• 12
    --- alıntı ---

    cas kararını verdi

    fc sion kulübü ile uefa arasında cas'ta devam eden dava, isviçre kulübünün aleyhine sonuçlandı.

    uluslararası spor tahkim mahkemesi (cas), avrupa futbol federasyonları birliği (uefa) ile fc sion kulübü arasındaki davada uefa'yı haklı buldu.

    cas'tan yapılan açıklamada, sion'un, celtic maçında oynaması uygun olmayan futbolculara yer verdiği gerekçesiyle avrupa ligi'nden ihraç edilmesi konusunda uefa'nın haklı bulunduğu ve dolayısıyla turnuvaya tekrar dahil edilmemesi gerektiği yönünde karar alındığı bildirildi.

    mahkeme, bunun yanı sıra sion'un, mahkeme masraflarının üçte ikisini, yani 42 bin 500 doları da ödemesine hükmetti.

    mısırlı bir kaleci ile anlaşan, ancak kalecinin başka bir takımla sözleşmesi olduğu ortaya çıkınca 2 yıl süreyle transfer yapma yasağı getirilen sion, bu kararı ihlal ederek takımına 6 yeni oyuncu takviye etmesinin ve bu oyunculara uefa avrupa ligi play-off turu'nda celtic ile yapılan maçta yer vermesinin ardından uefa'nın aldığı karar uyarınca turnuvadan men edilmişti. sion, bu durum üzerine cas'a başvurmuştu.

    kupadan men edilen sion, daha sonra isviçre mahkemesi'nden aldığı lehte karara rağmen turnuvaya katılamamıştı. uefa'nın kararının arkasında durmasıyla celtic, sion'un yerine gruplara kalmıştı.

    yerel mahkeme, ayrıca uefa'ya men kararını bozmadığı her gün için bin isviçre frankı para cezası verdi ve 33 bin franklık yasal mahkeme masraflarının da uefa tarafından ödenmesine hükmetmişti.

    http://www.hurriyet.com.tr/.../futbol/19473675.asp

    --- alıntı ---

    fenerbahçe'nin cas konusunda örnek aldığı takım. ama cas'tan ne fener'i ne de sion'u mutlu edecek bir haber çıkmadı. uefa fener'e de golü çaktı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın