasla biri gelir. (bkz: hasan hüseyin acar)

    jimmy, yunus, jesse hep beraber gidiyorsa kanatlarda da bir şeyler olur. kerem'e o kadar da güvenildiğini sanmıyorum, oğulcan da tam kanat oyuncusu değil. bu da tam bomboş bir erman kılıç tarzı transferin yapılacağı durum oluştu demek. halil akbunar welcome to galatasaray - goals skills 4k hd despacito.

    benim gördüğüm kadarıyla bu takıma en acil gereken şey bir orta saha, bir de iki kanattan birinde oynayacak oyuncu. arda'nın ilk rotasyon, feghouli'nin akbaba gelene kadar ortaya çekilmesi anlamına gelir bu durum. uzun süredir düşündüğüm bir şey olarak galatasaray'a inanılmaz yarayacak bir şey sabitzer, forsberg, eskilerden park/kuyt tarzı efor kanadı tarzı bir oyuncu olur. bugün rigoni diye bir adam yazılmış, açıkçası hayatımda hiç izlemedim.
  • 292
    görünen o ki kaan ayhan, kenan karaman, serdar dursun, mehmet özcan transferlerini bitirebilirsek psikolojik üstünlük sağlamis olacağız. bu kadar kolay türkiye'de algıyı değiştirmek. bu futbolcular benim de alınmasını istediğim aklına gelen ilk türk oyuncular. başkaları da vardır eminim. tutacakları da garanti değil elbette. garanti olan diğer takımları zor duruma sokacağı. izleyelim görelim.
  • 228
    bence en önemli adımını orta sahaya yapılacak 2 transferin oluşturduğu transfer donemi.

    çoğu kimse 10-15 oyuncu alınacak, satılacak diye yazıyor ama bu hem maddi acıdan gerçekci değil*, hem de basari bilgisayar oyunlarındaki gibi sadece özelliği iyi oyuncuları bir araya toplayarak gelmiyor (daha doğrusu oyuncuların özelliklerinin yazdığı mutlak bir liste gercek hayatta yok*). bu oyuncuların birlikte oynaması, birbirlerine alışmaları, başarıya aclıklari, saha dışındaki ilişkileri gibi bir suru etmen var.

    bunları da dusunerek, bence yönetimin yapması gereken ilk is belhanda-maicon satışlarını bir an önce bitirmek. bu ikiliden gelecek bonservis ücretine ek olarak telles'den de gelecek olan geliri de scout ekibi/teknik ekibe ileterek toplam maliyeti bu geliri geçmeyecek iki tane doğrudan ilk 11 de oynayabilecek ancak gelişime de acık cift yonlu orta saha oyuncusunu yaz kampından önce kadroya katmak. (hayalim delaney'in 24 yasındaki 2m euroya transfer olan hali ile fofana'nın 3.5m euroya udineseye transfer olan hali*) zaten kontratı biten bir cok maliyetli oyuncunun kontratından cıkmak kucuk de olsa bir ekonomik rahatlık sağlayacaktır. orta sahaya yapılacak bu iki transfer artı marcao-luyindama-muslera ile takımın iskeletini oluşturup, geri kalanını adim adim geliştirebiliriz.

    takımın geri kalanı icin fatih hocanın aklından gecenleri tahmin etmek gerekiyor. sag bek icin omar ismi cok geçiyor. ben kendisini izlemedim ancak dinlediğim yorumculara göre saracchinin sag bek versiyonu gibi dinamik, suratli ancak pozisyon bilgisi ve savunma yonu daha zayıf, hücumcu bir bek. saracchi, omar ve fatih hocanın seri ilgisi hocanın aklında seneye de 4-3-3, 4-1-4-1 gibi bir dizilişle oynayacağımızın bir işareti ise yönetim seri'nin de tekrar kiralanmasına çalışacaktır. eger seri kiralanırsa ben gelecek sene icin bonservissiz oyuncularla (emre kılınc, ogulcan, mehmet ozcan, semih ve yerli kaleci) transfer döneminin kapatılacağını dusunuyorum.

    böylece gelecek sene icin kadromuz söyle şekillenecektir.

    kaleci: muslera, okan, yerli kaleci (volkan b., sinan b., ..)
    sağ bek: omar, linnes, sener
    sol bek: saracchi, süleyman, emre
    stoper: marcao, luyindama, emin, semih, ahmet
    merkez orta saha: yeni transfer 1, yeni transfer 2, omer b., taylan.
    geriden oyun kuran orta saha: seri, mehmet ozcan
    10 numara: emre a., atalay.
    sağ ayaklı kanat/kenar: feghouli, oğulcan, jesse
    sol ayaklı kanat/kenar: emre k., yunus, jimmy
    forvet: falcao, diagne, adem

    bu kadro seri - delaney benzeri orta saha - fofana benzeri orta saha uclusuyle 4-3-3, 4-1-4-1 de oynar, seriyi disarida tutup emre akbaba - delaney benzeri orta saha - fofana benzeri orta saha uclusuyle 4-2-3-1 ya da 4-4-1-1/4-4-2 dizilişlerine de gayet uyum sağlar. gerisi teknik kadronun takimi nasıl çalıştırdığına bakar.
  • 158
    gideceklerin kaderimizi belirleyeceği sezon. babel, diagne, falcao, belhanda, maicon, jimmy durmaz ve maaşında %33 indirim yapmıyorsa feghouli gönderilecekler listesinde olacaktır. şartlar oluşursa linnes de gidebilir.

    yine sermaye için luyindama-marcao ikilisinden birini elden çıkarmak zorunda kalabiliriz istemeye istemeye. mümkünse seri ve donk’la 1 yıl daha devam edelim. ozornwafor, yunus, sekidika ve diğer birkaç genç de kiralık gitsin.
  • 629
    galatasaray'in aynı elindeki taylan antalyalı'yı değerlendirdiği gibi diğer yetenekleri değerlendirip kanat alınmaması gereken sezon.
    bir kere galatasaray'in ihtiyacı olan kanat hızlı kanat değil. aynı anda hem hızlı, hem top tutan, hem hızlı pas verebilen bir kanat. çünkü bu sene hız konusunu yapanlar bekler, bu sene önceki seneler gibi tek futbolcunun (onyekuru) ayağına bakmiyoruz. gecen sene tek futbolcu ayağına kaldik ve onyekuru 10 macta 1 gol atabildi.
    bize gelecek kanat ya ilk 11 olacak(yani arda/feghouli yaptığı her şeyi yapıp bir de hızlı olacak) ya da sırf golü bulduğumuz maçlarda kontraatak yapacak adam arıyorsak;
    oğulcan çağlayan
    muhammed kerem aktürkoğlu
    belki de sağ açık/forvet olarak ali yavuz kol

    şu anki taktikte bu futbolcuların işi yok çünkü ne arda ne feghouli gibi pas, oyun kurma, top tutma becerileri yok. sırf koşacak diyede bir futbolcuya yillik 1.5-2 ve 1m euro da kiralama vermemeliyiz.
  • 460
    gün geçtikçe orta saha transferine yönelik umutlarım tükeniyor. hiç birşey yapamıyorsanız bari berat özdemir transferini yapın. aklım almıyor artık bazı şeyleri. ligin 4. haftası, transferin son günü bana 5 tane kiralık orta saha alsanız ne olur abi? bu takım şuan merkez oyuncuları olmadan ne taktiği çalışabilir, ne sistemi oturtabilir. ekim ayında gelecek lemina, nzonzi, seri tarzı adamlar yerine temmuz ayında gelebilecek berat, ndiaye gibi oyuncuları her türlü tercih ederim. şaka maka taşak geçtiğimiz mehmet ekici, emre çolak tarzı adamlar gelse şu takımda mecburiyetten 11 başlar. durumumuz o kadar vahim...
  • 604
    transfer yapmak için satış yapmamızın gerekli olduğu dönem. işler şimdilik iyi gitmiyor.

    normalde duyumcu paylaşmayı sevmem ama bu arkadaş daha hiç ismi cismi yokken moder, jozwiak, fatih ve okay'ı söylemişti... rodop'tan 2 hafta önce marcao'ya lyon'dan teklif olduğunu söylemişti yine. henüz yanıldığını görmedim.

    --- alıntı ---
    a* planı olmadı... söylendiği gibi de 1.5 € belhanda falan satılmayacak. (o paraya satılmamalı da)
    @manulonjon
    haklı çıktı bu konuda... sözleşmesi uzatılarak maaşı düzgün bir seviyeye çekilebileceğini düşünüyorum. o zaman tekrardan satma şansın da olabilir...

    b* planı da henüz olmadı... luyindamaya teklif alamadıktan sonra. salı günü roma kulübü ile marcao için pazarlık yapıldı. 12€+ bonuslar + sonraki satıştan pay üzerinde giden pazarlıklar da sonuçsuz çıktı. ( bence düşük) marcao nun sözlesmesi uzatılıp acil yenilenmesi gerekir

    şimdi ne olacak ? tahminen genç bir forvet alınıp diagne satışı ısıtılacaktır. para harcayarak yapılacak orta saha scout transferi bence suya düştü. o bölgeye doumbia tarzı bir transfer bekliyorum ancak satın alması uygun olmalı... etebo nun satın alma opsiyonu facia !!

    ayrıca bonservisi elinde olan futbolculara da yönelim olabileceğini düşünüyorum (godin örneği gibi) sekidika ve ozornwafor kesin olarak kiralanacak hatta teklif gelirse jimmy, şener ve linnes biri de gidebilir. babel hollanda ligi erken kapandığı için fiziksel olarak çok geride.

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...154491071336449?s=20

    edit: link eklendi.
  • 446
    zamanlamanın önemli olduğu dönem. fikrimce 2019-2020 sezonunda başarısızlığın en önemli etkeni oyuncuların iyi isimler olsa da geç katılmalar sebebi ile form tutamayışları ve takım oyunu olgusunun çok geç elde edilmesiydi. oyuncuların birbirleri ile antrenman yapmaya ve oyun düzeninde uyum sağlamaya ihtiyaçları var. bu sebeple illaki en üst seçenek değil de ihtiyaç duyulan bölgedeki alternatif isimlerle yola çıkılması daha fazla katkı sağlayacaktır.
  • 31
    2018-2019 sezonu başında o zaman ki trabzonspor teknik direktöru (bkz: ünal karaman) yanlış hatırlamıyorsam (bkz: sefa akgün) ile sözleşme uzatılmasıni istemis ve kendisi menajerinin istekleri çok abartılı şekilde bularak kendisi buna karşı çıkmısti. sefa ise erzuruma gitmiş orda çok forma şansı bulamamıştı.

    kendisi söyle bir açıklama yapmıştır ;

    --- alıntı ---
    trabzonsporlu duruşunu göstermek için kimlikte trabzon yazmasının şart olmadığını belirten karaman'a çıklamasında, "ben buna karşıyım. kimliğinde trabzon yazması trabzonspora gönlünü vermek anlamına gelmiyor. kim bu acıyı bizle paylaşacak sahada bizimle mücadele edecek onlarla devam edeceğiz. bu mevcut kadrodaki oyuncular bana yüreğiyle ben buranın parçasıyım ve başladığım işi yarım bırakmam diyen insanlarda devam edeceğim yüreği burada olmayana adamla şampiyon da olunacaksa onun nazını çekmeyeceğim.

    kaynak : karadenizdesonnokta.com
    --- alıntı ---

    bu yazdıklarımdan şu yola cikicam dostlar, belki dolaylı belki direkt söylemek gerekirse.

    bazı isimler konuşuluyor, eskiden bizde oynamış alt yapımızdan yükselmiş ve transfer haberleri çıkan.

    (bkz: arda turan)
    (bkz: semih kaya)
    (bkz: emre çolak)

    bu isimler galatasaray takımına hizmet etmiş paralar kazindirmistir ve bu camia buna her zaman maddi ve manevi karşılık vermiştir. ancak bu isimler uzun zamandır ilk sergiledikleri performanslarla uzaktan yakından alakaları yok maalesef.

    şimdi biz bu isimler bu kulübe hizmet ettiler diye x kişi galatasarayın çocuğudur hasta galatasaraylidir diyerek bu takımda iyi bir performans göstermeme olasılıkları yüksek ve takımın huzurunu bozabilecek* isimleri - geçen sezon semih örneği gibi - transfer edersek vay halimize dostlar.

    fatih hocamız bu takım için herseyin en iyisi bilir güvenimiz sonsuzdur ancak ünal hoca da yukarida da eklediğim gibi bu kulübün evladıdır diyerek bazı işlerin böyle yürümemesi gerektiğini gayet güzel açıklamıştır. umarım hakkımız da hayırlısı olur...
App Store'dan indirin Google Play'den alın