• 26
    başlığı altında bjk sözlük festivalleri başlamış kritik maç.

    napıyosunuz lan? tinere mi başladınız siz de?

    yazıklar olsun! bugün yine birileri adına utandık çok şükür...

    oluşturacağınız sinerjiyi silkeyim sizin!

    edit: (bkz: mağlubiyetten mağlubiyete sözlüğe uğrayan kayıp yazarlar) vardı. mağlubiyet pususuna da mı yatmaya başladınız? siz hayırdır gençler?
  • 27
    gerçekçi olmak gerekirse galip gelmemiz halinde büyük iş yapmış olacağımız bir maç. niye? derseniz oynadığı son 7 büyük maçtan sadece 1 puan çıkarabilmiş sadece 2 gol atabilmiş 19 gol yemiş bir takımdan bahsediyoruz. hadi geçen seneyi geç bu sene çıktığı 3 kritik maçtan 1 puan çıkarmış. son çıktığı maçta ise adeta madara olmuş bir takımız. beşiktaş ise son 2 sezonun şampiyonu aynı zamanda 1 maç kala şampiyonlar ligi gruplarından çıkmayı başarmış. gerek oturmuş bir kadroya gerek futbol nedir bilen bir teknik direktöre sahip bir takım. süper kupa finali hariç son 2 sezonda adamlara karşı derbi galibiyetimizin de olmadığı düşünüldüğünde onların favori olmaları kadar doğal bir şey yok.

    takımın başında aklı başında futbolu bilen bir hoca olsaydı eğer, inönü'ye 10 puan farkla fişi çekmek için gidiyor olacaktık. işte o zaman beşiktaş kim amk? diye bağrınabilirdik.
  • 99
    galatasaray'ın yenileceği, beşiktaş'ın ise daha şimdiden banko 1 penaltısı olan maçtır. neyse hakemleri bi kenara bırakacak olursak..

    en büyük destekcilerinden biri oldugum igor hocamın, ligin senelerdir kurdu olmuş şenol güneş'i yenmesini zor görüyorum. değişiklik yapmasını gerçekten bilmiyor. alanya maçında bile ilk değişikliği 75'te yaptı. o da yani lato ıslıklandı diye.

    demem o ki adam oyunu mal gibi izliyor. takimin hamle oyuncularından skor üretmemiz çok zor. ilk 11'deki oyuncularla golü bulduk bulduk diğer türlü hamleyle kazanmamız zor.

    sevgili igor hocam, biliyoruz zor maç zor deplasman ama biz de galatasaray'ız hocam.
  • 460
    bu maçta beşiktaş'ın baskıyı çılgınlık düzeyinde yaptığı bölümlerde dikkatimi çeken en önemli şey şuydu: rakip yarı alana geçip yerleştiklerinde orta ikiliden öne çıkıp bizim orta sahacıların arasına giren oyuncu atiba'ydı. tolgay daha geride kalarak derin pas bağlantısı oluyordu. atiba'ysa hem bizim savunmanın dengesini bozuyor, hem garanti pas özelliğini tehlikeli bölgede kullanıyor, hem de olası bir top kaybında presi ilk yapan kişi oluyordu.

    şenol güneş bunu yapmaya ne zaman yapmadı bilmiyorum, en azından geçen sene falan böyle bir uygulama olmadığına kesin eminim. fakat muazzam bir taktik. biz de fernando'yu kullansak benzer bir sonuç alabiliriz. ama tabii bunun için gerçek bir 8 numaraya ihtiyacımız var.
  • 31
    vay be ne beşiktaşmış. ne gözünüzü korkutmuş. arkadaşlar unuttunuz sanırım. siz galatasaraylısınız. en kötü zamanlarımızda bile hiç bir türk takımından korkmadım. kabullenmedim de böyle bir durumu. sizden daha iyi bir taraftar olduğum için değil.
    lig lideriyiz. ve buraya ne hakem kollamasıyla ne de kötü bir futbolla geldik. oldu olacak fbjk kötü olduğu için ligde lideriz deyin tam olsun. ama lütfen artık.
    lig lideri olarak gider miyiz bilmiyorum ama o stada galibiyet için gideceğiz. eğer beraberlik şanstır diyorsanız da bir zahmet gidin anadolu takımlarını destekleyin. beşiktaştan korkmakmış hay allahım ya! bir de kabullenmişler. pes.
  • 123
    dün bu maç özelinde 1-2 düşüncemi paylaşacaktım ama araya birşeyler girdi ve nasip olmadı yazmak iyi ki de olmadı. sebebi tolga'nın sakatlık haberi. herkes belhanda'yı kızağa çekmişti maç kadrolarında ben ise ndiaye'nin yedeğe çekilmesi ve orta saha ikilisinin tolga- fernando yapılması fikrindeydim tolga'nın sakatlık haberini alana kadar.

    sebebine gelince, ndiaye ile bu tür zorlu deplasman maçlarında oynanması gereken oturaklı, sakin oyunu oynayamıyoruz. kendi sahanda 90 dakika rakibi çıkarmazsın o yüzden ndiaye hiç sırıtmaz hatta tahtaya ilk yazılması gereken oyunculardan olur ancak dediğim gib zorlu deplasmanlarda sürekli hücum edemezsin arada sakin kalıp takımı dinlendirmek gerekir. gönül selçuk'un ilk geldiği halini ister ama o da eski halinden çok uzak.yine de 2. yarıda bir 30 dakika oynamalı, skoru bulursak özellikle. tolga'nın olmaması kim ne derse desin handikap. belhanda'nın kötü oynasa bile sahada kalması gerekiyor. takımda ikinci bir belhanda daha yok çünkü. yasin geçen hafta 1 gol 1 asistle oynadı, istemesem de forma adaleti adına ilk on birde oynaması doğru olur.

    ha bir de unutmadan; (bkz: sezonun en önemli maçı)
  • 71
    yukarıda renktaşlarımın kadro seçimlerinden de görüldüğü üzere, taraftar dersini almış. umarım tudor da dersini alır. beşiktaş maçında nasıl oynamamız gerektiğini alanyaspor maçı öyle güzel gösterdi ki, adeta ders niteliğindeydi. optimum on biri oyuncularımız performanslarıyla oluşturdular. tudor'a kalan sadece adaletle formayı vermek, isime bakmadan. işi çok basit, fanteziye kaçmasın yeter. [alanyaspor maçı ile ilgili: (bkz: #2288120)]

    diziliş: 4-1-4-1 , on bir: muslera-mariano-maicon-serdar-linnes-fernando-garry-ndiaye-tolga-feghouli-gomis

    top bizdeyken ndiaye biraz daha ofansif oynamalı. korkmadan ileri çıkmalı. zaten bu orta saha fiziksel olarak çok güçlü. tolga da, ndiaye de çok rahat ileri geri yapabilecek oyuncular. tudor hocam'ın niyeti beraberlikse dahi bundan daha iyi bir savunma taktiği olacağını düşünmüyorum. sol beke denayer'i koyabilir, ki geçen hafta denayer'in sol bek oynamasını düşünüyordum quaresma'dan dolayı, fakat bu sefer de soldan oyun kurmakta çok zorlanacağımızı düşünüyorum. tolga her türlü sol beke yardım edecektir.

    garry sağ kanatta olmalı. mariano ile uyumu çok iyi ve de en önemli özelliği hızı. sağdan içeri çok kesen, korner de aldıran bir isim. feghouli ise daha merkeze yaklaşmayı seven, kondisyonu garry kadar iyi olmayan, teknik becerisi daha yüksek, şut kabiliyeti ve oyun kurma özelliği daha iyi olan bir kanat. sol kanatta çok daha rahat hissedecektir kendisini.

    kısaca beşiktaş'tan bahsetmek gerekirse, tek etkili silahları kanatlar. topa iyi hükmeden bir takım. kanatları iyi savunmak ve topa sahip olmak en önemli hedefimiz olmalı. özellikle beşiktaş'a karşı en iyi savunma topa sahip olmak, oynamak olacaktır. haliyle hücüm da topun bizde olmasından geçiyor.

    velhasıl doğrular yapılırsa gurur duyacağımız bir mücadele bizi bekler. bir taraftar olarak ümitlenmemek elde değil. umarım herşey teknik ekibe de açıktır.
  • 79
    maçın olayı şu,eğer tudor beraberlik almak isterse alacak. beşiktaş ''taş'' gibi takım ama taşlığını kusursuzluğundan değil,esnek olmamasından alıyor. her pozisyonda birbirine benzeyen alternatiflerden oluşan ve atlet olmayan bir takım. evet bir ''a'' planları var,iyi bir plan hem de ama o kadar. oyunu sol taraflarından kurup,sağda quaresma'yı mümkün olduğunca az savunmacı karşısında bırakıp, onun açacağı 384796 ortadan birisini cenk,talisca veya babel'in golle sonuçlandırması temeline dayanan bir plan. şampiyonlar liginde görece kolay bir grupta,kendisine yeterince önlem almamış rakipler karşısında sonuç verdi ama bu bile taraftarının henüz kasım ayında hem şenol güneş hem de takıma yönelik dipten gelen eleştirilerinin yükselmesini engelleyemedi.

    ben böyle bir beşiktaş'a karşı kaotik ama yırtıcı bir oyun tarzının sonuç verebileceğini düşünüyorum ama aynı zamanda ciddi şüphelerim de var. önde basan bir anlayışla beşiktaş'a tüm lig boyunca girmediği pozisyonu tek bir maçta verebiliriz. diğer taraftan 1 puanı garantilemenin yolu da sıkıcı,görece ''korkak'' bir oyundan geçiyor. sonuç olarak tudor kendisine kolay bir beraberlik getirecek bir planla,onu koltuğundan edecek ya da everest'in tepesine çıkarabilecek bir plan arasında tercih yapacak.
  • 260
    malesef yine sanırım 2 tane 10 numarayla çıkıyoruz. 3'lü savunmayla bir derdim yok ama yine belhanda-feghouli ikisini dar alana hapsedip üst üste bindirirsek kenarlarda garry-ve mariano oynarsa diğer maçlardan hiç bir farkı kalmaz, yine top oynayamadan eve döneriz.

    bu maç benim için igor tudor açısından son maç. 4-2-3-1 çıkarsa yenilsede bir şey olmaz. lakin neredeyse 6 derbide denediği 3-4-2-1 taktiğini yine denerse bitmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın