• 23
    hakkında şöyle bir haber vardır,

    sporx özel - trabzonsporlu didier zokora'ya karşı söylemlerinden dolayı pfdk'nın kestiği 2 maçlık cezayla tatmin olmayan ve hafta sonunda olağanüstü toplanarak emre belözoğlu için tedbir uygulamasına karar veren tahkim kurulu'nun 58. maddenin tartışmalarını bile geride bırakacak tarihi bir karara (!) imza attığı ortaya çıktı…

    sporx.com beraberinde ciddi hukuksal tartışmaları getirebilecek belki de tahkim kurulu adına “skandal” olarak yorumlanabilecek emre belezoğlu kararının detaylarına ulaşırken, bilirkişi değerlendirmesinin sümen altı edilmesi kafaları karıştırdı. kurulun, cumartesi günü hem emre belözoğlu'na hem de didier zokora'ya, “konuyla ilgili bilirki

    işte tahkim kurulu'nun çarşamba günü yine olağanüstü toplanarak karara bağladığı emre belözoğlu konusunda yaşanan o ilginç gelişmeler:

    1) pfdk emre belözoğlu'nun didier zokora'ya karşı söylemlerinin bir ayrımcılık değil hakaret olduğunu düşünerek f.bahçe'li futbolcuya “hakaretten” 2 maç ceza kesti

    2) bu karara karşılık didier zokora tahkim kurulu nezdinde verilen 2 maçlık cezaya itiraz ederek bilirkişi talebinde bulundu.

    3) tahkim kurulu 28 nisan cumartesi günü olağanüstü toplanarak zokora ile emre arasındaki görüntüler bilirkişi huzurunda tekrar izlendi. ardından bilirkişi konuyla ilgili tahkim kurulu'na sözlü değerlendirmelerde bulundu.

    4) bilirkişinin konuyla ilgili değerlendirmesinin, pfdk'nın kanaat getirdiği “hakaret” değerlendirmesinden farklı çıkmasından dolayı kurul, 2 maçlık cezası sona eren emre belözolğu'na yeniden tedbir uygulamasına karar verdi.

    5) kurul aynı gün (28 nisan 2012 cumartesi) huzura alarak dinlediği bilirkişiden 30 nisan 2012 pazartesi günü mesai bitimine kadar konuyla ilgili değerlendirmesini yazılı olarak tahkim kurulu'na göndermesini talep etti.

    6) kurul aynı gün hem didier zokora'ya hem de emre bezözoğlu'na yaptığı tebligatta ;“itiraz üzerine bilirkişi tayin edilmiş ve 28 nisan 2012 günü huzura alarak görüntüler izletilerek değerlendirmesi alınmış, daha sonra da kendisinden 30 nisan 2012'ye kadar bu değerlendirmesini yazılı olarak tarafımıza göndermesi talep edilmiştir. bu talep edilen bilirkişi raporu tarafınıza gönderilecektir. bu bilirkişi raporunun size tebliğinden itibaren 48 saat içinde konuyla ilgili değerlendirme, itiraz ve savunmanızı tahkim kuruluna yapınız” talebinde bulunuldu.

    8)... ve 28 nisan 2012 günkü olağanüstü toplantısından sonra taraflara bu tebligatları yapan tahkim kurulu bu işlemlerin hiçbirine gerek duymadan emre belözoğlu konusunda 2 mayıs 2012 günü olağanüstü toplanarak nihai kararını verdi… hem de bilirkişi raporunu değerlendirmeye almadan…şi raporu pazartesi günü tarafınıza gönderilecektir” tebligatı yapmasına rağmen raporun taraflara gönderilmediği ortaya çıktı.

    neden ve hangi gerekçe ile bu bilirkişi raporu ortadan kaldırılmıştır?

    … ve son olarak disiplin talimatı'nın 11/2.maddesi uygulanarak kotarmaya çalıştığınız emre belözoğlu ile ilgili verdiğiniz kararda ; cezanın 2 maçtan 3 maça çıkarmasına gerekçe olarak gösterdiğiniz “hakaret fiilinin birden fazla gerçekleşmesi” nasıl olmuştur ? bir futbolcunun hakaret içeren kelimeyi peşpeşe iki defa kullanılması size göre ayrı ayrı mi değerlendirilmelidir ? bu hukuksuz cezanın izahi tarafınızdan en kısa süre içinde kamuoyuna yapılmalıdır….
App Store'dan indirin Google Play'den alın