• 7
    önce bir açiklama

    galatasaray sözlük’ten ocak ayında röportaj talebi geldiğinde hemen kabul ettim. fakat galatasaray o haldeyken, o moralsizlikle cevaplamak bir türlü içimden gelmedi. öncelikle gecikme için bütün sözlük tayfasından samimi şekilde özür dilerim.
    sorularınızı elimden geldiğince açık cevaplamaya çalıştım.
    umarım çok başarısız olmamışımdır.
    sonlara doğru biraz yorulduğumu itiraf edeyim. ama her soruya bir satır da olsa cevap vermek istedim.
    umarım galatasaray hepimizi mutlu eder ve coşkumuzu paylaşacak bir röportaj daha yaparız.
    herkese sevgiler.

    tek büyük galatasaray!

    kanat atkaya

    --------------------

    arada bir ntvspor'da yorumculuk yapmaktasınız ama biz sizi daha fazla ekranlarda görmek istiyoruz. ntvspor'a da bu konuda önerilerde bulunduk; sizi daha fazla ekranlara getirmesi için ama çokta etkili olamadık galiba. ekranlarda daha fazla yer almanız için ntvspor ya da trt1 gibi kanallardan teklif aldınız mı? aldıysanız ne cevap verdiniz veya bu konuda düşünceleriniz nelerdir?
    (tcoskun - 24 ocak 2011 14:45 ~ 15:07)

    ntv spor’da bundan iki sezon önce mehmet y. yılmaz ve cem dizdar’la bir süre program yaptım. sevdiğim arkadaşlarımın, kardeşlerimin çalıştığı bir kanal. yani soruda hafiften sezdiğim bir önyargı (iki taraf için de) asla söz konusu değil. daha sonraki dönemlerde konuk olarak çağırma nezaketini de gösterdiler ama hep zamanlamadan kaynaklanan problemler yüzünden katılamadım. trt türk’te ise son iki sezondur pazartesi geceleri ali ece (uğur meleke kardeşim vardı daha önce, kerem kırçuval ve befu haşıoğlu ile 10 numara adlı programı yaptık. yeni sezonu bilmiyorum şimdilik. biraz önümüzdeki maçlara bakacağız havasında oldu ama durumun özeti bu.

    --------------------

    galatasaray dergisi'nden neden ayrıldı? dönmeyi düşünür mü?
    (galatasaray aski bambaska - 24 ocak 2011 14:46)

    galatasaray dergisi’ne ilk çıktığı dönemde iyi dostlarım mehmet şenol ve bülent timurlenk’in isteğiyle eski maç hatıralarını yazdım. dergi çok başarılı fakat yazı yükümün arttığı bir dönemde vazgeçmek zorunda kaldım. olay bundan ibaret. galatasaray için bir vazife yapmak her zaman gurur kaynağıdır, düzenli yazabileceğimden emin olsam tabii yeniden başlarım. fakat başlayıp tekrar bırakmak iyice sevimsiz olur. o yüzden şimdilik okur olarak katkı vermekle yetiniyorum.

    --------------------

    interaktif ortamdaki taraftar örgütlenmelerinden beklentileri nelerdir? aklı selim insanların bu örgütlenmelerdeki rolünü nasıl değerlendirir?
    (ti esti to - 24 ocak 2011 14:49)

    negatif enerji muhabbetini hiç sevmem. fakat başarıya alışmış galatasaray tribünlerinde son dönemdeki istikrarsızlığın tetiklediği bir negatif hava yükü var. “interaktif ortam” bu konuda fayda sağlayamadı şimdiye kadar. sahaya yabancı madde atılması, ceza getiren küfürlü tezahüratlar filan çoktan ardında bırakması gereken hadiselerdi galatasaray tribünü için. bu tarz platformlar eğer düzelme için uğraşırsa çok sevinirim ve elimden gelen desteği de veririm. çünkü yakışmıyor galatasaray’a bu görüntüler, üzülüyorum.

    --------------------

    stad açılışında yaşanan olaylar konusunda galatasaray taraftarını layıkıyla savunan tek kalem belki de kendisiydi. bu diğer insanların iktidar korkusundan mı kaynaklandı, ya da şöyle diyelim, bu cesur çıkışlarından sonra herhangi bir baskı gördü mü üstlerinden? yani yazılı, görsel basına karşı bir baskı mevcut mu?
    (maraques - 24 ocak 2011 14:49)

    kimseyi yargılayacak durumda değilim. sadece medya değil, kulüp yönetimi de sus-pus oldu o günlerde. benim tepkim biraz da bu sinme halineydi. galatasaray’ın büyüklüğünü herkesin iyi hesaplaması şarttır. bilmeyen, hesaplayamayan bedelini bir şekilde öder. herhangi bir baskı görmem ise söz konusu değil. satırına dokunulmadı o yazının.

    --------------------

    ercan saatçinin "spor koordinatörlüğü"nü yaptığı gazetede çalışmak nasıl bir his? bu konudaki düşüncelerinin cem yılmaz'ın yönettiği flarmoni orkestrasında döktüren keman üstadının düşünceleriyle bir paralelliği var mıdır?
    (deadlyfull - 24 ocak 2011 14:53)

    çalıştığım gazeteyi ve pozisyonu başka isimler üstünden değerlendirmem mümkün değil. uzun yıllardır hürriyet’te çalışıyorum. tıfıl bir muhabir olarak girdim kapısından yıllar önce ve bu süreçte farklı genel yayın yönetmenleri, spor müdürleri hatta farklı patronlarla çalıştım. mühim olan aradaki çizginin ihlal edilip edilmemesidir. ben yönetimin işine karışmam, karşılığında da yazılarıma karışılmasını istemem. ercan saatçi dahil kimseyle böyle bir problemim olmadı. herkes işini iyi yapsın, gerisini zaten okur değerlendiriyor.

    --------------------

    galatasaray sözlük'te yazmayı hiç düşünür mü?
    (halim abi - 24 ocak 2011 14:56 ~ 14:57)

    okur olarak halimden gayet memnunum. bazen hoşuma giden bir entry gördüğümde “du bişr üye olup ben de ekleme yapayım” dediğim elbette oluyor ama şu anki pozisyonumdan memnunum.

    --------------------

    ultraslan hakkındaki düşünceleriniz nedir?
    (imdizdar - 24 ocak 2011 14:59)

    galatasaray taraftarı olmak dışında hiçbir etiket beni ilgilendirmedi. alt marka/üst marka işleri ilgi alanıma girmiyor.

    --------------------

    gittiği ilk maç hangisi ?
    (iulian filipescu - 24 ocak 2011 15:03)

    çok küçük olduğum için maçı hatırlamıyorum. ama yeni açık’ın numaralı’ya yakın tarafında olduğumu ve sarı/kırmızı formalarla takım tünelin ucunda belirdiğinde heyecandan titrediğimi hatırlıyorum. zaten o gün, bugün hiç değişmedi o his...

    --------------------

    ercan saatçi galatasaray'a küfrettiğinde ne hissetti?

    aynı grupta çalışıyorlar sanırım. bu lütfen sorulsun hocam!
    (yearn - 24 ocak 2011 15:03 ~ 15:04)

    elbette hoşuma gitmedi. aradım, konuştuk. özel kalması gereken bir anın kamuya açılması noktasından bakarsak emin olun birileri de çıkıp bana “usta sen şu sezonda kapalı’da fener’e küfür ederken görüntülenmişsin” diyebilir. amacım ercan saatçi’yi savunmak değil, galatasaray taraftarının hiç sevmediğini de biliyorum ercan saatçi’yi ama herkesin başına gelebilirdi, bir de böyle bakın.

    --------------------

    yazılarında başkan adnan polat'ı desteklemediği görüşünde. onun aklından geçen başkan adayı kim?
    (goldenro - 24 ocak 2011 15:10)

    isimden çok bir imajdan bahsetmek gerek. adnan polat’ın başkan olmasını istemiştim çoğu galatasaraylı gibi. fakat beceremedi, berbat etti. son seçimlerde gönlümde ünal aysal vardı. kongre üyesi değilim ama oyum olsa onun için kullanırdım. kazanılan başarılar üzerinden okuma yaparsak faruk süren’in üstüne başkan gelmedi demek mümkün. ama mehmet cansun’u da çok severdim, hala da severim. galatasaray başkanı, galatasaray kadar güçlü, tarihini ve büyüklüğünü bilerek hareket edecek karakterde ve geleceğini iyi tasarlayacak vizyonerlikte olmalı. ünal bey’in şu ana kadarki performansı kafa karıştırıcı ama henüz umudumu kaybetmiş değilim.

    --------------------

    - turk spor medyasında, yabancı futbolcuya yapılan ırkçılık hakkında ne düşünüyor?
    - frank rijkaard'ın turkiye macerasında yaptığı düşündüğü hatalar nelerdir?
    - son 10 yıllık periyotta galatasarayda yer alan futbolculardan izlemekten en cok zevk aldığı isim ?
    (kendine iyi bak - 24 ocak 2011 15:26 ~ 16:15)

    yabancı futbolcu/teknik direktör “nasıl olsa okumuyor, okusa da anlamıyor”diye pervasızca eleştiriliyor, doğru. bunu onaylamam mümkün değil. spor basını son yıllarda eskiye göre epeyce mesafe kat etmiş sayılabilir. genç, daha modern kuşak yerini sağlamlaştırdıkça değişim hızlanacaktır. ama hemen olmayacak bu.
    frank rijkaard’ın hatalarının tam bir analizini yapacak kadar yetkin hissetmiyorum kendimi. ama tüm günahı onun sırtına yüklemek haksızlık olur. beklentiler yüksekti, yeteri derecede konsantre olamadı, kurnazlıklarla baş edemedi vb.
    10 yıllık süreçte arda turan dışında pek isim gelmiyor aklıma. ribery ise kalbimde bir yaradır.

    --------------------

    galatasaray'ın haklarını koruyabilecek ve savunabilecek bir medya görevlisi kendisi. ancak ülkemizde medyanın en etkin olduğu alan televizyon. neden daha fazla ses getirebileceği bu alanda daha efektif olmuyor?
    (cidarre 1905 - 24 ocak 2011 15:45)

    bunun iki temel nedeni var. birincisi çok fazla teklif alan biri değilim.
    ikincisi gelen tekliflerin bazılarını kabul etmem mümkün değil. bazı program formatlarında, bazı isimlerle, bazı kanallarda yer almam mümkün değil.

    --------------------

    spor gazeteciliği başlı başına bir meslekken ve bu mesleğin değeri çok yüksekken, son zamanlarda televizyon yorumcuları gazetecilerden daha revaçta ve daha fazla kazanır hale geldi. televizyon yorumcuları bilgi-birikim açısından, gazetecilerden çok aşağıda olmasına rağmen neden televizyonlarda bu tür yorumcular gazetecilere nazaran daha çok tercih ediliyor?

    televizyon yorumculuğunda beklentiler daha farklı. sanırım ne demek istediğimi anlıyorsunuz. şakan gökbakar’ın gözü “reytingmetre”de olan bir moderatör tiplemesi vardı. reyting düşerken yumruğu masaya indirip kuru yaygaraya başlardı hani. onu düşünün, anlayacaksınız ne demek istediğimi...

    spor yazarlığına olan ilgi neden azaldı ve bu azalmada televizyon yorumcularının payı nedir?
    (haldunustunelinsactokasi - 24 ocak 2011 15:45)

    spor yazarlığına ilginin azaldığını düşünmüyorum. pek çok yorumcu zaten iki cephede de görev yapıyor.

    --------------------

    mahalle maçlarında hangi futbolcu olurdu ?
    (gogarus - 24 ocak 2011 16:03)

    kabiliyetsizliğim yüzünden kendimi “maradona kanat” veya “van basten kanat” diye anmam mümkün değil! ama dalglish de olmuşumdur, andoni zubizarretta da, gullit de...

    --------------------

    galatasaray'daki geleneksel yapıyı nasıl yorumluyor?
    (john stockton - 24 ocak 2011 16:12)

    özü korunmalı ama modern kulüp yapısına daha açık olmalı. bir ekol olma şansını kendi elleriyle yıkıyor galatasaray. bunu yaparken yeni bir yapı da oluşturamıyor. mesele bu zaten. altyapı dağılırken, transfer politikası da fecaat olunca insanın içi kararıyor. 2001-2002’de nantes olmak istediğimizi bile hatırlıyorum!

    --------------------

    galatasaray futbol takımının kötü gidişinde yerli futbolcuların kalitesizliği fikrine katılıyor mu? yoksa o da medyanın büyük bölümü gibi yabancı futbolcuların kalitesizliği yüzünden mi başarız olduğumuzu düşünüyor?
    (thuglife - 24 ocak 2011 16:13)

    eğer alacağınız adam hagi kalitesinde ve karakterinde değilse yaşlı futbolcu alınmasına karşıyım. avrupa bir türk futbolcu cenneti. almanya’nın u-17 takımının kadrosunu bir düşünün. okan derici’lerin sayısını artırıp sarp-zan sayısını azaltmalıyız. özetle görüşüm bu. galatasaray’ın 1980’lerin ortalarında kaderini değiştiren ekipteki uğur tütüneker’i filan unutmayalım.

    --------------------

    endüstriyel futbola geçiş konusundaki düşünceleri neler? kulüp yönetimlerinin endüstriyel futbola geçişi anlamlandırılabilir belki ama, ultra aslan başkanı oğuz altay'ın "endüstriyel futbola daha uygun bir manifesto hazırlayacağız" söyleminden hareketle, taraftar gruplarının endüstriyel futbola geçiş aşamasının avantajlarını, dezavantajlarını değerlendirebilir mi?
    (nasilanlatalimbugolusimdisize - 24 ocak 2011 16:18)

    endüstriyel futbolun başarısızlıklar karşısında suçlanan bir hayalet düşmana çevrilmesine karşıyım. mali yapınızı güçlendirip hem chelsea hem arsenal olabilirsiniz. bu bir karar verme meselesi. tercih sizin.

    --------------------

    sakat yada cezalı futbolcumuz bulunmadığını var sayarak ideal 11'inizi sayar mısınız?
    (vinca - 24 ocak 2011 16:20)

    soruları cevapladığım tarihte (28 haziran) bu işi yapmak istemem!

    --------------------

    basındaki galatasaraylı yorumcu, yazar azlığını neye bağlıyorsunuz?
    (atomik super insan - 24 ocak 2011 16:25)

    benim de cevap bulmakta zorlandığım bir soru bu. ama galatasaraylı yazarlar diğer takım yazarlarına göre daha objektif yargısına ben de katılırım. biraz da bu algı üzerinden okumak lazım.

    --------------------

    bağımsız ve bilinçli taraftarlar arasında giderek bir efsane olduğunuzun farkında mısınız?

    ultraslan'a karşı oluşmaya başlayan bilinçli taraftarlara yazılarınızda yol gösterip, destek olabilir misiniz?

    galatasaray sözlük buluşmalarına katılıp, sözlük milletiyle maç seyreder misiniz?
    (finrod - 24 ocak 2011 16:26)

    efsane filan değilim canım, gaz vermeyin şimdi. tek amacım iyi bir galatasaraylı olarak anılmak ve aşık olduğum takımıma elimden gelen desteği verebilmek. beraber maç seyretmek ise ancak yazı yazmayacağım günlerde mümkün olabilir, yani söz verip tutmayan adam olmak istemem.

    --------------------

    - rijkard doneminde takima ihanet ettigini dusundugu oyuncu var mi?
    - servet gol attiginda sevinebiliyor mu?
    - medyadaki eski futbolcularimizin tavrini nasil yorumluyor? takim icinde huzursuzluk yarattiklarini dusunuyor mu?
    - keske gitmeseydi de biraz daha keyfini surseydik dedigi futbolcular var mi? (gs ya da baska bir kulupteki futbolcular olabilir)
    - anadoludan uzun bir zaman sonra sampyon cikmasinin turk futboluna fayda sagladigini dusunuyor mu?
    - yeni transferlerin takima olasi katkilarini yorumlayabilir mi?
    (znc - 24 ocak 2011 16:35 ~ 16:37)

    galatasaray gol attığında seviniyorum. özellikle bir futbolcunun gol atmasına sevindiğim nadir durumlar vardır. eleman o gün harika oynar bir de gol atar, “hah!” derim “hak etmişti, süper oldu” o kadar.
    ribery’ye çok üzüldüm. ilie’ye de üzüldüğümü hatırlıyorum.
    anadolu’dan şampiyon çıkması konusunu o kadar düşünmüyorum. o konuda iki görüşüm var. birincisi galatasaray şampiyon olmazsa umurumda değil. ikincisi de “biz olamadıysak, bari şu da oalamasın” ruh hali!
    soru ocak ayından. elemanların durumu ortada. şu anda sadece okan derici’den umutluyum..

    --------------------

    - türk hakemlerini nasıl buluyorsunuz? memnun değilseniz, hakemlerin daha iyi olabilmesi için ne yapılmalı? ve bazı takımlara karşı daha kolay, bazılarına karşı ise daha zor karar (penaltı olsun, kart olsun, sertliğe taviz olsun) veriliyor mu sizce?
    (scofield - 24 ocak 2011 16:42)

    hakemler geçen sezon genel bir formsuzluk içindeydi. futbolun gelişme hızına uyum sağlayamadıklarını düşünüyorum. beğendiğim bir hakem bile yok. ama bu kötü niyetlerinden emin olduğum anlamına gelmesin.

    --------------------

    yorumcu ve spor yazarı olmak için futbolun içinde profesyonel olarak yer almamış bir kişinin ne/neler yapması gerekli?
    (pickledjuice - 24 ocak 2011 16:44)

    kendi profesyonel olduğu alanda sivrilmesi gerekiyor herhalde. kendimden örnek vereyim: futbol dünyasından gelmedim ama yıllardır gazetecilik yapıyordum ve maç seyrediyordum.

    --------------------

    kadınların kendisine olan özel ilgisi hakkında neler düşünüyor?
    (yearn - 24 ocak 2011 16:48)

    şehir efsanesidir.

    --------------------

    transfer edilen futbolcuların, hangi ülke vatandaşı olduğunu ve hangi klüpten geldiğini bilmeden, isimlerini alakasız bir şekilde telaffuz ederek eleştiren yorumcular hakkında ne düşünüyor?
    (liberta - 24 ocak 2011 17:01)

    “bari pes oynayın” diyorum, ne diyeyim.

    --------------------

    riko ile topesto ya ne oldu?
    (barfly - 24 ocak 2011 17:49)

    riko aynen devam. evden yabancı ajanslara çalışan bir gazetecidir kendisi. topesto ise –daha önce belirtmiştim- tek bir şahıs değil, kolektif bir şahsiyettir. biraz ben, biraz rikıo, biraz başka arkadaşlarım... joker şahıs.

    --------------------

    spor medyasının belli bir kişi ya da kulüp tarafından yönlendirildiğini veya ağırlığının var olduğunu düşünüyor mu ?
    (horreur - 24 ocak 2011 17:51 ~ 17:52)

    dokunulması daha sakıncalı ve zor algılanan şahıslar olduğu kesin. bir tahmin yapın bakayım. hah, işte onlar...

    --------------------

    galatasaraylı yorumcusu bulunmayan ntvspor'dan bir teklif aldı mı?
    (murat1905 - 24 ocak 2011 18:08)

    daha önce açıkladım durumu. ntv spor’da kısa süren bir program yaptım, yorum için de ara sıra davet ediyorlar.

    --------------------

    en çok sevdiğin ızgara türü tavuk/kanat mı ?
    (kalifiye jurnal - 24 ocak 2011 18:18)

    hayır. favorim kaburgadır herhalde.

    --------------------

    14. roxy müzik yarışmasında "jüri özel ödülünün" the lie grubuna verileceğini fakat sonradan değişen karar ile softaya verildiği söyleniyor. bu doğru mu ?

    not: özellikle sorunuz bir türlü yanıtını öğrenemedik.
    (rabbit - 24 ocak 2011 18:36)
    softa’nın seçildiği yıl da jüri üyesiydim. o yıl çok iyi gruplar vardı ama softa en çok hak edendi kesinlikle. bu the lie’ın kötü veya daha kötü olduğu anlamına gelmiyorç mesela bu yıl birinci grup bulmakta güçlük çektik çünkü çoğu vasatı aşamıyordu. the lie bu sene gelse birinci olurdu. jüride öyle bir karar değişikliği hatırlamıyorum. yani içleri rahat olsun.

    --------------------

    ntv'de sanat ve kültür programı yapsın.. spor yazılarına devam etsin ;ama müzik,edebiyat tartışmalı, ağırlıklı bir kültür programı istiyoruz kendisinden..
    (gucun karanlik tarafi - 24 ocak 2011 19:02)

    can kozanoğlu ile yaptığımız arka sayfa’yı ben de severdim. ama 6-7 yıl önce yaptık, bitti. yeniden o tarz bir şey olur mu, bilmiyorum. şimdilik böyle bir plan yok ama...

    --------------------

    lorik cana'dan kaç tane bulabilir?
    (haz etmem rapidden - 24 ocak 2011 19:12)

    cana’yı sevmiyor değilim ama “bir tane daha bulsam” diye arayacağımı da sanmam.

    --------------------

    bir muzik grubunu galatasaray'a benzetmeye kalkissaniz hangisi olurdu?

    sizce de fenerbahce medyaya daha hakim degil mi?
    (urfi - 24 ocak 2011 19:15)

    led zeppelin derim. malum, gelmiş geçmiş en büyük rock grubudur!
    lige kim hakim ona bakmak lazım, gerisi hizaya gelir...

    --------------------

    türk spor basınından hangi yorumcuları beğeniyor?
    (pokerr - 24 ocak 2011 19:15 ~ 19:15)

    uğur meleke’yi beğeniyorum en çok.

    --------------------

    ekşisözlükteki nickiniz ne diye sorsak, çok mu ayıp olur?
    (ajdaranik - 24 ocak 2011 19:17)

    hiçbir sözlükte yazar değilim.

    --------------------

    tanju'nun neuchatel'e attigi kendisinin 2., takiminin 4. golune mi, prekazi'nin monaco'ya attigi ve gol ve gol ve gol ve gol, iste gol, iste gole mi, yoksa kim atti, kral atti, hem de nerede elland road'da, leeds united'a attigi gole mi daha cok sevindiniz?
    (andrei taganov - 24 ocak 2011 19:33)

    sıralarsam 1) prekazi 2) tanju 3) hakan. ama en çok sevindiğim gol, popescu’nun son penaltı golüydü, ötesi şimdilik yok...

    --------------------

    manu chao olayindan yola cikarak medya dunyasinda bu gibi olaylarla galatasaray elcisi olmak nasil olurdu hacim?
    (aegean - 24 ocak 2011 19:43)

    manu biraderimiz iyi bir galatasaraylıdır demekle yetineceğim.

    --------------------

    galatasaray sözlük'ün medyada daha çok duyulması için bir şeyler yapabilir mi?
    (sinyorkedi - 24 ocak 2011 19:44 ~ 19:45)

    fikri siz verin, ben destek sağlarım elimden geldiğince.

    --------------------

    medyadaki bu pisliğin ve kokuşmuşluğun arasında nasıl barınabiliyorsunuz temiz ve karakterli bir insan olarak? ne yapıyorsunuz nefes almak için?
    (tanil - 24 ocak 2011 20:04)

    çok klasik ve okurken “bu ne be?” dedirtecek bir cevap vereceğim affınıza sığınarak “işimi yapmaya çalışıyorum; yazı ve okurdan başka kimseye karşı bir aidiyet hissim yok.”

    --------------------

    adnan polat yönetimi ve ultraslan hakkındaki görüşleri nelerdir? adnan polat 1 kez daha seçilirse dediği gibi futbola yüklenip futbolda başarıyı getirebilir mi yoksa galatasaray'da durduğu her gün artık zarar mı vermektedir?
    (her sey ayri yazilir - 24 ocak 2011 20:39)

    soruyu zaman cevaplamış oldu.

    --------------------

    1)en beğendiğiniz spor servisi hangi yayın organının spor servisi?

    2)okuduğunuz futbol blog veya blogları var mı?
    (buragi - 24 ocak 2011 21:06)

    acetobelsemico dışında düzenli okuduğum bir blog yok. ama twitter’dan link yollandığı zaman bakıyorum elbette.

    --------------------

    uğur köken hakkında bir entry yazsam köşesine taşır mı acaba. dur ben yazıyım. taşır taşımaz.

    edit: yazdım
    http://www.rerererarara.net/sozluk.php?id=584531
    (zizonkovac - 24 ocak 2011 21:07 ~ 22:36)

    --------------------

    isminden yola çıkarsak neden kanatlı bir takım değil de galatasaray. yani galatasaraylı olma hikayesi nedir?
    (kenan1905 - 24 ocak 2011 22:30)

    galatasaray varken başka bir takım tutmam mümkün değil. ister kanatlı, ister ateş püsküren olsun, fark etmez.

    --------------------

    kendi deyimiyle 'hayatındaki en mutlu gün' 17.05.2000 'mi halen ?
    (spacetusubozulanadamindrami - 24 ocak 2011 22:42)

    aynen öyle. 17 mayıs 2000’den daha mutlu olduğum bir gün yok.

    --------------------

    en beğendiğiniz spor yazarları kimler? bir de, sizce de barcelona'nın futbolu pink floyd müziğine, yahut bakî'nin gazellerine benzemiyor mu? bu kadar güzel 'kompozisyon' nasıl yapılır lan. halen aklım almıyor. aklımın alacağı bir biçimde açıklasanız, ne mutlu olurum.
    (ismi calinmis - 24 ocak 2011 23:16)

    uğur meleke favorim. barcelona için sadece darısı başımıza diyebiliyorum.

    --------------------

    alt lig sendikasını okuyor musunuz ?

    "sayın armudovski" gibi eğlenceli tribün maceraları hakkında bir kitap yazmayı düşünür mü?
    (sutoglan - 24 ocak 2011 23:32)

    yazıları toplayıp kitap yapmak fikrine şimdilik sıcak bakmıyorum.

    --------------------

    galatasaray ile ilgili hemen her sorunun kendisine sorulacagini dusunmekle beraber, ben kendisine belki bunun da galatasaray ile bir kesisen noktasi oldugunu da dusunerek, isminin ve biliyorsa soy isminin manasini sormak isterdim.
    (prekazi888 - 25 ocak 2011 06:34)

    ismimi babaannem koymuş. iki versiyon var ailede. birinci versiyon o sıralar işleri kötü giden babama “kol kanat olmam için” konmuş bu ad. ikinci versiyon ise bana hep daha mantıklı gelir. kartal tibet’i çok severmiş babaannem. oğluna kanat ismini verdiğini duymuş ve ısrarcı olmuş. soyadım ise muhacir olan (üsküp, kalkandelen) ailemin yaşadığı bölgeden gelme.

    --------------------

    galatasaray sözlüğe karşı bir takım kurup halısahada maç yapmak ister mi?
    (ali riza denen pezevenk - 25 ocak 2011 08:45)

    haha, olacak iş değil canım kardeşim. diz kapağını yıllar önce dağıttığım için yeşil sahalardan uzağım.

    --------------------

    benim kendisine iki sorum var.

    1. kendisinin "güzel insan" duruşunda "galatasaraylılık" etkileri var mıdır? nasıl açıklar?

    2. galatasarayın zayıf rakipler (tobol, düşmüş kocaeli vb.) karşısında aldığı olumsuz sonuçlardan yüreğinin bir yanı benim gibi mazoşistçe bir memnuniyet duyuyor mu? (taraftarlık empatisi, futbol hikayeleri vb. adına)

    peşin edit: ikinci soruyla ilgili "galatasaray yenilince zevk alıyormuş lan" vb. yorum yapmayın. doğru anlayın çökertirim... çökertirim diyorum bak...*
    (azazel1905 - 25 ocak 2011 09:26)

    metin oktay’ın galatasaraylılığına ulaşmaya çalışmaktan başka bir hedef tanımam bu konuda. ulaşmak değil, ulaşma yolunda çalışmak.
    galatasaray –görece olarak- zayıf bir rakibe kaybettiğinde öfkeyle “oh olsun” dediğim anda bile içim acır.

    --------------------

    izlediği en iyi futbolcu ve basketbolcu kimdir?
    (casus - 25 ocak 2011 16:38)

    galatasaray’da prekazi ve hagi’nin yeri ayrı. baketbolda ise dawkins’e hayrandım.

    --------------------

    galatasaray'ı kelimelere sığdırmak zor elbette;ama galatasaray'ı hiç bilmeyen birine galatasaray'ı ve galatasaraylılığı nasıl anlatır?
    (gayinsin1905galatasaray - 25 ocak 2011 17:24 ~ 17:28)

    hayatımın anlamı, tek aidiyetim, büyük aşkım.

    --------------------

    boxer'da ''hımm ne ilginçmiş'' deyip okuduğunuz en çok dikkatinizi çeken yazı hangisiydi?
    yoksa ''ne okucam abi,ben sadece fotoğraflara bakarım'' mı diyorsunuz?
    ya da ben ''yazımı yazarım sonrasına karışmam,ne halleri varsa görsünler'' mi dersiniz?

    bana baxer'ı anlat kanat abi.bana esmeyi anlat,esip geçmeyi anlat....
    (azizsgpkjmer - 25 ocak 2011 18:46)

    boxer iyidir ya...

    --------------------

    maçlardan önce içtiği bira tuborg mu efes mi?
    (troyadabiradam - 25 ocak 2011 20:41)

    efes.

    --------------------

    kendisine sorduğumuz sorular beklediğinden fazla mı? ilgiden memnun mudur kendileri?
    (azizadem - 25 ocak 2011 21:13)

    gayet memnunum durumdan.

    --------------------

    şu bülent timurlenk'in kendisinin caner eler'in olduğu kebapçı sofrasına oturmak için ne gerekir ? dışardan izleyici kabul ederler mi ? *
    (reverdy - 27 ocak 2011 21:14)

    mekanda bulunmak yeterli. çekersin bir iskemle olur biter.

    --------------------

    köşe yazarı olduğu gazetenin yıllardır kullandığı fotoğrafında sağ omzunda bir çantanın askısı görünüyor. o fotoğrafın öyküsü nedir acaba bize anlatabilir misiniz ?

    http://tinyurl.com/zhwrriyyett

    iyi çalışmalar dilerim.

    not: fotoğrafın orjinali orada ters çevrilmiş. sol omuzda gibi duruyor.
    (sisli meydanlarinda dolasan - 28 ocak 2011 21:51 ~ 21:53)

    o fotoğrafın değişmesi lazım. ama o kadar tembelim ki, gazeteye gidip bir fotoğraf çektiremedim. evden çalışıyorum son yıllarda, bilmeyen varsa. fotoğrafı yıllar önce kutup dalgakıran çekmişti. çekiş o çekiş...

    --------------------

    önce futbolsever mi, galatasaraylı mı?
    (captano - 1 şubat 2011 17:52)

    yalan söyleyemeyeceğim tabii ki galatasaray.

    --------------------

    futbol ile ilgili bloglar hakkında ne düşünüyor ? bu kadar fazla sayıda futbol bloğunun olması onun için neyi ifade ediyor ? blog yazarlarının güvendikleri yazılarını daha çok duyurmak için onlara tavsiyeleri var mıdır ? varsa nelerdir ? *
    (arifsadecekendiniatmazdi - 1 şubat 2011 18:17)

    çok sıkı bir blog takipçisi değilim. twitter’da link paylaşıldığında bakıyorum, ilginç bulduklarımı paylaşıyorum.

    --------------------

    galatasaray'ın kısa vadede ilacı nedir?
    (pokerr - 1 şubat 2011 18:26)

    titreyip özüne dönmesi...

    --------------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın