• 103
    (bkz: galatasaray esports takımı/#2139627)
    yükselme ligi finallerine kalamamış şubemiz. daha önce takımın menajeri, oyuncu kitlesi ve iç problemler hakkında birkaç ufak bilgilendirme sağlamıştım. oyuncuların antrenman yapmaları için sağlanmış bilgisayarlardan, gündelik problemlerine, özel hayatlarına ve her genç erkeğin sahip olduğu bir takım söylenmesi abes olacak işlere kalkışmaları mı dersiniz? takıma menajer olarak atanmış beşiktaşlı bir şahsın, gaming house'a alakasız bakış açısı ve uğrama tarihleri mi dersiniz.. (ki menajer dediğin, koç ile birlikte orada bulunur ya da koç kalitesi ile bu açığı kapatacağını hissettirir, biz bunu oyun ekranında dahi göremedik ama) iskender bey geçtiğimiz dönemde yapılan hatanın farkında olduklarını ve bir alt ligden daha kaliteli bir şekilde geleceklerini belirtmişti. bambaşka bir galatasaray izletme sözünü yine, yeniden bize tattırdığı için teşekkür ederiz. kendi oyuncusunu farklı bir takıma transfer olmak için ayartan takım menajerini de canı gönülden tebrik ediyorum. coma, kore sunucusunda gösterdiği hangi performans ile buralara geldi tartışabiliriz. utanmasam bu transferden de komisyon yediler diyeceğim ama allah'tan öyle milyon dolarlar şimdilik yükselme liginde dönmüyor, 50 bin liraya muhtaçlarsa bilemem tabi. velhasılı galatasaray e spor yükselme ligi finallerine çıkamamış, bir kez daha winner karakterini ortaya koyamamış ve kaybetmiştir. yineliyorum. bu takıma zamanında atılan adımların ardından olumsuz feedbackler ile zarar veren, bugün world champions 2018'e gitme planları yapmak ve ödül havuzundan en az 2 milyonluk bir ödül almak varken bunu hiçe sayan iskender bey ve mesulleri derhal özür dilemelidir. umuyorum ki kaliteli ve kendinden emin bir yönetimle galatasaray e spor hak ettiği yere gelecek ve ellerimizde bir elmas gibi işlenecektir.
  • 104
    açılmış olmasına karşı olduğum takım. konu da şu şekilde: galatasaray bir alanda yarışa katılıyorsa eğer, gayesi en üst olmalı. açıkçası takip etmiyorum esports takımını. ancak sürekli turnuvalara girip elendiklerine göre çok da başarılı değiller. bu alana gireceksen en iyi oyuncuları alıp lider olacaksın. e bir getirisi de yok şampiyon olamadığın sürece. dursun'un falan yeğeni oynasın diye açtılar şubeyi diye düşünüyor insan ister istemez.
    mesela şehrimin takımı, semtimin takımı göztepe'yi sürekli övüyorum burada. adamların yaptıklarına bakıyorum. başkan diyor ki biz voleybol ve basketbol şubesi açmayacağız. voleybolda arkas var,basketbolda ksk. (ksk dedikleri de bizim fenerbahçe gibi düşünün onlar için.) çünkü şehirde rekabet oluşturmayacağız ve başa oynayacağımız alanlara yöneleceğiz. tabiki galatasaray'la göztepe bir değil. o yüzden daha çok alanda olmalı takımımız. ama böyle gereksiz yapılanmalar yerine birkaç milyon euro'ya kurulan basketbol takımına falan yatırım yapılmalı önce.
  • 105
    1907 fenerbahçe şampiyonluk liginde zirveye oynarken, beşiktaş yükselme ligini ikinci sırada bitirmişken yine başarısız olan branşımız. galatasaray sözlük, gs esports facebook grubu ve twitter'da kapatılmasını isteyenleri görüyorum. kapatılması çözüm değildir, çözüm ya league of legends özelinde elde edilen gelirleri kasaya atmak yerine -eksiye düşmeden- son kuruşuna kadar kullanıp kaliteli bir kadro kurmak ya da league of legends dışındaki espor dallarında başarı aramaktır.

    gönül ister ki league of legends'ta istenilen başarı sağlansın ve diğer esporlara rahatça adım atılsın ancak bu başarısızlık böylesine potansiyelli bir sektörde galatasaray'ın önünü kesmemeli. 1907 fenerbahçe harıl harıl cs:go, fifa ve hearthstone için araştırmalar ve projeler yaparken yine geç kalmamız ve panikle yetersiz adımlar atmamızdan korkuyorum.
  • 114
    --- alıntı ---
    kış mevsimi'ni pas geçip, yaz ligi'ne hazırlanıyoruz!

    2017 yılında kurulan ancak idari anlamda ciddi organizasyon sorunları yaşayarak vasatın ötesine geçemeyen galatasaray e-spor takımı hatırlanacağı üzere, sezonun ikinci mevsiminde yükselme ligi'nde mücadele etmiş ancak ilk 3'e giremeyerek yükselme hakkını kaybetmişti.

    geçtiğimiz ay içerisinde gsyiad ile birlikte yeni bir projeye yelken açan galatasaray e-spor takımında idari anlamda organizasyon değişikliği bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. kış mevsimi öncesinde kadrosunu oluşturamayan ve ciddi bir sessizliğe bürünen galatasaray e-spor takımının geleceği belli oldu. kış mevsimi'ni pas geçecek olan takımımız yaz mevsimi'nde bir üst lig olan şampiyonluk ligi'ne katılım için mücadele verecek. galatasaray e-spor takımının yeni sezon ve mevsim öncesindeki bütçesi de belli oldu; 2 milyon tl.

    1905 galatasaraylı yönetici ve iş adamları derneği başkanı metin öztürk şubenin gelecek planlarına dair “galatasaray ile espor için yaptığımız işbirliğini daha 3 hafta önce yaptığımız bir imza töreni ile duyurmuştuk. sürdürülebilir ve başarılı bir galatasaray esports sistemi oluşturmak için kış yerine league of legends yaz sezonundan başlama kararı aldık. galatasaray esports ile sadece league of legends’da değil başka dijital oyunların liglerinde de yer almayı hedefliyoruz. 2018 için 1905 gsyiad olarak espora 2 milyon tl bütçe ayırdık ve ilerleyen dönemlerde de yatırımlarımız devam ediyor olacak.” açıklamalarında bulundu.

    yeniden yapılanma dönemindeki galatasaray esports’un başlıca hedefi önce yerel, ardından küresel başarı olacak. galatasaray markasının kurucusundan aldığı ilham ile her rekabet alanında zirveyi hedefleyen ve bu motivasyon ile ülkemize spor vitrininde en hatırı sayılır başarıları yaşatan, galatasaray esports’un hedefleri de bu vizyon doğrultusunda belirlendi. galatasaray esports, ülkemizin popüler dijital rekabet alanı league of legends’ın yaz sezonuna tüm bu hedeflerini gerçekleştirmiş şekilde güçlü bir giriş yapacak.

    e-spor branşının dinamik bir şekilde yönetilmesi ve takıma gerekli kaynakların yaratılması adına sponsorluk anlaşmalarına başlayan galatasaray esports, 2018 senesinde iddialı projelerle espor alanında kendini gösteriyor olacak. türünün ilk örneği olacak, yayın merkezi haline gelecek yenilikçi bir gaming house projesinin temellerini de atmaya başlayan galatasaray esports yönetimi yeni nesil galatasaray taraftarının espor heyecanını ve ilgisini artıracak içerikler yaratmak için yatırım yapacak.

    --- alıntı ---

    kaynak: http://www.fcnblog.com/...i-pas-gecip-yaz.html
  • 115
    milletin şımarık çocuğu motor ister, dalgaların köpürtmesini izler ne bileyim arabasıyla hız yapar, acunla halı saha yapar.. bizim serhat takım ister, yöneticilik ister. ailece ne koltuk sevdanız varmış be kardeşim. git sınıf başkanı ol, öğrenci temsilcisi ol, babanı da al da git. bunların dedeleri de kesin muhtardır köylerinde.
    çoluk çocuğa emanet edilmemesi gereken, galatasaray ismine yakışır şekilde yönetilmesi gereken takım.
  • 117
    bu "saçmalığı" yaptığı iddia edilen kulüplere bakalım: paris saint-germain, ajax football club, psv eindhoven, sporting portugal, manchester city, fc schalke, wolfsburg, west ham, valencia, besiktas, baskonia, santos, volga, fc copenhagen (en farklı ve muhtemelen en yaratıcı esport girişi yapan takım), fenerbahce, as roma.
    amerika'da iş biraz farklı. takımların pek çoğu eski sporcuların girişimcilikleri ile satın alınıyor.

    amatör branşlardaki başarısızlığı esport'a bağlamak ise gerçek bir yetenek olsa gerek. esport'u spor olarak görmeyebilirsiniz. ama sırf siz beğenmiyorsunuz diye hiç bir şeye saçmalık diyemezsiniz.
  • 122
    ciddiyetle üstüne düşmemiz gereken takım. bir defa e-sporu küçümsemenin hiçbir ciddi yanı yok. insanlar e-spora daha da yönelecek. sokak kültürünü yaşamış biri olarak: hayatımız okul sokak ve gece evde uyku üçgeninde geçerdi. ezanla annemiz çağırmasa eve girmeyecek kadar sokakta yaşamayı seven çocuklardık. fakat bugün gerçeklik böyle değil. anne babalar sokaktaki pislikten çocuğunu uzak tutmak için olabildiğince evde, dışarı çıktığında da avm tarzı yerlerde olmalarını istiyor. ayrıca tutup yaşlı insanlara internet o kadar da kötü değili anlatmanın gereği olduğunu da düşünmüyorum. etrafımda günde saatlerce okey, 101 oynayan +50 yaş insan var. bu sebeple internet bağımlılığı çağımızın bir gerçeği olduğu için e-spor'a da ciddi bakmak zorundayız. şunu söylemek hoşuma gitmiyor ama bugün skt, fnatic, rng yurtdışında galatasaray'dan büyük markalardır. hayatında koreye gitmemiş, tek kelime korece bilmeyen biri skt fanı olabiliyor. lakin yurtdışında yaşayan türkler haricinde bizim ne kadar taraftarımız vardır? umarım bir gün bunun farkına varıp, çok daha ciddi ve profesyonel şekilde bu konuya yoğunlaşırız. belki premier lig izleyen bir ingiliz çocuğunu galatasaraylı yapamayız ama e-spor gibi yeni yeşeren bir alanda kendimizi marka haline getirirsek. futbolda, basketbolda karşısına çıktığında, o çocuk galatasaray'ı destekler hale gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın