• 1
    sakatlık geçmişi kabarık futbolcuya yatırım yapmayacaksın. iki kere iki dört. buna mecbursun.
    bir maç ile yıkılmayacaksın. bir rizespor deplasmanı ile bittik arkadaş. o maçtan sonra rakiplerimiz değerlendirmemiz gereken o kadar çok puan kaybetti ki. altın tepsi derler ya defalarca elimize fırsat geçti ama değerlendiremedik resmen takıldık kaldık rizespor deplasmanına.
    futbolcuya deli saçması yıllık ücret vermeyeceksin.denilebilir ki o zaman gelmiyor futbolcu. gelmesin kardeşim gelmesin zaten. sanki mükemmel bir lig kalitemiz var da çok kaliteli futbolcular gerekliymiş gibi. hiç de değil. ortamını bulduğunda ömer bayram’ın fark yaratabildiği bir lig işte. burada şampiyon olmak için nzonzilere, falcaolara gerek yok bence.
  • 9
    -yönetim galatasaray’ın haklarını koruma konusunda üstüne düşeni yerine getirmeli.
    - hoca sadece saha içinde kalmalı ve oraya odaklanmalı. kendini hatırlamalı ve oyuncu transferleri geleceğe yatırım olarak da düşünülebilecek isimlerden seçilmeli. tabi ffp imkan verdiği ölçüde. hoca iyi bi tatil yapmalı ve * sezonu için dinlenmiş ve odaklanmış olarak dönmeli.
    - yüksek maaşlı futbolcularla vedalaşılmalı. diğer takımlardaki gibi gerekli paralar bu futbolculardan kazanılmalı. yeni transferler zamanında yapılmalı.
    - cefasını çeken de başarı geldiğinde sefasını süren de biz taraftarlarız. fakat kaçan bir şampiyonluk sonunda kelle alma çabaları ortaya koymayı bırakmamız lazım. yapıcı eleştiriler getirmek daha iyiye nasıl gideriz yolunda üzerimize düşeni her zaman olduğu gibi yerine getirmek yapmamız gereken şey. en son yapmamız gereken yaşayan efsanemizin kellesini istemek.
    - son olarak totalde tüm camiayı ilgilendirse de özelde daha çok hocaya odaklanan -ipi sezon başından sıkı tutmalıyız.- önerisine dikkat etmeliyiz. * sezonunu güle oynaya geçirmemiz gerekirken yaptığımız kötü puan kayıpları ve ses çıkaramamalarımız sonunda üzerimize de oynanmalarla ligi kaybettik. fakat bu noktalara kalmamamız gerekiyor. * sezonunda ipleri en baştan sıkı tutmalı ve arkamıza bakmadan ipi göğüslemeliyiz. #aslolangalatasaraydır
  • 11
    -teknik ekibini profesyonel kadrodan oluşturacaksın. sana gelmeden önce yılda 5-6 maç kaçıran adam, sende 15 maç kaçırmayacak.
    -mustafa cengiz dışında sosyal ilişkileri kuvvetli, basınla iletişime geçecek ve gerektiği yerde gerektiği şekilde konuşacak yönetici getireceksin.
    -uluslararası ağını genişletip kadrona yararlı olacak adamları güçlü ilişkiler aracılığı ile kelepir fiyatlara kadrona katacaksın.
    -transferi sessiz sedasız halledeceksin, taraftarı dinlemeyeceksin. son güne bırakmayıp scout ekibinin raporu doğrultusunda takımda oynanmak istenen oyuna yatkın adamlar alacaksın.
    -aldıkların 2 milyon €'nun altında oynayacak. gerekirse takımın çoğu 1-1.5 milyon € kazanacak.
    -oyuncuların sakat olur, virüsten dolayı uzak kalır, tatile gider, haftasonu nişana gider; takip edeceksin, salmalarına izin vermeyeceksin.
    -gereksiz kart gören oyuncularını cezalandıracaksın.
    -yedek kulübenin yüzde 80'lik kısmını 300k-600k arası maaş alan ve takım oyununa yatkın, dinamizmi yüksek oyunculardan oluşturacaksın.
    -vefa niyeti adı altında kulübün kaynaklarını veteranlara akıtmayacaksın. selçuk inan 500 bin € alıp bütün sene yatmayacak.
    -maaş politikasını dengeye oturtacaksın. marcao ve ahmet çalık aynı parayı almayacak. ahmet indirime gidecek, marcao zam almayacak.
    -oynatmadığın genç oyuncularını kiraya vereceksin.
    -emin bayram gibi, süleyman luş, atalay babacan, yunus akgün, bartuğ elmaz, erkan süer ve ali yavuz kol gibi genç oyuncularına süre vereceksin.
  • 12
    1-yönetimin zayıf olursa, federasyon başkanıyla, rakip başkanıyla ticari ilişkileri olur ve buradan gelecek parayı galatasaray’ın menfaatlerinin önüne koyarlarsa doğranırsın.

    2-sırf taraftar çok istiyor diye oyuncu alınmaz. taraftarın %90 ı gerçeklikten uzaktır. her şeyi geçtim sen falcao’yu alarak gomis’i satarken ortaya koyduğun mentaliteye ihanet ettin. bu paraları bitik falcao’ya verirsek ne vereceği belli olan gomis’i boşu boşuna satmış oluruz dedim mi? dedim.

    3-taraftarın ne dediği bu kadar takılmaz. taraftara kalsa ömer’i satmalı adem’i hiç almamalıydık. taraftarın çoğunun söylediğinin aksine mariano, nagatomo ve linnes üçlüsünden linnes’in dışarıda kalması doğru olandı. sırf taraftar öyle istedi diye en iyi savunma yapan bekimizden olduk.

    4- taraftar dönektir. seni jesse’yi kiralıyorsun diye hain, evlatçı, hizipçi, adaletsiz vs ilan eder. sekidika’nın süre bulduğu 3. maçtan sonra ise entry silip oyuncuyu gömer. taraftar tepkisine göre iş yapılmaz. taraftarın tepkisine göre iş yapılsaydı ali koç kestane değil efsane olurdu.
  • 13
    1-galatasaray seviyesi dediğimiz şeyin o kadar da yüksekte olmadığını görmemiz gerekiyor.arkadaş bir seviye ise kaç sezondur - 2012-14 hariç- bir türlü seviyemizde oyuncular yok.ben bu seviye işinin galatasaray karakteri ve galatasaray'da oynadığının farkında olmak şeklinde değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. bu sayede hem oyuncu bakımından hem de taraftar bakımından belki biraz gerçekçi oluruz.

    2-kesinlikle yönetiminin doğru isyan eden bireylerden oluşması gerekiyor.bu iste kadın olsun ister erkek hakkının gasp edildiği ortamda sesini çıkarmazsan ezerler başını.malesef ülkemiz böyle.ticari kaygılarla yönetilecekse başkanlık makamı hiç yönetmeyin daha iyi.böylelikle hocamız saha içine daha da iyi odaklanabilir.

    3-kadro planlaması kesinlik hareketli oyuncular ve bitirici forver olarak kullanılmalı.bu ligde isterseniz efsane pas yapın isterseniz mükemmel şekilde öndeki 4 adamı tak diye düşürün arkaya çekilmiş 7 kişilik otobüsü geçemezseniz olmuyor.dün de bir benzerini gördük.çok iyi pas yaptık ama ne düzgün orta açabildi ne de o ortaya kafa vurabildik.

    4-bence burası çok kritik olmasa da epeydir atlanan bir durum.duran toplar !
    abi ne zamandır güzel bir duran top organizasyonumuz olmuyor.ne frikikten direkt ne orta-kafa-gol yapamıyoruz.ya da korner misalen.güzel bir ortaya şöyle sert bir kafa vuruşumuz yok.bence keskinlik buraya da dikkat etmeliyiz.

    5-son olarak ise taraftar olarak her şeyi ama her şeyi hakeme,tff bağlamaktan vazgeçmeliyiz.tamam bizi doğradılar evet sonuna kadar ben de katılıyorum.ama sen kaç maçtır önüne sunulan 3. lüğü alamıyorsan,ilk yarıda saçma sapan puanları kaybediyorsan ve hakemlere seni doğrama fırsatı veriyorsan doğrarlar.sen galatasaray isen sen bu ligin en köklü ve en iyi takımı isen o fırsatları vermeyeceksin ya da minumum tutacaksın ki yara almayasın.

    önümüzdeki sezon hayırlı olsun.yeneriz yeniliriz önemli değil.sistemli ve tempolu oyun oynarsak yeterlidir.hep dediğimiz gibi aslolan galatasaraydır !
  • 16
    tek başına kariyerli, potansiyelli, yetenekli futbolcuları bir araya toplayınca iyi bir takım kurulmuş olmadığı. özellikle taraftarın bunun farkın varması ve beklentisini ona göre ayarlaması gerekiyor. dünyanın en iyi futbolcusu bir takım için en kötü tercih olabildiği gibi burun kıvrılan bir futbolcu o takımın eksik kalan dişlisi olabilir. bir diziliş içinde görev dağılımı yapılmış ve birbirini tamamlayarak oyun planı ortaya çıkaran 11 vasat oyuncu bile, 11 tane çok iyi ama uyumsuz futbolcudan daha iyi bir takım olup daha başarılı sonuçlar elde edebilir.

    transfer kovalarken, kamuoyu yaratırken, oyuncu yargılarken bunları hep kafanın bir tarafında tutmak lazım...
    sezonun en büyük dersi bence bu olmalı, tabi taraftar adına...

    gerçi takım adına da çok çok farklı değil...

    ligde yeri en garanti olan ve tüm hocalar içinde önümüzdeki yıl bu zamanları takımın başında görme ihtimali en yüksek hocayla çalışıyoruz. bu nerede kalmıştık tweetinden beri böyleydi. üçüncü fatih terim döneminin bitişi, sonrası ve dördüncü fatih terim döneminde yaşananlar şu an "hoca gitmek istese bile bir süre ısrar edilir" noktasına getirdi. bence bunu kullanmamız gerekiyor.

    bir sezonu kurtaracak hamleler yapma zorunluluğu olmayan bir konumdayız diğer takımlara kıyasla. nerede kalmıştık tweetinden entry tarihine kadar 5(yazı ile beş) transfer dönemi geçti. futbolda kale, defans, orta saha ve forvet olmak üzere dört tane ana mevki var. muslera'yı düşersek üç tane mevki var. hoca geldiği zaman şampiyon olan kadronun başlangıç için yeterli olduğunu varsayarsak deneme-yanılma metoduyla yapılan ve çoğu "fırsat transferi" olan isimlerin yarattığı rotasyonla uğraşmak yerine her transfer sezonunda sadece bir bölgeyi en iyi hale getirmeye odaklansaydık şu an yine finansal fair play olayı içinde kalarak çok daha güçlü bir kadroya sahip olabilirdi.

    kredisi en yüksek hoca olan fatih terim'in bu alanda biraz daha cesur davranabilmesi, hamle yapabilmesi gerekiyor. sezonu iki futbolcuya fatura edeceğimden değil ama örnek olarak anacağım. gheorghe hagi gibi bir adamı yeri geldiğinde oyundan çıkarıp bir metre kar olan saha kenarında yedek kulübesinde yanında oturta(bile)n adamın belhanda'yı kulübede çaresizce "ruh hastası ya" diye söylenerek izlememesi gerekiyor.

    ya da devre arası apar topar postalanan babel'in bütün bir ilk yarı boyunca her atakta topu alıp aynı hareketi deneyip beceremeyip topu kaptırmasını ve o topun bizim kalede atağa dönüşmesini bir milyon kere izlememeli. "aldık oynatacağız" çaresizliğine en son düşecek adamın bu işin bayrakçılığını yapmaması gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın