• 1
    izmir atatürk stadında oynanan galatasarayımızın 2*1 lik skorla kazandığı galatasaray'ın gollerini ümit karan ve hasan kabze karsıyaka'nın tek golünü deniz kaydetti. mac ile alakalı bilgilerim bu kadar ancak bu mac benim için önemlidir. lakin gittiğim ilk ve tek maç bu maçtır.
    pek gitmem maç izlemeye sadece galatasaray değil hic bir macı stat'ta izlememişimdir. ancak normalde fanatik birisi sayılırım. ama stad'a gitmek hiç nasip olmadı. neyse konumuza dönelim.

    1 hafta sonra belcikaya gidecektim ve muhtemelen uzun bir zaman türkiyeye dönemeyecektim. bu nedene son haftayı baya kendime ayırdım ve yapmak istediklerimi yaptım. şans bu ya galatasaray o hafta kupa macı icin izmir'e gelecekti. ve karar verildi evet gidecektim. beni belcikaya götürecek arkadasımın arabası biraz ozel bir arabaydı bedensel engelliler icin geliştirilmiş bir araba. neyse;

    ben macı saat 17.00 de biliyorum. arkadaşım ve babam bizi saat 13-00 da stad'a bıraktılar ve onlar eve döndü maç sonunda telefon acıcagız ve gelip bizi alacaklar.

    neyse efendim bizi bıraktılar gittiler. abimde koltuk degneği kullanıyordu o zaman ameliyat oldu. bir topal bir sakat mac izlemeye gittik. *

    polis vardı kapıda polise dedik stadın kapısını actı ve stad alanına girdik. ama stad alanı bom boş. genelde mac konusunda bilgisiz olan ama televizyonlardan izlediğim kadarı ile bu durum biraz tersti tabii. sonradan ogrendik ki mac aksam saat 20 de baslıyormus ve saat 13 ne yapalım falan derken telefonla haber verdik gelmeyin sakın bizi almaya mac aksammıs biz buralarda takılıcagız biz sizi ararız.

    gittik bir cafeye vakit öldürmece falan derken sat 17 gibi falan oldu stada tekrar girdik. özürlüleri stattan iceriye alacak olan büyük kapının onünde sohbet ediyoruz abimle. o arada ultraslan sakarya dan olan bir cocuk geldi. pankart asacaklarmıs. beraber bekliyoruz tabii ve mac heyecanına yavas yavas geciyoruz.

    tabii ayak üstü sohbet ediyoruz. o cocuk bize soruyor siz hangi takımlısınız galatasaraylıyım ben abim fenerli diyorum *

    cocuk sasırıyor biraz olsun diyor. ama bana takıyor. sanki ben yalan soylüyorum gibi konusuyor ''dogru soyle sen karsıyakalısın değil mi?'' ben ''hayır ben galatasaraylıyım'' diyorum sorguya cekiliyorum mini galatasaray tarihi bilgi ölcmesi yapılıyor cocuk ikna oluyor falan.

    derken; karsıyaka taraftarı toplu olarak bagıra cagıra polis eşliğinde caddenin ortasından stada geliyorlar mesaleleri yakmıslar küfür ede ede. tabii biraz panik kaplıyor bünyeyi alışık değiliz öyle seylere ama güzel bir heyecan. yanımızda abim * ben * iki tane daha bedensel engelli ve kafadan kontak fanatik eleman.

    fanatik eleman o gruba agzında salyalar eşliğinde küfürler ediyor biz tırsmıs vaziyette ''napıyorsun lan dingil'' diyoruz ama cocuk umursamıyor. yasının verdiği bir delilik 200 300 kişilik gruba tek basına kafa tutuyor.
    allahtan karsıyakalı elemanlar duymuyor tükürcekleriyle bogarlar bizi oyle bir durumdayız.

    neyse efendim mac sati geliyor iki eleman yanımıza yaklasıyor yasları 15 falan ''abi sizinle girebilir miyiz?'' tabii gencler zaten refekatcimiz yok gelin icerde ayrılırız diyoruz kabul ediyorlar iceriye giriyoruz.

    kocaman dev bir stad. allahım tribünler dolu mesaleler falan inanılmaz bir heyecan. polis yerimize gotürüyor. acık tribünde galatasaraylılar kapalıda karsıyakalılar.

    ilk önce galatasaraylıların tribünün önü sakin oturuyor millet güzel diyoruz. ama polis ''karsıyaka tarafının oraya gideceksiniz'' diyor ve yusuf yusuf oluyoruz. tribün dehset millet yerinde duramıyor meşaleler falan diyoruz ölürüz biz burada. neyse insafa geliyorlar bir platform yapmıslar galatasaray tribünlerinin önünde oraya cıktık.

    ve evet stad önümüzde aa bu sabri değil mi? hic sevmiyorum seni hıh. aa hasan kabze saclarına kurban gol atacaksın di mi? canım canım cok seviyorum seni diye icimizden geciriyoruz. sabri önümüze geliyor üclü cektirmeye yüz vermiyorum ceviriyorum basımı sabri üzülüyor farkediyorum ama olsun sabri seni sevmiyorum üzülürse üzülsün banane. off gerets kral'ı neden getirmedin izmire ya ben onun için gelmiştim oysa ama neyse izleyelim evet mac baslıyor. formalar güzelmiş ama biraz zor oluyor böyle izlemek ses yok. radyo mu acsam? ne yapsam? düsünceleri eşliğinde ilk dakikaları atlatıyoruz.

    mac güzel geciyor lakin yanmdaki adamın mac ile alakası yok konusmaya gelmiş oraya belesya girisi. başlıyor konusmaya. bana sarıyor benimle özürlülerin sorunlarını konusuyor, basketbol takımında oynuyormus onu anlatıyor, ben macı bırakmıs onu dinliyorum arada maca bakıyorum ama yok o beni dürtüyo anlatmaya baslıyor gına geliyor mactan bir şey anlamıyorum adama sus diyemiyorum, dinliyorum,. üsümeye baslıyorum, donuyorum , ölüyorum ama söylemiyorum kime diyeceğim zaten ilk yarı bitiyor. cocuk susuyor onun da dinlenmesi gerekiyor. ben cigdem aldırıyorum onu yiyiyoruz abimle.

    ikinci yarı baslıyor sabri sagdan geliyor arkadas sagdan konusuyor macın icine ediyor. sag kulagımı kapatıyorum ses hala geliyor adama bir şey diyemiyorum. hayatımda ilk kez maca gittim ve gittiğim macı izleyemeden döndüm. kim attı golleri dediler valla galiba hasan kabze ve ümit karan attı yanımdakiler oyle dedi cünkü ben mac izlemedim olm cıktım mı televizyona gördünüz mü beni? diyorum yok diyolar. zaten silik bir tipim var farkedilmem diyorum konu kapanıyor ertesi gün ultraslanda mac fotolarına bakıyorum ve evet benim lan o fotografım cıkmıs ultraslan sitesinde ben kabak gibi cıkmısım bu benim lan işte diyorum cıktısını alıp arkadaslara gösterip hava atıyorum. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın