• 1
    kendisine ait web sitesinde;
    (alinti: merhaba ben tutya yılmaz. 04/06/1999 tarihinde istanbul'da doğdum.üç yaşımda i.t.ü. geliştirme vakfı okulları'ndan özel sedat üründül anaokulu'na başladım.altı yaşımda yine i.t.ü. geliştirme vakfı okulları'ndan özel dr.natuk birkan i.ö.o.'na geçtim.şimdi dördüncü sınıfa devam ediyorum.
    2003 yılında,dört yaşımda cimnastiğe başladım.ilk kulübüm feniks kulübüdür.bu kulüpteki hocalarım dilaver ve tuğçe hocalarıma çok teşekkür ediyorum.çünkü onlar olmasa cimnastiğe başlayamayabilirdim.çünkü bana çok dil döktüler ve sonra cimnastiği sevdirdiler.
    2004 yılında yani dokuz ay sonra,istanbul cimnastik kulübü'ne geçtim.daha doğrusu ebru ve derviş hocalarım beni aldılar.ve benden beş yaş büyük grup ile çalışmalara başladım.
    2005 yılında yani altı yaşımda lisanssız olarak yarışmaya girdim,yani yarıştığımı zannettim.dördüncü alette şikayet üzerine yarışmadan çıkarıldım çünkü yaşım lisans çıkarılamayacak kadar küçüktü.o yıl ilk yurt dışı kampımı bulgaristan'da gerçekleştirdim.
    2006 yılına geldiğimizde yani yedi yaşımda,8-9-10 yaşındaki sporcuların katılabildiği minik 2 kategorisinde sıralama dışı katıldım.iyi yarışmalar çıkardım.ama yine son yarışmaya yaşımın küçüklüğü sebebi ile alınmadım. 2006 yılı yurt dışı kampımı romanya'nın oneşti kent'inde romanya genç milli takımı kampı'nda gerçekleştirdim.
    2007 yılında 8-9-10 yaşındaki cimnastikçilerin katıldığı minik 2 kategorisinde ilk etapta 3.,ikinci etapta 4., türkiye şampiyonası'nda ise 3.1 puan farkla 8 ya -
    şında türkiye şampiyonu oldum.2007 yılında yine yurt dışı kampımı romanya genç milli kampı'nda geçirdim.
    2008 yılında -bu yil her şeyden önemlisi,benim her şeyim doruk dünyaya geldi.yani 27/06/2008'de abla oldum- yine aynı yarışmanın birinci etabında 52.4 puanla birinci oldum. 39 derece ateşle çıktığım ikinci etapta 0.8 puan farkla ikinci oldum.bu yıl türkiye şampiyonası yapılmadı.buna çok üzüldüm çünkü çok iyi hazırlanmıştım.2008 yılı yurt dışı kampımı a.b.d. de international gymnastic camp'ta gerçekleştirdik.
    bu kampta çok eğlendim yeni ve çeşitli ülkelerden cimnastikçi arkadaşlar edindim.kamta odalarımızda -bungalovlarımızda- yaklaşık yakın yaşlarda arkadaşlarım ve iki tane antrenör kalıyordu.gün içinde ise yani antrenmanlar seviyelere göre sınıflanmıştı. ben en üst seviyede olduğum için grup arkadaşlarım 14-15-16 yaşlarında idiler ama onlar ile de çok iyi vakit geçirdim.antrenörlerimizin hepsi çeşitli ülkelerden eski olimpiyat veya dünya şampiyonları idiler.youtube dan izlediğim insanlarla çalışmak çok zevkli idi.kamp bitiminde en iyi cimnastikçi ödülünü alarak ülkeme döndüm.
    bunların dışında bir çok yarışmada birincilik aldım,artık onları yazmıyorum.) diyen ve "2016 olimpiyatlarında bir türk kızı şampiyon olacak!" umudu ve gözüyle bakılan minik "dev" yürek. kalbimiz seninle...

    http://tutyayilmaz.com/
App Store'dan indirin Google Play'den alın