• 1
    camiada esasında en başından beri kendisine karşı olan ön yargının sebebidir. zor durumdaki özhan canaydın'ı yoklayan ve aig meselesini çözmek için galatasaray'ı süründüren ardından biraz rahatlayın deyip tefeci faiziyle para veren borsa vurguncusudur.

    rahmetli özhan canaydın'ı bizi bu durumlara düşürdüğü için çok sevmem ama rahmetli, ünal aysal'a şunu diyor; "piyasa değeri 37 milyon dolar olmuş hisseleri sen nasıl 23 milyon dolara satarsın".

    ünal başkan da ben tüccarım diyor ve devam ediyor; "ben galatasaray'dan para kazandım ama hak ettiğim temettüleri aldım. ama ekstra bu kontrattan dolayı para kazanmadım. kayıp da edebilirdim. galatasaray temettüleri kendisi dağıtıyor. ‘ben dağıtmayacağım’ deseydi ben de temettü almayacaktım. çünkü benim gibi 100 tane, 1000 tane yatırımcı aynı paraları aldı. hisseler bende olduğu için temettü bana ödendi kanunen ödenmesi gereken bir paraydı".

    evet arkadaşlar galatasaray c hisselerini yani altın hisselerini kaybedecek kulüp elden gidecek beyimiz 14 milyon dolar kar elde etme peşinde ki bu parayı kazanıp vergisini de ödedi. yani bunu medya da devlet de tüm galatasaray camiası da biliyor...buna tenezzül eden adam yine galatasaray 31 mayıs 2018'de altın hisselerini kaybetsin, fatih terim'in insicamını bozup şampiyonluğu kaybetsin diye açıklama yapıyor:)

    se önce ergin ataman'a neden erkek basketbol takımına sponspor olmadığını izah et, sen önce ekrem memnun'u torrens'in kupa primini neden vermediği niçin utanmadan kendisine; "ben onu soyunma odasında sevinçle şifahen söyledim herhangi bir hukuki bağlayıcılığı yok ekremciğim" dediğini anlat, sen hepsinden öte sedat incesu'ya pr yapmak için size destek vereceğim deyip 4 ay maaşlar yatmayınca neden telefonda türkiye'de atıcılık hariç hiçbir branşa destek olmayacağım dediğini anlat...

    madem çıkıp konuşmak istiyorsun trt'ye, çık konuş de ki mustafa cengiz adayım, sus otur yerine...madem delikanlısın prandellinin dediği gibi çık aday ol...ama yokluk varsa ünal başkan da yok...varlık varsa ünal başkan da var...

    3 senede 1 milyar dolar harcayıp para bitince ve gayrimenkulleri satıp takımı almanya'ya taşıyamayınca kaçan tüm zorluklarda sessiz kalan azıcık ışık görülünce delikanlı gibi yine aday olamayıp uygun zamanı yoklayan kişidir aynı zamanda. kendisi can kıraç'ın dış ticaret müşavirinden öteye kariyeri boyunca geçememiş görünürde iş adamı esasında vekil müdürden başka bir de galatasaray üyesidir.
  • 4
    dursun aydın özbek'in galatasaray başkanı olarak galatasaray'a verdiği zararlar ve kendi lehine kazandıklarının yanında gerçek olsa bile hisse sahibinin kazandığı paradır. etik bulmayabiriz ama doğruysa bile elle tutulur bir tarafı var.

    ünal aysal, 3 yılda 1 milyar dolar harcarken unit group'un parasını kullanmışsa sıkıntı yok. keza galatasaray'ın 3 yılda değil 33 yılda harcayacak 1 milyar doları zaten yok.

    özellikle 1 milyar dolarla ilgili kaynaklarıyla birlikte detaylı bir entry bekliyoruz.
  • 5
    gerçekse vahim bir olaydır. ama açıkçası bana artık dursun aydın özbek'in maaşlı pr elemanlarından gına geldi. ciddi anlamda severek okuduğum sözlükten soğudum. kendisinin yaptığı işler yanlışsa bile sevimli şapşikliği yüzünden. kendisine karşı veya rakip olan kişilere atılan delilsiz çamurlar. allah kimseyi dursun aydın özbek'i itibarlaştırmaya çalışmak kadar zor bir işe muhtaç etmesin.
  • 6
    ünal aysal başkanlığı bıraktığı zamanda kimlerin bel altı vurduğunu yavaş yavaş ortaya çıkartan söylem. adamın genç sevgilisiyle haberlerini verip "bakın karakterine!!11birbir11" gibi hem çocukça hem de terbiyesiz ve hadsizce yorum yapınca sabaha kadar "uçmak, türklük" gibi kavramlardan bahsedin, olsa olsa en kibar tabiriyle riyakar olursunuz.

    ha bu arada dolar değil, tl'dir o. dolar olsa duramazsın zira. 1 milyar dolar ney lan? hayır "60 yılda 800 milyon dolar harcadık adam 3 senede 1 milyar dolar harcadı" derken de düşünmüyor musunuz arkadaş? haydi yazarken düşünmedin, bir ok bari değil mi?

    ekleme:

    hemen profiline gidip engelle'ye tıklıyoruz, rahatlıyoruz. böyle saçma bir şey görmedim. "1 milyar dolar" dedi adam yahu. sonrasını okumaya gerek yok. isterse sayfalarca yazsın.

    hayır "saçmalama 1 milyar dolar ne demek?" diyorsun "internet serbest hacı" diyor. internette dünyanın düz olduğuna dair de tonlarca bilgi var. cahilseniz kendinize saklayın lütfen. artık sıkıntı verdi zira.
  • 9
    ünal aysalın başkanlık dönemindeki finansallardan bir kesit şu şekilde gözüküyor.

    11/12 ve 12/13

    https://imgur.com/a/AoF2G

    12/13 ve 13/14

    https://imgur.com/a/MSLWj

    buradaki verilere, ve o dönemki dolar kurlarına bakıldığı zaman, 600 milyon doları bulmaz 3 yılda harcadığı para. zaten gelirler de 400m doları geçer o dönemde. yani 200 m dolar civarında bir negatif durum var. zaten o dönemki zararın bu kadar olması nedeniyle ceza almıştık. ama 1 milyar dolar harcanmamış gibi görünüyor haliyle. tabi bunların hepsi sadece futbol ile alakalı.
  • 10
    (bkz: yav he he)

    dursun ağabey sen çok yaşa !

    ünal aysal çok kötü bir insan ve kulüp üzerinden 14 milyon $ para kazandı şenlikleri başladı yine bunu sürekli gündeme getiren kesim seçim dönemi yine saldırılabilir en makul düşmana saldırıp yedikleri naneleri unutturma yoluna gidiyor ama şu 14 milyon cebimizde dursun, dursun demişken kulübün arazilerini değerinin yarısından aşağı fiyata hemde tl cinsin birilerine "veren" dursun ağabey'i muhtemelen 20 ocakta başkan seçecek tayfanın temsilcilerinin açtığı bu veciz başlığı incelmeye geçelim.

    ünal aysal yanlışlar yapmıştır doğru ama doğruları sadece 2 şampiyonluk 2 tas 1 leğen seviyesine indirildiğine dikkatiniz çekerim amaç yine aynı,
    konu 14 milyondan 1 milyar dolara oradan da 74 yaşında ki ünay aysal'ın aşk kaçamağına kadar gelmiş ilerleyen aşamalarda ünal aysal'ın sahibi olduğu şirket unit grubunu adını tersten okursanız "yaşasın fenerbahçe" anlamına geliyor denilebilir ama dolar borçların tl ye çevrilmesine, taç spor tesislerinin alınmasına, marka değerinin yükselmesi gibi şeyler yok sürekli kötü bir ünal aysal portresi çiziliyor.

    oraya dönemleri pdf'leri döküyorlar birde bakın hepsi belgeli algısı için çünkü hepimiz bilanço okumayı biliyoruz hepimiz yeminli mali müşaviriz o değilde bunu buraya yapıştıran zihniyet bi zahmet dursun ağabeylerinin kulübün en değerli varlığı olan riva arazisi ihalesinde ihaleyi kazanan firmanın enteresan şekilde çekilmesiyle oluşan %37 riva kazığının detaylarını da yazıversin tivitirda, sözlükte sokakta gezen normal taraftar yırtınırken yine genel kurulda başkan seçecek tiplerin %95'inin bu konuya tek itiraz etmemesinin nedenini de yazıversinler...

    dursun özbek gibi bir vasıfsızı savunmak için kendisine saldırmak için uygun zaman evet ama galatasaray gibi bir kulübü dursun özbek gibi vasıfsız bir başkana mahkum edip onun yediği naneleri unutturmak için algı operasyonu yapmanız gerçekleri değiştirmiyor.

    ayrıca özhan canaydın iyi bir galatasaraylı ve iyi bir insan olmakla birlikte bu kulübün gördüğü en kötü başkanlardan biridir kendisinin adını sürekli yazarak yapılmak istenen şey yine aynı "özhan ağabey ona fırça attı yaa ünal aysal çok kötüdür" vefat etmiş gitmiş adamı bu saçmalıklara alet etmeyin bari.

    yukarıda yazılan şeylere ünal aysal gerekli cevabı vermiş, detayları bilanço okumayı bilen bu işlerden anlayan arkadaşlar müsait olduklarında derinlemesine inceleyeceklerdir ama bu başlık altında yapılmak istenen dursun ağabey seviciliğidir içeriği ne olursa olsun.
    --- alıntı ---

    buna karşılık ünal aysal'ın verdiği cevap ;

    "benim 3,5 yıllık başkanlık dönemimde bu fark sadece yüzde 9 nispetinde artmış. buna karşılık bilanço değeri sıfıra yakın olan futbolcu portföyümüz 160 milyon dolara çıkmıştır. stadın onarım ve eksikleri tamamlanmış, kalamış tesisleri yeniden inşa edilmiş, taç spor tesisleri de kulübe kazandırılmıştır. bütün bunlar yapılırken galatasaray'ın hiçbir gayrimenkul veya benzeri varlığı satılmamıştır.

    bahsedilen 1 milyar dolarlık harcama tam bir hayal ürünüdür. bütün harcamalar genel kurulun onayladığı bütçeler dahilinde yapılmıştır. bu sebeple de 4 ayrı genel kuruldan da mali ve idari olarak bütün karalama kampanyalarına rağmen büyük bir çoğunlukla ibra edilerek onur ile çıkılmıştır. keşke galatasaray gibi büyük bir kulübe başkan olma şansını yakalamış ama bunun altında ezilmiş olan bu şahsa da aynı onur nasip olsa idi. belki o zaman bu hezeyan ve iftiralardan bizler de nasibimizi almış olmazdık."

    --- alıntı ---
  • 11
    ernst&young firmasına göre galatasaray 1951'den 2011'e kadar 60 yılda 800 milyon dolar harcarken ünal aysal 3 senede 1 milyar dolara harcayıp karşılığında ancak 2 türkiye ligi, 2 süper kupa, 1 türkiye kupası ve 1 şampiyonlar ligi çeyrek finali kazanabilmiştir bu müflislik ve mirsayedilik değilse nedir. kaynaklar ortada isteyen bakabilir sportif aş borsaya kote bir şirket ki bu rakamların içinde daha dernekte amatör şubelere yapılan harcamalar yer almıyor;

    2011 ikinci çeyrekten 2014 üçüncü çeyreğe kadar olan kısımlara bakabilirsiniz bağımsız denetim raporlarından. ayrıca şahsıyla alakalı yalan bir şey demedim aşağıda 10 saniye içinde bulduğum onlarca emsalden biri olan haber bulunmaktadır;

    http://www.patronlardunyasi.com/...-ask-kacamagi/175289

    not: ayrıca galatasarayın üzerinden para kazandığını bizatihi kendisi söylemiştir hatta (bkz: #2324150)'deki alıntılar özhan canaydın'a atfen yapılan özellikle kendi ifadeleridir, bilmeyip aydınlanmak isteyen yazarlarımız için bu şerhi düştüm...

    ünal aysal'ın 2013-2014 dönemleri aşağıdadır;

    2014 iii.dönem;

    https://galatasaray.blob.core.windows.net/...por%2031.08.2014.pdf

    2014 ii.dönem;

    https://galatasaray.blob.core.windows.net/...20FINAL%20IMZALI.pdf

    2014 i.dönem;

    https://galatasaray.blob.core.windows.net/...tif%2028.02.2014.pdf

    2013 iv.dönem;

    https://galatasaray.blob.core.windows.net/...1%202013%20Final.pdf

    2013 iii.dönem;

    https://galatasaray.blob.core.windows.net/...ide%2031.08.2013.pdf

    2013 ii.dönem;

    https://galatasaray.blob.core.windows.net/...%20(imzal%C4%B1).pdf

    2013 i.dönem;

    https://galatasaray.blob.core.windows.net/....02.2013%20Final.pdf

    6111 sayılı vergi ve stok affı ünal aysal dönemini de kapsadığından buradan da 530 trilyon indirim de söz konusu olmuştur ayrıca ünal aysal başkanlığındaki dernek zararları da sportif aş mali tablolarında yer almaz.

    ayrıca bu 1 milyar dolar meselesi yeni değildir tüm gazetelerde çıkmıştır. adnan polat'ın ağzından da şimdi 10 saniyede baktım bir haber buldum;

    http://www.fanatik.com.tr/...dolar-harcadi-637826

    not: seçime odaklanalım...mustafa cengiz hakkında ben bir enty girdim ki (bkz: #2324119) an itibariyle sol framede 2 entryden biridir. kendinizle çelişmeyin madem seçimi mustafa ağabey kazansın istiyorsunuz en azından benim kadar çabalayın ex-başkanınızı holiganca savunmayın. aslolan galatasaray'dır çünkü madem tepki görmek istemiyor fatih hocaya saldırmayacaktı...
  • 12
    ismailenver'in bir başka dursun ağabey için algı operasyonu başlığında daha birlikteyiz. başlık, ''ünal aysal'ın galatasaray'dan temettü faizi kazanması'' ama ismailenver olayı dört paragrafta anlattıktan sonra konuyla tamamen alakasız sayısız bilgi ve eleştiri yazmış.

    ismailenver istiyor ki, hisse konularından anlamayan çoğunluk, başlığı okumaya devam ettiğinde engin ataman gibi olumsuz konuları görüp ünal aysal'a kızsın ve başlıkta bahsedilen konunun yanlış olduğuna inanıp bunun ''ne kadar vahim bir durum'' olduğunu düşünsün. böylece, fatih terim tartışmaları sırasında sosyal medyada ''ünal aysal, galatasaray üzerinden para kazanmış, o yüzden galatasaray batmış'' algısı yerleşsin, bu leke yıllarca ünal aysal'ın üzerinde kalsın.

    özhan canaydın, ünal aysal'ın kendi parasıyla kurtardığı hisselerden para kazanmasını doğru bulmamışsa, bu işlem öncesinde temettülerin galatasaray'a kalacağına dair bir anlaşma yapabilirdi ya da hiç temettü dağıtmayabilirdi. ünal aysal'ın galatasaray'dan temettü kazanmasında ne hukuğa ne de ticaret etiğine aykırı hiçbir sorun yoktur. kendi cebindeki parasıyla risk aldığı, para kazanmak için değil galatasaray'ın iyiliği için yatırım yaptığı hisseler üzerinden kar ettiyse de bunu galatasaray'a vermek zorunda değildir.

    ben ünal aysal'ı sevmem, en ağır eleştirenlerden de birisiyim. galatasaray'a başkan olmasını da asla istemem. ama kimsenin dursun ağabey'inin mayısta seçilmesinin zora girdiğini görünce insanların cehaletini suistimal edip rakipleri için galatasaray sözlükte karalama kampanyası yapmasını da kabul edemem.

    ceo'dan bir ders daha gelsin, başlıkta anlatılmak istenen temettüdür. temettü faizi diye birşey yoktur. temettü şirketlerin hissedarlarına dağıttığı kar payıdır, temerrüt faizi ise gecikme faizidir.
  • 13
    allah allah yasadışı bir şey mi yapmış? kardeşini florya'nın başına mı atamış yoksa yeğenine vakit geçirsin diye şube mi açmış? ya da transferlerden komisyon mu almış? etmeyecek adamlara hem de elinde yabancı sınırı yokken 2 milyon euro yıllık garanti ücret ve olmayacak bonservisler mi vermiş?
    1 milyar doların nasıl bir para olduğunu biliyorsunuz da nedense böyle palavraları yine de atmaktan çekinmiyorsunuz. bakın ünal aysal kötü yönetti yanlış adamları seçti yanına deme hakkınız var lakin temettü geliri aldı demek komik oluyor. faiz değil o hisse almanın mantığı. kulübü en başta doğru düzgün halka açmazsan böyle garip rakamları hisse sahiplerine ödersin.
    sportif a.ş. o dönemlerde sadece kar ediyordu.

    edit: bu arada hisse senedine düşen kardan alınan para faiz olmaz zaten hisse senedi faiz dağıtmaz. atıyorum elinde bonibon şekerleri a.ş. hisseleri var misal (0,005 oranında) ve bonibon hisseleri zamanı gelince karını dağıtmaya karar veriyor ve siz de hisseniz oranında kar alıyorsunuz. eğer zarar ederlerse de hiç bir şey almıyorsunuz ve elinizdeki hisseninde değeri düştü.
  • 15
    gerçek olamayacak olandır. çünkü temettü faizi diye bir şey yoktur. hisse senedinden kar payı dağıtılır, bunun da adı temettüdür. eğer anlatılmak istenen de bu ise bunda da bir sorun yoktur. çünkü borsada işlem gören bir hisse senedi aldığınızda ve bu hisse senedini çıkaran şirket kar payı yani temettü dağıtmaya karar verdiğinde payınız oranında kardan pay alırsınız. bunda ayıplanacak bir şey yoktur. galatasaray'ı sömürerek para kazanma da yoktur. çünkü hisse senedi alarak şirkete sermaye sağlamış olursun ve koyduğun sermaye sayesinde de yönetim kurulunun kararı ile kardan pay alırsın. yani yaptığın katkının karşılığıdır.
  • 16
    olayı saçma sapan şekilde anlatmaya gerek yok. aig şirketine acil ödenmesi gereken bir para vardı. bu para bizde olmadığı için rahmetli özhan canaydın, ünal aysal'dan istemişti. karşılığında da kendisine hisse vermişti. canaydın, aysal'a "hisseler sende dursun, biz senden alacağız" demişti. tabii öyle bir para olmadığı için hisseleri geri alamadı. e haliyle aysal o hisseleri elinden çıkartmak istedi ve hisselerin değeri, aldığı zamana göre yüksek olduğu için verdiğinden daha fazla kazandı. zannedersem kazandığı kârın bir kısmını amatör şubelere bağışladı. ayrıca şu da var; aysal o hisseleri mecbur sattı. çünkü camia, aysal'ın elinde öyle bir hisse gücü olsun istemedi. bununla ilgili bir video vardı,
    bulursam bu entry'nin altını editlerim.

    edit: mehmet cansun başkanın ağzından o günlerde yaşananlar.
    https://youtu.be/B2MbC3VvnYo
App Store'dan indirin Google Play'den alın