• 1
    vakıfköy orhan özselek tesisleri 7 kasım 2007 tarihinden itibaren bursaspor altyapı takımlarının hizmetine sunuldu. 1979-1980 sezonunda inşaatı tamamlanan vakıfköy tesisleri dönemin en iyi spor tesisi olma özelliğine sahipti.

    bursaspor yönetimleri kuruluştan uzunca bir süre sonra atatürk stadyumunda ve merinosta antrenman yapmanın yeterli olamayacağını düşünerek 10 temmuz 1973'te minareliçavuş'ta arazi satın aldı.

    şükrü şankaya başkanlığındaki yönetim buraya spor ve kamp tesisleri yapmayı planlamıştı.daha sonra bu düşünceden vazgeçildi.tesis konusundaki ikinci somut girişim mümin gençoğluı döneminde yapıldı. 7 ekim 1976'da vakıfköy sosyal tesislerinin temeli atıldı.aslında vakıfköy'ün keşfi 1 yıl önce yapılmıştı.1974-1975 sezonunda avrupa kupa galipleri kupası'nda mücadele veren bursaspor'un teknik direktörü abdullah gegiç harıl harıl çim saha arıyordu.

    o'na vakıfköy'de doğal çimle kaplı bir alan olduğu söylendi ve bursaspor burada birkaç çalışma yaptı. mümin gençoğlu başkan olunca burada tesislerin inşaasına karar verildi.daha sonra başkanlığa gelen süleyman kurtçu da tesislerin bitirilmesine büyük gayret gösterdi. 1979 -1980 sezonunda çim saha hizmete girdi. sonraki yıllarda tesislere sürekli ilaveler yapıldı. futbol okulu olarak planlanan kısma ek tesisler ve salon inşaa edildi.

    cavit çağlar yönetimi burayı ekim 1983'te törenle hizmete soktu.1988'de başkan olan ibrahim yazıcı, vakıfköy'ün yıldırım belediyesi'ne geçmesinden sonra tesislerin sınırlarını genişletti. alt yapı çalışmaları için iki toprak saha, a takım için bir çim saha , futbol okulu, soyunma odaları, a takım kamp yerleri ilave edildi. çim sahaya ışıklandırma yapıldı.bu arada kent içindeki kulüp binasıda vakıfköy'e taşındı.murat gülez yönetimi teknik direktörler için bir villa inşaa ettirdi. daha sonra kulüp idare binasına başlandı. 2005 tarihinde erkan körüstan yönetimi tesislere bursaspor'un tarihinde futbolcu ve başkan olarak görev yapmış rahmetli orhan özselek'in ismini verdi. tesislerde 6 adet çim saha, 1 adet suni çim saha bulunmaktadır.

    7 kasım 2007 tarihinde bursaspor a takımı özlüce tesislerine taşınmasıyla vakıfköy orhan özselek tesisleri bursa merinosspor ve alt yapı takımlarının kullanımına sunuldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın