resim
Yasin Kol
Görev:Hakem
Yaş:-
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 4
    hayali futbolcu olmakmış herhalde...

    --- alıntı ---

    "türkiye'de her taşın altından hakemler çıkıyor. şimdi size yazacağım olayda küçük dilinizi yutabilirsiniz. işte türkiye'deki hakem kalitesi. geçen hafta oynanan yeni malatyaspor - alanyaspor maçının hakemi yasin kol'du. maçta devre arası oluyor..."

    "hakem yasin kol maçın topunu alarak soyunma odasına gidiyor. ikinci yarı başka bir topla maça başlıyor, o topu da alıp soyunma odasına gidiyor. yeni malatyaspor malzemecisi geliyor, 'hocam topları rica edeyim mi?' diyor. 'hayır vermem' karşılığını alıyor. "

    "malzemeci, "hocam bunlar bana zimmetli. idareciler benden hesap sorar. hiç olmazsa birini verin. ben diğeri için onları ikna edebilirim" sözlerini sarf ediyor ve topun birini kurtarıyor."

    "hakem kol çantasından çıkardığı sibop aletiyle topun havasını indirip, çantasına koyuyor ve alanyaspor'un malzemecisini çağırıyor. diyor ki: "efecan ile konuştum. bana formasını gönderecek. bir tane de yanına koyacak. malzemeci daha sonra iki formayı getiriyor."

    "kol, yardımcılarına da, "siz de isteyin top isteğin" diyor ama onların cevabı, "bize yakışmaz" oluyor. türk futbolundaki rezilliği ve hakem kalitesini düşünebiliyor musunuz? bunlar türkiye liginde maç yönetiyorlar."

    "yahu kardeşim final maçı yönetirsin veya senin son maçındır, eğer futbolculardan da arta kalırsa o topu alırsın. onun haricinde bu işi yapman nedir anlamak mümkün değil. milyarlarca dolarlık bir alemde düdük çalıp maç idare ediyorlar."

    "herhalde bu yazıdan sonra federasyon gerekli araştırmayı yapıp, kamuoyuna açıklamada bulunur."

    --- alıntı ---

    -erman toroğlu
  • 6
    emrecan uzunhan'a kırmızı kart gösterdikten sonraki ilk pozisyonlardan birinde fatih aksoy'a sarı kart gösterdi. bu önemli değil ama gösterme şekli önemli. fatih rakibini düşürdü, bizim yasin anında düdüğü çaldı, bir hışımla pozisyonun olduğu bölgeye doğru depar atmaya başladı, bir yandan da cebinden kartı çıkarmaya çalışıyor tabi. bu benim içten pazarlıklı hakemleri ayırt etme yöntemlerimden biri. bunu yapan adam içten pazarlıklıdır. biliyorum, sizin de gözünüzde canlandı. aslında bu hareketin anlamı "abi bakın onlara da gösteriyorum, bana kızmayın" dır.

    (bkz: 14 ağustos 2022 alanyaspor beşiktaş maçı)

    edit: şimdi de top beşiktaş ceza sahası içindeyken ilk yarıyı bitirdi. bunları arayıpta mı buluyor bilmiyorum ki. tee allam.
  • 8
    (bkz: 20 ocak 2023 adana demirspor giresunspor maçı)

    ben hayatımda bu kadar kötü maç yöneten bir hakem görmedim. hiçbir pozisyonu süzemiyor. olmayan kornerler mi dersiniz ki adana’nın golü böyle geldi. verilmeyen fauller var bir sürü. maça gelmese, iki takım kendi arasında anlaşarak karar alsalar daha doğru kararlar çıkardı kesinlikle. ayrıca sürekli pozisyonun içinde hatta bir pozisyonda gökhan inlerin açısını kapattı. pozisyon sonrası gökhan bayağı bir söylendi kendisine.

    ali koç’un türk futboluna geri kazandırdığı türk hakemi.
  • 9
    20 ocak 2023 adana demirspor giresunspor maçını katletmiş hakemdir. bu adamın bu seviyelerde maç yönetmesi mucize ancak biz alıştık vasat altı hakemlere. yok ki. koskoca ülkede elle tutulur 5 hakem yok. gözünün önündeki 2 net penaltıyı giresunspor alehine atlamıştır. neyse ki bir pozsiyonu "var" çözüp penaltı vermiştir. ancak maç 1-0 devam ederken dakika 77 civarında vermediği penaltı net şekilde art niyet ve şaibelidir. madem var konuşmaları açıklanıyor görelim tff'yi. bu maçın var konuşmaları açıklanmalıdır.
    adalet herkese lazım. adana demirspor'un attığı gol öncesi top net şekilde auta çıkmıştır. ancak hakem totosundan korner uydurmuştur. ben anlamıyorum bu anadolu kulüpleri neden hep birinin ağzına bakar. çıksana kardeşim yapsana açıklama. bu hakemin şaibeli bir maç yönettiğini, hataları yüzünden maç verilmemesi gerektiğini söylesene. belki giresunspor bu kaybettiği 2 puan ile küme düşecek.

    edit: edudukcu uyardı. giresun açıklama yapmış. ben gözden kaçırmışım.
  • 11
    şu an oynanan kasımpaşa adanademirspor maçına damgasını vurmuş hakemdir. bariz adana demirspor penaltısını vermedi. pozisyonun devamında kaleci atıldı. yetmedi adana demirspor 9 kişi kaldı şimdi de evlere şenlik bile diyemiyorum kasımpaşa'ya nesi penaltı kimsenin anlamadığı bir düdük çaldı. adana demirspor şans eseri beraberliği yakalarsa bence kasımpaşa için bir gol de atabilir.

    bir takımın canı yakılır evet ama bu kadar da olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın