• 1
    sezon başı hatta haziranda yapılacak şeyler belli aslında.

    -mancini güzel adam ama biz böyle adamları sevmeyiz. biz duygusal adamlarız taraftarlıkta duygu işi. sinyor taraftarla hiç bağ kuramadı az olan bağını açıklamalarıyla kopardı. taraftarın hangi teknik adamın gelmesi gerektiği hususunda daha önce bir tek fatih terim'de bu kadar birleşilmişti şimdi de mircea lucescu. yani florya için görev değişimi belli. http://www.futbolingo.com/...lucescu_floryada.jpg

    -yardımcı hoca konusunda önceden bu yardımcı hocalar bu kadar önemsenmezdi şimdi her hoca arayışında olan yanına bir yardımcı hoca da eklemek istiyor. lucescu'nun türkiye ligini yeterince tanıdığını düşünüyorum. ama illa yanına türk monte edelim diyorsanız suat kaya, arif erdem, ergün penbe, bülent korkmaz bu 4 eski oyuncumuz daha önce hem lucescu ile çalıştı hemde çeşitli kulüplerde hocalık yaptı. uyumlu bir karaktere sahip olduklarını düşünüyorum. yani yardımcı hocayı uzaklarda aramamıza gerek yok. bazı arkadaşlar lucescu- hagi yazıyor. abi hagi'yi hiç bir zaman 2. plana atamassın, atma da zaten. hagi'yi 1. planda tutmayacaksan hagi'yi getiremessin. hamza hoca diyenler var. hamza hocanın kariyeri az çok belli. hamza hoca bir milli takım yapmadan galatasaray'a gelmez. ama her halükarda tugay kerimoğlu'nun yetersiz olduğunu düşünüyorum.

    -takım kadrosu konusunda kadromuzun çok şişkin olduğu bir gerçek yanlış bilmiyorsam şu an türkiye de en kalabalık a takımı kadrosuna sahibiz. peki bu tam alternatifli bir kadro mu ? hayır. oyuncular arasında kalite farkı çok fazla. hatta bu kadar kalabalık bir kadroya sahip olmamıza rağmen belli bölgelerde hala yetersiziz. öncelikle kadro şişkinliği atılmalı. böylelikle hem maaş yükünden kurtuluruz. hem de kalite farkını en azından azaltabiliriz diye düşünüyorum. yani şurda size galatasaray'da oynamayı haketmeyen 10 tane futbolcu sayar mısınız şu kadrodan desem nefes almadan sayarsınız. yani gidecek kişiler de belli.

    -tek tek incelemek çok vakit alır ama süper yedek kaliteli bir forvete ihtiyacımız var. kral burak ilk 11'de kendi yerinde yani uçta oynadığında gayet yeterli. umut bulut oyuna girerken heyecanlanan var mı ? sanmıyorum. ve bu sevda bana ujfalusi ile başladı ben semih'in yanına yaşlı kurt stoper istiyorum. pozisyon bilgisi iyi şampiyonlar ligi tecrübesi olan semih'e sen bu yollardan giderken ben dönüyordum diyebilecek kapasitede. mesela terry hiç fena olmaz hem semih kaya'nın da john terry'ye karşı onun forma numarasını giymek isteyecek kadar hayranlığı da var. ikisini bir yan yana düşünün gayet şık güzel oldu. tabi john terry'i getirtmek zor tabi ama neden olmasın. şu an melo orta sahanın yükünü tek başına sırtlıyor desek yanlış olmaz. bunda selçuk'un formsuzluğu ve sneijder'ın solda oynatılmasının etkisi büyük. şu an tam bir isim vermekte güçlük çekiyorum ama melo'nun orta sahada ki defansif yükünü azaltabilecek bir adama ihtiyacımız var. biraz daha hayalci yaklaşayım gökhan inler mesela.

    -ben floryanın hep özerk bir kurum gibi yönetilmesinden yanayım. yani florya'dan sorumlu belli yöneticiler olacak. ve başkan hariç yönetimden kimse floryaya davetler ve özel günler dışında floryaya adım dahi atmayacak.aslında bunun içinde çözüm az çok belli. ali dürüst ve abdurrahim albayrak ikilisi. yönetmelik nedir bilmiyorum ama galatasaray spor kulübünün futbol ve florya kısmına sadece bu 2 yönetici bakmalı.

    sonuç olarak ''dün, dünde kaldı cancazım bugün yeni bir şey söylemek lazım.'' bu sene iç çekişmelerimizden dolayı fenerbahçe'yi kendi ellerimizle şampiyon yaptık. önümüzde çok önemli özel bir sezon var. ve ucunda 4. yıldız var. ben kendi adıma 4. yıldız için yapılması gereken şeyleri sıraladım. ahkam kesmek haddime değil zaten bunlar az çok herkesin hem fikir olabileceği şeyler. çözüm ortada yani macera aramaya hiç gerek yok.
  • 3
    yalnızlığı bayramlık elbiselerim gibi giydiğim bir gecenin sonuna yakın, seher vaktinin ensesindeydim. fm oynayarak geçmişti tüm gece, yorgun argın bir zihin ve kan çanağı iki göz bırakmıştı ardında. arda arda gelen mağlubiyetler, normal hayatın eşittiriydi adeta. "bari sen vurma anasını sattığımın oyunu bari sen vurma" tarzı arabeskçe cümlelerim döküldü önce ağzımdan, sonra oyundan çıkma fikri belirdi akıl odalarımda. ergenliğin nirvana noktasına ulaşmış olan duygularım, yatakta bağdaş kurdurup, "uff snane be slk .s.s.s" moduna sürükledi, her şeyden bihaber olan dört duvarımın arasında. önce zara'dan "fikrimden geceler" yani "ayrılık" türküsüyle sol direk yedim, hemen arkasından müslüm baba'dan "bu ayrılık neden oldu" şarksıyla sol kroşe yedim, onu takip eden neşet baba'dan "karadır bu bahtım kara" türküsüyle aparkart yiyip nakavt oldum. işte her şey o zaman başladı.

    rüyamda önce şu silüet belirdi aniden; http://i.hizliresim.com/BoMg0p.jpg
    bir zafer kazanmış sinyor, alnı ak vicdanı pak bir zafer kuşkusuz. onu gökyüzüne ithaf etmiş...

    bir davam var benim kelimelerle anlatılamayacak, çocuklarıma heredot cevdetlik yapmaya çalışacağım bir davam; http://i.hizliresim.com/6Y2GvN.jpg
    hırs küpüm, kuşların bir tanesine yem etmeyeceğim, psikoljik üstünlüğüm, yoldaşım, efsanem...

    hemen ardından şu silüet geçti, bir slayt devam ediyormuşcasına; http://i.hizliresim.com/M9E4QN.jpg
    tosunum yabıştırmış yine, kükremiş, koşuyor güneş dolu günlere, nice zaferlere...

    onu takip eden şu silüetti, zamanlaması yerli yerinde olmuş, film gibi geçiyordu gözümün önünden; http://i.hizliresim.com/mqPZ68.jpg
    öz abim koymuş, herkül gibi açmış ağzını, kükrüyor, kuşlara birer birer koyarak, "nasıl koydu frikikten selçuk?" nidalarını attırıyor meydanlarda...

    sonra tahmin edilmesi zor olmayan bir figür beliriyor, ana hatlarında 1960'ların krallıklarını anımsatan; http://i.hizliresim.com/M9E4d2.jpg
    krallığı taç yapmış birileri o müthiş tevazusunda, ancak o tacı kafasına takmamış...

    bir çocuk görüyorum arada, kelime anlamı umut olan; http://i.hizliresim.com/Z2DRXz.jpg
    şad olup gülememiş fakat çocuklar gibi şen, çalışkan, yılan, daha doğrusu kara tay...

    yüzündeki o ciddiyete hakim olamamış bir şey var, taşa benziyor, pardon kaya'ymış; http://i.hizliresim.com/V2VRNV.jpg
    cesur yüreğim, kaptanım, metin oktay ruhlum, metin oktay karakterlim...

    uyanıyorum ansızın. yüz hatlarımda şaşkınlıkvari bir mutluluk, umut, tüm güzel şeyler kol geziyor... hemen perdeyi açıp güneşe bakma ihtiyacı hissediyorum, öyle de yapıyorum. açıyorum perdeyi ansızın. uykulu gözlerimi kamaştırıyor güneş, kapatıyorum aniden perdeyi. sağıma bakıyorum annem seccadesinin üstüne duasını ediyor. kontrolden çıkmış olan fikirlerim dilime hükmediyor, "gaassaray için de dua et anne" diyiveriyorum. gözlerinin taa içine kadar gülüyor, başını sallıyor, aynı şekilde karşılık veriyorum. dönüyorum sırtımı duvara, bir slogan var aklımda söylemesi ayıp. fakat dayanamayarak dile getiriyorum, annemin duymayacağı bir şekilde, sessizce; bu takım bu sene sike sike şampiyon.
  • 7
    son sekiz haftasında en stresli taraftarlık günlerimi yaşadığım, her maçı final havasında olan her maçında epik bir olay olan enfes, sürekli dönüp izlediğim acayip sezon. aklımda kalan bazı şeyleri sıralamak istiyorum nazarımda en unutamadığım sezon için;

    18 ekim 2014 galatasaray fenerbahçe maçı, ilk beş haftada 10 puan toplayabilen cimbom için çok önem arz ediyordu üstelik ligin favorisi uzak ara fenerbahçe gözüküyordu. ilk kez bir derbide bu kadar boşluk gözüme çarpmıştı, bi havasızlık söz konusuydu. fenerbahçe'de iyi bastırdı; kadlec selçuk'un topuna atladı atamadı, bruno alves net kaçırdı... sneijder o gün çok denedi sanırım 5 şut çekti 3 ve 5.şutları enfes goller oldu, olcan'ın kaçan direkten dönen topu ve umut'un kafa vuruşunu çok net hatırlıyorum bir de. evet sneijder beni hüngür hüngür ağlatmıştı. 2-1.

    26 ekim 2014 istanbul başakşehir galatasaray maçı, 7.hafta. bu maç büyük travma etkisi yaratmıştı bende. 4-0.

    22 kasım 2014 galatasaray trabzonspor maçı, 10.hafta. hayırlı mağlubiyet, hoşçakal prandelli hocam. 3-0.

    14 mart 2015 galatasaray başakşehir maçı, 24.hafta. 2-0'ı koruyamayan cimbom öyle bir maçı verdi ki şaşkınlıktan donuk gözlerle ekrana kitlendik.
    petermarlowe'un yanına sabah gidip noldu oğlum öyle dediğimde futbol konuşmayalım derken dediği yüzü aklımda. (80 mehmet batdal, 85 cenk şahin.) 2-2.

    21 mart 2015 kasımpaşa galatasaray maçı, 25.hafta. andre castro ve tunay'ın ilk 43 dakikada attığı goller durumu 2-0 yaptı, önce bfk beraberliği sonra kasımpaşa mağlubiyeti diye bağıra bağıra gözlerimin dolduğunu hatırlıyorum. ikinci yarı cimbom bambaşka oynadı umut, selçuk, burak'ın golleri ile skor 3-2 oldu. maçın öyküsü programında hamzaoğlu'nun "wesley'i görünce pas verin" demesi sezonu özetleyen anlardan biriydi. 2-3

    5 nisan 2015 galatasaray karabükspor maçı, 26.hafta. 3-0'dan sonra durumun 3-2'ye gelmesi ve o korku bir de melo'nun yerine oynayan hamit'in o gün acayip iyi oynaması hala aklımda. bir de yabancı sınırından dolayı telles-bruma aynı anda sahada çok az olurdu bu maçta ikisi de sahadaydı ve enfes oynamışlardı. 4-2.

    19 nisan 2015 trabzonspor galatasaray maçı a.k.a yolculuğu başlatan maç, 27.hafta. muslera'ya yapılanların hala daha hatırladığımız, fener'in bursa'yı yenip liderliği ele aldığı maç.

    25 nisan 2015 eskişehirspor fenerbahçe maçı, 28.hafta. emre güral'ın mustafa keçeli misali enfes bir gol attığı yasin öztekin'in "emre kardeşim seni özledim"li instagram postu atmasına neden olan maç. 1-1.

    26 nisan 2015 galatasaray gaziantepspor maçı, 28. hafta. liderliği tekrar almamız için kazanmamızın şart olduğu maç. sabri kaçırdı, emre kaçırdı, burak kaçırdı. atamıyorduk. yasin'e yapılan faul, selçuk vurdu... korner, hakan balta uçtu ve gol dakika 85. 1-0.

    8 mayıs 2015 galatasaray konyaspor maçı, 30.hafta. selçuk öyle kritik bir kafa vurdu ki futbolcular efsane köşede, biz o güzel evde çıldırdık.

    12 mayıs 2015 mersin idmanyurdu galatasaray maçı, 31.hafta. muslera'nın efsane ötesi oynaması ve yasin'in harika golüyle zorlu mersin deplasmanı 1-0 ile aşıldı.

    16 mayıs 2015 galatasaray gençlerbirliği maçı, 32.hafta. sneijder attı. semih son dakikada sinan ile anlaşamadı top sekti: https://twitter.com/...756803009245186?s=09 1-0.

    24 mayıs 2015 galatasaray beşiktaş maçı, 33.hafta. bu maç için beşiktaş'ın o dönemki oyuncusu olcay henüz şampiyonluk ihtimali varken " "olcay attı şampiyonluk geldi" minvalinde bir şey söylemiş, kaleci günay sneijder'in gençlerbirliği golüne atıfta bulunmuş, wesley'e muhabir beşiktaş'a golün yok henüz demiş wes "göreceğiz" diye cevap vermişti. yasin ve sneijder attı, 2-0 bitti bu maç.

    25 mayıs 2015 başakşehir fenerbahçe maçı, 33.hafta. resmi olarak bizi şampiyon ilan eden maç. mehmet batdal bize attığı golle umutlarımızı söndürmüş, bu maçta attığı iki golle şampiyonluğu getirmişti galatasaray'a.

    30 mayıs 2015 çaykur rizespor galatasaray maçı o sezon galatasaray'ın gördüğü ilk kırmızı kart koray günter'e çıkmıştı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın