• 74
    öncelikle fenerasyon madem bu işe bir netlik getirmiyor, yapmamız gereken şey çok basit. hocasından, başkanına, futbolcusundan, taraftarına algı için bir yerlerini yırtıyorlar. hocası ''29. şampiyonluğa gidiyoruz'' diye açıklama yapıyor. sitesinden 5. yıldız propagansı yapılıyorsa eğer;

    bizde kafamıza göre liglerin tescil gerçeğini kenara atıp, 2010-2011 sezonu süper kupasının oynanmadığını var sayarak ve de o sezonun ikincisi trabzonspor'un şampiyonlar ligi'ne gittiğini göz önünde bulundurursak; fenerbahçe'nin şampiyonluğu 18 diye propagandaya başlayabiliriz. hatırlarsınız beşiktaş 1959 öncesi 2 şampiyonluk aldı, avrupa kupalarına katıldığı için. yasal olarak lig şampiyonu olarak tescillendi. trabzonspor 2. olarak avrupa kupalarına katıldığı için yasal olarak zaten şampiyon sayılmış oluyor. avrupa'ya ceza almadığı halde, göndermeyen de bizim kendi federasyonumuz. üstelik fenerbahçe voleybol takımı efsanesi mehmet ali aydınlar. şimdi bu aveller yine ''fötöcöydö bö ödöm'' naraları atmaya devam edeceklerine eminiz. arkadaş adama sormazlar mı şikeden 4 yıl sonra bu adamın şirketini, formanızın önüne kocaman sponsor yaptınız diye.

    yapmamız gereken sitemizde ki şampiyonluk sayılarını güncellemek. galatasaray 22, fenerbahçe 18, beşiktaş 13, trabzon 7, bursa 1 şeklinde düzenlersek ve hocamızdan, başkanımıza, taraftarımızdan, yöneticimize kadar her kamera gördüğümüzde bunu kamuyla paylaşırsak, nasıl sustuklarını o zaman görürsünüz.

    bizim algı yapmamıza gerekte yok bu konuda. inanın türkiye' de futbol severlerin yüzde 70 'i bu şekilde düşünüyor. yüzde 30'un neden bu şekilde düşünmediği herkesin malumu. bunların dediği gibi ligler tescillenirse altay'ın 14 şampiyonluğu oluyor. yani fener'den bile daha fazla şampiyonlukları var. üstelik yayın gelirinden daha fazla pay alacak altay bu şekilde. ancak hiç sesleri çıkmıyor. çünkü bu zırvalarla altay'ın bile işi yok.

    bu saatten sonra federasyon nasıl tescillerse tescillesin. benim için güncel şampiyonluk sayıları;

    galatasaray - 22
    fenerbahçe - 18
    beşiktaş - 13
    trabzonspor - 7
    bursaspor - 1
  • 76
    tff resmi web sayfasında şu şekilde bir ibare yer almaktadır:

    "türkiye 1.liginin başladığı tarih tff tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, tff tahkim kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52e ve 2002/68k sayılı kararı tahtında beşiktaş kulübünün 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında türkiye ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların tff yıldız kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır. "

    2001-2002 sezonunda beşiktaş'ta başkanlık seçimi varken, başkan adaylarından serdar bilgili'nin gayretleri sonucunda elde edilmiştir bu durum. beşiktaş'ın gerekçesi ise şampiyon sıfatı ile şampiyon kulüpler kupasında mücadele etmesi idi.

    bu dönemde ilk defa 1955-56 sezonunda oynanan şampiyon kulüpler kupasına bakarsak:

    1955-56: türk takımı yer almamıştır.
    1956-57: galatasaray türkiye'yi şampiyon sıfatıyla temsil etmiştir. bu sebeple 1956 türkiye şampiyonu galatasaray'dır.
    1957-58: türk takımı yer almamıştır.
    1958-59: beşiktaş şampiyon sıfatı ile türkiye'yi temsil etmiştir.

    1959 yılında zaten milli lig başlıyor ve o tarihten sonra milli ligi şampiyon olarak bitiren takım şampiyon kulüpler kupasına katılmaya başlıyor.

    özetle; "bu dönemde 2 defa türkiye'yi şampiyon sıfatı ile temsil ettik" iddiası koca bir yalandır. bu dönemde galatasaray 1 beşiktaş da 1 defa temsil etmiştir ve bu temsiller şampiyonluk sayısına eklenecekse galatasaray'a da bir şampiyonluk eklenmelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın