• 272
    yok mu şöyle marcao, luyindama etkisi yaratacak forvet dediğim transfer dönemi :(

    fm den kalan bir hastalık olsa gerek, böyle adı sanı çok bilinmeyen bir futbolcu alıp onun başarılı olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor. düşünsenize şöyle kimsenin bilmediği bir forvet getiriyoruz, ligin içinden geçiyor, şampiyonlar liginde 6 maçta 7 gol atıyor. küçük bezelye falan bir tarafa ama ben böyle bir tane forvet transferi bekliyorum/umut ediyorum.
  • 274
    -yerli kontenjanından yusuf erdoğan, jimmy durmaz, şener özbayraklı, salih uçan, umut bozok gibi isimlerle anlaşabiliriz.

    -belhanda, diagne, mariano üçlüsünü satabiliriz.

    -alabileceğimiz yabancı oyuncular ise derya deniz. kanatta yine genç, hızlı bir oyuncu. forvette diagne satılırsa uzun boyu ve gücüyle öne çıkan bir golcü gerekir.
  • 275
    beklentim:

    belhanda-diagne'den 25m gelir

    gelecekler:

    ze luis: chicharito gibi oynatan forvet, yaşı itibariyle 1 adım önde(tahmini 10m)
    banega: geçiş oyununa katkı sağlayacak olması nedeniyle(4-5m)
    babel: sol tarafa alternatif ve sahte 9 oynayabilecek olması
    onyekuru: geçen seneki performansı nedeniyle(1.2m kiralama ücreti)
    ortasaha: banega'nın yanına daha tempolu ancak
    ndiaye gibi pas özürlü olmayan biri(hamed jr, seri vb)

    luyindama sonrası 5-6m kalıyor ortasaha için
  • 277
    fenerbahçe'nin, beşiktaş'ın ve başakşehir'in de beklemede olduğu transfer dönemi. yalnızca trabzonspor gençlere imza attırdı.

    başakşehir muhtemelen istanbul seçimlerini bekliyordur(!)

    fenerbahçe zaten uefa'dan çıkacak olan kararı bekliyor.

    beşiktaş ne skime bekliyor bak onu bilmiyorum. ffp anlaşmaları da bitti ama bunların da parası yok. fikret orman paralar nerede?
  • 278
    mutlak suretle milli takım seviyesinde en az 2 oyuncu almamız gereken dönemdir ki ben olsam her şeyden evvel kaan ayhan transferi için uğraşırım. zira çocuk hem ön liberoda hem stoperde hem de sağ bekte oynayabiliyor. 11'in tamamının yabancı olacağını var sayarsak kulübede sadece 1 yabancı olabilecek. zaten bana kalsa 12 yabancıdan fazlasını tutmam kadroda. tribüne gönderilecek yabancı olayına karşıyım.

    en basit örneği geçtiğimiz sezon, tribüne kimler gidecek diye sorup duruyorduk. fernando reges, ryan donk, badou ndiaye, martin linnes, yuto nagatomo ve kostas mitroğlu arasından 2'si dışarıda kalıyordu her seferinde. yerlerine de mecburiyetten ömer bayram, ahmet çalık, selçuk inan, muğdat çelik ve sinan gümüş gibi çöpler giriyordu maç kadrosuna.

    şimdi oraya kaan'ın geldiğini düşünün. bir anda 3 mevkiyi yedeklemiş oluyorsunuz. yedek sağ bek yabancı mesela. buna gerek kalmaz. yedek ön libero yabancı, buna gerek kalmaz. stopere valentine ozornwafor diye bir genç alınıyor. kirala gitsin, kaan var dersin.

    birden fazla mevkide sırıtmadan oynayabilecek yerlilere bu yüzden önemli. kaan da bunlar içindeki en bariz örnek.
    ilk 11 mutlaka şekillenecektir ama mühim olan yedek kulübesi. ben asıl orayı ne seviyeye getireceğiz merak ediyorum. emre taşdemir'den umutluyum, yunus akgün ve gökay güney da fiziksel olarak gelişirlerse onlar da fena olmaz. şener özbayraklı'yı da olumlu buluyorum. ama başka yok işte. ne stoperde ne orta sahada ne de forvette 11'e koysan sırıtmayacak adamımız yok. kaan ayhan ve vedat muriqi transferlerini bu yüzden önemli buluyorum. hatta olursa yusuf erdoğan hamlesi de kulübe için güzel olur.

    11'in dışında şener özbayraklı, gökay güney , kaan ayhan, emre taşdemir, yusuf erdoğan, yunus akgün ve vedat muriqi'li bir kulübe çok kritik destekler verebilir 11'e. ki görüldüğü üzere kulübe için hala 1'er tane kaleci ve merkez orta saha lazım. misal taylan antalyalı ve altay bayındır'ı da alırsak müthiş bir bench'imiz olur. en yaşlısı 28 yaşında, ve vedat dışında hepsi türk. kim dışarda kalacak diye düşünmeyiz. 11'e konsalar acaba kaldırırlar mı diye düşünmeyiz. şu grup aynı anda oynasa ilk 3'e giremezsin belki. ama 1'er 2'şer kadroya konduklarında çok sırıtmazlar.
  • 279
    temmuz'dan önce bir hareket beklemediğim dönem.

    serbest kalan oyuncuların hepsinin sözleşmesi 30 haziran'da bitecek. önceden açıklamak bir sorun doğurmaz ama tarih yaklaşmadan açıklama yapacağımızı düşünmüyorum.

    bonservisli oyuncular için de 1 kuruşun hesabını yapacağımız için süreç uzayacaktır. hatta ağustos'a bile sarkan en az 2 ana transferimiz olacaktır. o yüzden beklenti içine girmek için çok erken.
  • 280
    çıkan isimler itibarıyla yanlış yolda olduğumuz, eski hatalardan ders çıkarmadığımızı gösteren dönem. babel, banega. istedikleri kadar teknik ve üst düzey oyuncu olsunlar geri dönüşü olmayacak olan kariyerleri aşağıya doğru inen oyuncular.
    fernando, mariano, yuto, babel, banega, j.hernandez. ilgili oyuncular alınmaları takdirde 87,86,86,86,88,88 doğumlu para dönüşü olmayacak olan oyunculardan kurulu bir ilk 11’imiz olacak. saha içinde özellikle, 2018-2019 sezonunda şampiyonlar liginde fizik ve tempo olarak ne kadar yetersiz olduğumuzu görmüşken hem de. schalke ve benfica maçlarında tempo ve fizik olarak resmen dayak yiyerek acı şekilde tecrübe ettik.
    bonservis vermek için 1 ya da 2 kurşunumuz olabilecekken daha çok çalışmalıyız transfer için. özellikle banega fernando’dan oluşan orta sahamız şimdiden 2 kulvarı kaldıramayacak temposu aşikarken.
  • 281
    gelecek sezon 11'de olmasına kesin gözüyle baktığım; linnens, muslera, marcao, lyundama, feghouli, hocanın kontenjanından donk haricinde takımın yarısının değişmesini beklediğim transfer periyodu.
    fernando, mariano, nagatomo, belhanda, diagne'den son ikisi kesin diğerleri de uygun tekliflere satılmalı. henry ve mitroğlu kalırsa faydalı olabilir, henry yedek olmak şartıyla.
    iki forvet, bir sol bek, iki ortasaha, bir sol açık bir yedek kanat, bir stoper almamız şart.
  • 283
    "yeter artık sürekli aynı şey" diyeceksiniz ama belki transferle yetkili biriin gözüne çarpar da aklına girer diye yazıyorum.

    mutlaka ama mutlaka en az 1 tane yerli oyuncuyu ilk 11'e monte etmemiz gereken sezondur. vedat muriqi türk statüsünde olsa koşa koşa alınsın derdim. zira bu sayede 2 yabancıyı kulübede oturtma lüksüne kavuşmuş oluyoruz ki bu bizim için çok çok önemli.

    böyle bir yerli yok tabii. belki yunus mallı. onun dışında "gelsin oynasın" denilecek ya da alabileceğimiz kaliteli yerli oyuncu yok piyasada. yunus'u da ancak kiralarız zaten.

    defans hattımızın 4'ü zaten belli: muslera, linnes, luyindama, marcao

    buradan mariano ve yuto gitse bile sol bek olarak ilk 11 oyuncusu yerli aklıma gelmiyor. aklına gelen varsa yazsın. zira milli takımda bile hala hasan ali kaldırım oynuyor. bu yüzden burası da yabancı olacak gibi.

    orta sahaya koyacak yerli de göremiyorum. belki irfan can, o kadar. ona da çok para ister damat. fener olsa üstüne para verir ama biz istesek 3 katını ister. onun dışında yok. alabileceğimiz oyuncu yok. aslında yusuf ve okay var ama maliyetleri çok yüksek olur. bir de ön libero dediğin bana göre tecrübeli ve alan kontrolü yüksek bir oyuncu olmalı. kerem demirbay, suat serdar gibi çıkışta olan oyuncuları zaten alamayız.

    kanatlara gelirsek yine yok. dediğim gibi belki yunus ama o da kanat değil. hakan çalhanoğlu bomboş bir oyuncu zaten. gökhan töre, jimmy durmaz filan ancak yedek olurlar.

    forvete gelince, cenk tosun'un kiralanabilmesini çok isterdim. elimizi çok rahatlatırdı. onun dışında banko oynatabileceğimiz yerli forvet yok. umut bozok gelecek vaat etse de hem elimizden kaçırdık hem de ilk 11 için yeterli değil.

    umarım ilk 11 oyuncularının tamamı ilk kampımızda yer alırlar. benim pek umudum yok. bugüne kadar görülmüş şey de değil zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın