• 410
    altyapısından yusuf yazıcı ve abdülkadir ömür gibi yıldızları, uğurcan çakır ve hüseyin türkmen gibi yıldız adaylarını çıkarmış olan trabzonspor, bu transfer döneminde ciddi bir mali kriz içinde olmasına rağmen salih kavrazlı, atakan gündüz, taha tunç ve fıratcan üzüm gibi genç oyuncular transfer etti. "transfer komitemiz bu oyuncuları almadığına göre bir bildikleri vardır" diye düşünüp trabzon'a hayırlı olsun demekten başka bir şey elimizden gelmiyor, bu oyuncuların galatasaray altyapısındaki meslektaşlarından daha iyi olup olmayacağını da zaman gösterecek. fakat birçok insanın "büyük potansiyel" olarak nitelendirdiği 2002 doğumlu salih kavrazlı veya transfer edilen diğer bir oyuncu yakın zamanda parlarsa trabzonspor çok büyük kazanç elde edecek.

    peki bu transfer döneminde galatasaray ne yapıyor? galatasaray elindeki yıldız adayları olan atalay babacan ve abdüssamed karnuçu ile sözleşme yenilemeyi hala başaramadı. bu oyuncularla sözleşme yenilemediği gibi, bu oyuncuların yerine altyapı için herhangi bir transfer de yapmadı. bununla da kalmadı, altyapıya doğru düzgün bir stoper alamadığı için 1.80 boyundaki gökay güney'i bir sezon boyunca mecburiyetten stoper oynattı. şimdi gökay'ı stoper oynatmaya kalksak hava topu zaafiyeti yaşayacak, önlibero oynatmaya kalksak tecrübe eksikliğinden dolayı sudan çıkmış balığa dönecek. umarım aksi gerçekleşir ama gökay kötü oynarsa ipe çekilen de yine o olacak.

    altyapıdan çıkan oyuncularımızın fiziksel durumu içler acısı, gelecek vaat eden oyuncular sözleşme uzatmaya yanaşmıyor, gelecek vaat eden diğer adamları da transfer etmiyoruz. tutturmuşuz bir "altyapımız çok iyi" geyiği, çok sıkışırsak "en azından fener'den iyiyiz ya heh heh" deyip avunuyoruz. böyle bir saçma dönem işte.
  • 412
    şu an kadromuzda 2 tane orta saha, diagne ve kostas'ın gideceğini varsayarsak iki tane forvet kesin olarak almamız gerekiyor. bütçeye göre de stoper, ortasaha ve kanat forvet olarak yerli oyuncu alabiliriz.

    fatih terim'in bir açıklaması vardı. dönüşüm için ocak ve temmuz aylarını beklemeliyiz şeklinde. ocak ayında marcao ve luyindama gibi iyi stoperleri kadromuza kattık.

    açıkçası bu transfer döneminde ortasaha ve forvete alacağımız isimlerin tıpkı ocak ayında olduğu gibi scout transferi olacağını düşünüyorum. aslında bunun olması demek gelecek yıllarda bizim transfer bütçesi olarak da rahatlamamız demek. şöyle ki şu anda mevcut kadromuz gidenler olmazsa şu şekilde olacak.

    muslera,linnes,marcao,luyindama,nagatomo,transfer,transfer,belhanda,feghouli.babel,transfer.

    ilk 11'e yapacağımız 3 tane nokta scout transferi bizi hem başarıya götürür hem de gelecek senelerde transfer gelirlerinde elimizin güçlenmesine sebep olur. neredeyse 8 tane iyi derecede satılabilir oyuncumuz olacak ilk 11 de. bu da ilerleyen yıllarda scout çarkının kendi kendine dönmesine yeterli olacaktır.

    o yüzden bu dönemde hiç aceleci olmamamız gerekiyor. evet herkes bir an önce kadroya katılsınlar ümidi taşıyor ama çok kritik 3 nokta transfer bizi bambaşka seviyelere getirecektir.
  • 413
    mevcut yonetim ile gecmis donem tecrubelerimize istinaden oldukca korktucu gecen donem;
    - su an farkedilmiyor olsa da zaten eksik olan takımın orta sahası su an yok; on liberoda 1,5 yıl once bu sozlukte kendisi bir kufur edilmeyen donk ve ne yaparsa yapsın elestirilen belhanda haricinde oyuncu kalmadı, (selcuk haric)
    - forvette birisi bitik otesi kostas digeri takımla ve taraftarla bagı tamamen kopmus bir diagne var,
    - defansın ortasındaki iki saglam ama tek bir elle tutulur yedekleri yok,

    su an gorunen diagnenin satısı bekleniyor fakat bu yonetimin basardıgı bir satıs yok su ana kadar sadece piyasası olan adamları ortalama fiyatlara gonderdiler. piyasasını elimizle bitirdigimiz bir adamı nasıl satarlar gorecegiz
    b planlarını olmadıgını iki transfer doneminde gorduk en son alamadık ne yapalım diyebiliyorlar

    son gunlere geldikce diagnenin satıs fiyatı dusecek bizim almak istediklerimizin fiyatı artacak. umuyorum ismi gecenler dısında tsl disinda da bir portfoyumuz vardır ve agustos gelmeden eksikler tamamlanmıs olur
  • 414
    banega işi patladı gibi. kostas da kalacak muhtemelen. o yüzden bir an önce 2 tane as orta saha ve 1 tane forvet almamız şart. bunun için de diagne'nin gitmesi gerekiyor. diagne'den gelecek para yetecek mi peki bu 3 transfere? 2 tanesi kiralık olursa belki. ya da 1 tane net oyuncu 1 tane genç oyuncu alacağız. doğru oyuncuyu aldıktan sonra sorun yok. genç ya da yaşlı fark etmez. yeter ki doğru oyuncu olsun. ama ben orta saha ve forvet oyuncusunun mutlaka tecrübeli ve olması gerektiğini düşünüyorum. yaş değil ama saha tecrübesi, üst düzey futbol oynama tecrübesi olmalı. diğer orta saha genç olabilir.
  • 415
    ilk 11 için en az 3, kulübeye de yine en az 3 transfer yapmamızın şart olduğu dönemdir.

    ilk 11'e 6 ve 8 numara ve babel'in kullanılacağı alana göre kanat yahut forvet almamız gerekiyor. ben hem onyekuru'nun kiralanıp hem de üstüne bir forvet alınacağını sanmıyorum. birinden biri yapılır. yani onyekuru kiralanırsa forvet alınmaz bence. ya da forvet alırsak onyekuru defteri kapanmış demektir.

    kulübeye de stoper, merkez orta saha ve olursa bir kaleci gerekiyor. özellikle bu 3'ü yerli olmak zorunda. bursalı okan kocuk, eskişehirli mehmet özcan ve gençlerbirliğili mert çetin ile bu ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. toplasan 3 milyon euro'yu geçmez bunlar.

    geriye de yukarda bahsettigim 3 takviye kalıyor. fernando 4,5'a gitti. haberler doğruysa yunus'u da bu bedellere satıp üzerine de mariano, toplamda bir 10 milyon euro bakiyemiz birikir. bunun 4.1'ini luyindama ve ozornwafor için kullanacağız. kalan yaklaşık 6 milyon euro yetmeyecektir. dolayısıyla diagne'nin satılması elzem. en az 12-13 kağıt getirse o zaman is değişir eksikler kapanır.

    kapanır dediğim, ligi baz alıyorum. avrupa'da hiçbir beklentim yok. cl'de 3. olup avrupa liginde 1-2 tur atsak yeterli benim için. realist bakıldığında durum bu zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın