• 445
    neden 6-7 tane yüksek maaşlı futbolcu satıp 7-8 tane düşük maaşlı genç alınmıyor bilmiyorum. fatih terim bile korkacaksa risk almaktan vay halimize.

    muslera-çipe-emirhan(yanlışsa düzeltin lütfen)

    ozan-marcao-gökay-x-y (maicon,serdar ve çalık güle güle) (x ve y için de isim bulmak onların işi elbette ama 22-28 yaş bandında 1.5-3.5 mio euro bandında)

    ndiaye-selçuk(mecburen)-donk(mecburen)-akbaba (belhanda ve fernando güzel paralara satılabilir futbolcular. donk ve selçuk ise takımda kalacak belli ki o yüzden haklarında yorum yapmak mantıksız) (peki yerlerine kimler alınmalı? 3 adet 18-28 yaş bandında 8 numara alınabilir ve hala karda oluruz.hesap da basit 2-4mio arası 3 transfer belhanda'yı hem maaş yükü hem bonservis olarak dengeler. fernando'dan gelen cebe kalır)

    feghouli,onyekuru,sinan,muğdat,yunus (buradan futbolcu satamayacağımız belli oldu. onyekuru 2. forvet gibi de sol kanat gibi de kullanılabilir. garry gibi bir deneme daha yapılabilir. ben 2 tarafı da oynayabilen bir left-wide-midfielder isterdim. bu da çok yüksek bir bütçe gerektirmez diye düşünüyorum. maaşı ise en fazla 800-900k olmalı)

    forvet-forvet-onyekuru-gümüş ( bir defansif forvet bir de tamamlayıcı forvet alınmalı net bir şekilde. çok golcü olmalı diyor herkes ama benim fikrim herkesin gol atmasını sağlayacak ve yoğun presi başlatacak bir forvet alınmalı. tamamlayıcı forvet biraz daha spektaküler olabilir ama yine de kendini göstermeye çalışacak ve presi aksatmayacak bir futbolcu bulunabilir) (derdiyok umarım uygun şekilde max kar min zararla gönderilebilir.)

    7 futbolcu gönderip 8 tane aldım. tabi ki takımla aşırı oynadığımın farkındayım ama ben muhasebeci taraftar grubuna dahilim sanırım. amacım sadece maaş bütçesini düşürmek ve 2 tane 8 numarası olan kanatları ve forvetleriyle inanılmaz baskı yapabilen genç bir takım oluşturmak. neden devre arasında transfer soru işareti hiç anlamadım. düzgün strateji her zaman çalışır. gelelim bu kadar transferle ilk 11deki değişime.

    muslera
    nagatomo(asya kupasında olduğunu biliyorum)-marcao-ozan-mariano
    onyekuru-ndiaye-transfer-feghouli
    transfer-transfer

    bu hesapla 4 transfer yapmış ve takımın dengesini baya baya bozmuş oluyorum :) ama hiç forvetsiz oynayan ve asla pres yapamayan bir takımın çok da dengeli oılduğunu düşünmüyorum.
    fm hayallerinizi buraya yazmayın diyorsunuz ama ben o oyuna bayılıyorum ve gerçek hayata da uygulanabileceğini düşünüyorum.
  • 446
    an itibariyle kadromuzda 12 yabancı bulundurmamız nedeniyle, satmadan 2 yabancıya daha lisans çıkartabiliriz. buna ek olarak uefaya verdiğimiz listede 3 oyuncu ismi değiştirebiliriz. forvet transferi için 2 oyuncu düşündüğümüzü göz önüne alırsak, revizyon adı altında, düşünülenden daha da büyük bir değişiklik yapmak avrupa ligini gözden çıkardığımız anlamına gelir. çünkü marcao ve yeni gelecek 2 forvet ile gayet de iyi bir takım durumuna gelmiş olabiliriz, sattıklarımız eksiklik hanesine yazılacaktır.

    şahsi fikrim, donkun stoper de oynayabildiği düşünüldüğünde, maicon haricinde, eldeki kadroyu korumamız gerektiği. üstüne emre taşdemir gibi piyangodan transferler yapabilirsek ne mutlu.
  • 447
    marcao transferi ve basında yazılan isimlere bakınca öne bazı isimleri yem olarak atıp arka planda izlenmiş, araştırılmış oyuncularla ilgileniyormuşuz izlenimi oluşturan dönem. yeter ki kolaya kaçıp menajerlerin kucağına oturup dar bir bakış ile transfer yapmayalım. marcao tarzı transferlerde yapılabilecek hatalara taraftarlar olarak daha ılımlı yaklaşırız. niyet iyi olduktan sonra bizim için sorun yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın