• 1
    bu arkadaslari bireysel olarak kendi basliklarinin altinda cok elestiriyoruz. vizyonsuzlukla, yabanci düsmanligiyla sucluyoruz ama ben söylemlerinin sebebinin tamamen duygusal oldugunu düsünüyorum.

    yabanci siniriyla bir nebze de olsa türk futbolculari koruyan, görece kapali bir piyasa vardi türkiye liginde, ancak yabanci sinirinin ortadan kalkmasi* ile piyasa tamamen acik hale geldi. sahaya cikan 11 oyuncunun hepsinin yabanci oldugunu gördük bu sezon.

    bu; futbol izlemek isteyen, tuttugu takimi izlerken heyecanlanmak isteyen bir taraftar olarak beni hic ama hic rahatsiz etmiyor ancak futbolcular ve menajerler acisindan bu kadar kolay olmadigini düsünüyorum bu isin. sonucta bu isi meslek olarak yapiyorsunuz ve profesyonel hayatiniz boyunca kazanabileceginiz en fazla parayi kazanmaktir dogal olarak hedefiniz, ki futbolu biraktiktan sonra rahat bir hayat yasayabilesiniz.

    bu sebeple ben bu futbolcularin ne vizyonsuz ne de yabanci düsmani olduklarini düsünüyorum. ancak is ahlaki olmayan karaktersiz insanlar olduklari konusunda herkesle hemfikirim. rekabete girip kendisini gelistirmek varken sinira sirtini dayayip yan gelip yatmanin cazip geliyor olmasi, bana bu adamlarin 5 para etmez vatandaslar olduklarini düsündürüyor hakli olarak.

    ülke insaninin geneline sirayet etmis bu tembellik, her seyi kestirme ve siradan yollardan halletme arzusunun sonucu olarak en az; bir bok varmis gibi hesapsiz kitapsiz, gelecegi düsünmeden; sirf üniversite mezunu etiketine sahip olmak icin aptal saptal bölümlerden mezun olup, twitterda atama atama diye aglayan dangalaklar kadar degersizsiniz gözümde.

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın