• 2
    üzerinde durulması gereken, kariyerinde 2017'de 20 yaşında iken 54 numaraya kadar yükselmiş rus kadın rakettir. 16 şubat 1997 doğumlu olan vikhlyantseva 1.85 boyundadır ve şu anda dünya 131 numarasıdır.

    2015 yılında wta tour'da ilk kez boy göstermişti ve 2015 ve 2016 yıllarında anna-lena friedsam ve denisa allertova gibi oyunculara karşı maçlar kazanmıştı. ayrıca caroline garcia ve kristina mladenovic'i de de epey zorlamış ancak yenememişti. özellikle 2016'da oynadığı limoges açık turnuvasının yarı finalindeki garcia maçı hatırlanmaya değer bir maçtı.

    kariyerinin ilk wta tour finaline çim zemindeki rosmalen şampiyonası'nda ulaşmış olan vikhlyantseva, o finali anett kontaveit'e 2 sette kaybetmişti. aynı yıl grand slam'lerde ana tablolar görmeye başlamıştı. çiftlerde ise 2019 yılında partneri misaki doi ile birlikte bastad açık'ı kazanmıştı.

    itf seviyesinde teklerde 6 (2'sini kazanmış) ve çiftlerde 2 (1'ini kazanmış) finali bulunmaktadır.

    2017 kremlin cup yarı finalinde julia goerges karşısında kaybettiği maçtan sonra bilek sakatlığından ötürü sonraki sezonlarını çok daha durgun geçirse de önümüzdeki yıllarda adından söz ettirmesi gereken bir oyuncu konumunda bulunmakta.

    grand slamlerde de en iyi sonuçları şu ana kadar: avustralya açık - 1. tur, roland garros - 1. tur, wimbledon - 1. tur ve amerika açık - 1. turdur.

    sosyal medya hesabı: https://www.instagram.com/nataliavikhlyantseva/
App Store'dan indirin Google Play'den alın