• 1
    2016 sampiyonu galatasaray'in bir senelik euroleague arasindan sonra geri dondugu turnuva. 24 takim katilacak. ilk grup asamasinda 6 ekipten olusan 4 grup olacak ve ilk 4 takim son 16'ya kalacak. burada 4 takimli 4 grup olacak ve ilk 2 takim çeyrek finale cikacak. ceyrek final, yari final ve final serileri ise 3 maclik seri eslesmeler seklinde olusacak. ekim 2017 ve nisan 2018 arasinda oynanacak turnuva. katilacak ekipler:
    cedevita zagreb,
    partizan,
    buducnost,
    paris levallois,
    asvel,
    limoges,
    ulm,
    bayern munih,
    alba berlin,
    hapoel,
    trento,
    emilia,
    fiat torino,
    lietkabelis panevezys,
    lietuvos rytas,
    zenit st. petersburg,
    lokomotiv kuban krasnodar,
    unics kazan,
    gran canaria,
    morabanc andorra,
    bilbao basket,
    darussafaka,
    tofas, ve
    galatasaray odeabank.
  • 4
    çok da kötü bir kadromuz olmamasına rağmen* berbat coaching sebebiyle rezilleri oynadığımız eurocup sezonu. galatasaray erkek basketbol takımı olarak 0/4 ile başladık. birileri gereken erdemi gösterip koltuk sevdasından vazgeçmediği sürece pay* değişmeyecek gibi.

    sezonun ilk 4 haftalık sürecine değinelim biraz da. 24 takımın 3'ü namağlup şekilde yola devam ediyor; darüşşafaka, bayern münih ve lokomotiv kuban. bu üçlüyü 3/4 ile turin, buducnost voli podgorica, alba berlin ve tofaş sas takip ediyor. henüz yorum yapmak için çok erken olsa da (bu işin sakatlığı var, oyuncuların kişisel sorunları var vesaire) bayern münih'in sezon sonunda ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum. kadro kalitesi olarak euroleague seviyesinde sırıtmayacak bir yapıya sahipler. başlarında da sırbistan milli basketbol takımının da koçluğunu yapan aleksandar djordjevic var. almanya basketbol liginde de maç eksikleri olmasına rağmen 2'nci sıradalar. iyi gidiyorlar.

    genel yapı itibariyle eurocup'ın içinde bulunduğumuz sezonu organizasyon tarihinin en güçlü sezonu olarak gösteriliyor. euroleague basketbolunda başarı elde edebilecek takım sayısı önceki sezonlara göre oldukça fazla. hatta birkaç euroleague takımından çok daha iyi durumda olanlar da mevcut.

    peki ilgi ne alemde? tabloyu* iliştiriyorum (ilk 4 haftalık süreç özelinde geçen sezonla kıyaslama).

    tribüne gelen seyirci sayısında artış:

    buducnost voli podgorica %46.9
    cedevita zagreb %28.2
    alba berlin %21.6
    lokomotiv kuban %13.8
    gran canaria %13.2
    lietkabelis panevezys %10.8

    tribüne gelen seyirci sayısında azalma:

    darüşşafaka %-63.3 (geçen sezon euroleague'deydi)
    galatasaray %-42.3
    bilbao basket %-24.9
    ulm %-20.7
    bayern münih %-20.3
    lietuvos rytas %-15.5
    hapoel jerusalem %-12.1
    unics kazan %-6 (geçen sezon euroleague'deydi)
    zenit saint petersburg %-3.5

    toplamda %-15.1'lik bir oran söz konusu. izleyici konusunda euroleague gibi eurocup da kan kaybetmiş durumda. yalnız kaynak içeriğinde geçen sezon avrupa kupalarında yer almayan veya fiba turnuvalarında boy gösteren takımların seyirci verileri dikkate alınmamış. dolayısıyla o takımlar değerlendirme dışında tutulmuş, belirteyim.

    edit: düzenleme

    aylar sonra gelen büdüt: ne bayern münih'i karşim, daçka'mız kaptı kupayı!
App Store'dan indirin Google Play'den alın