• 1
    her galatasaraylının gönlünde, zihninde bir nebze olsun yer etmiş fotoğraflardır. birkaçı için,

    http://img137.imageshack.us/...24/scangs86087bm.jpg

    http://img19.imageshack.us/...13/scangs86070qq.jpg
    14 yıl beklemek zordur. düşünsenize, birine deli gibi aşıksınız ve onun yolunu gözlüyorsunuz. bir yıl, üç yıl, beş yıl... her geçen yıl bir o kadar daha değerleniyor sevdiğiniz. işte 1987 yılında yaklaşık x milyon taraftar 14 yıl beklediği, gözlediği sevdalısına kavuştu. uğruna besteler yapıldı ama sabırla da beklendi. ona ulaşıldığında ise görülmeye değerdi.

    http://img137.imageshack.us/...pxsounessflag9pw.jpg
    graeme souness... nam i diger ulubatlı souness. 1996 yılı, o dönemler türkiye kupası finali iki ayaklı. finalde galatasaray ve ezeli rakibi fenerbahçe. uzun yıllar türkiye kupası hasreti çeken fenerbahçe hasretini dindirmek istiyor. ilk maç sami yen de 1-0 galatasaray lehine sonuçlanır. 2. maçta fenerbahçe aykut kocaman ile 1-0 öne geçsede uzatmalarda* son sözü dean sounders söyler. maç sonunda kupa galatasarayındır. souness maçtan sonra büyük galatasaray bayrağını 3 seferde saraçoğlu çimlerine diker. o anda tahmin edebilirmiydi acaba yıllar boyu ulubatlı souness olarak anılacağını?..

    http://img153.imageshack.us/.../1930/asyen265he.jpg
    bazı goller vardır güzel olmasalar da manevi değerleri yüksektir. popescu'nun uefa kupası finalinde kullandığı 4. penaltı gibi. ama bazıları da vardır ki hem yıllarca unutulmayacak kadar güzeldir, hem de yıllarca unutulmayacak kadar değerli. ne denilebilir ki başka.

    http://img144.imageshack.us/img144/476/u016bt8.jpg
    geldik o ana. yıllar yılı avrupa'da kupa hasreti çekmiş... yok yok böyle olmadı. kupa hasreti çekmekte neymiş. yıllar yılı kendi ligine hapsolmuş bir ülke, avrupa'da en büyük başarısı yarı final olan bir ülke. kupa kimin aklına gelirdi galatasaray şampiyonlar liginden elenip uefa'ya düştüğü zaman. ama tarihlerde böyle yazılmıyor mu zaten? kare popescunun son penaltıyı filelere göndermesiyle ortaya çıktı. o anda büyük kaptan bülent korkmaz'ın avuçlarını öne doğru göstermesi zamanın durup tarihin bu anı altın sayfalara yazdığını gösteriyordu sanki.

    http://fotogaleri.tumspor.com/...5200808250521222.jpg
    gerçekleri tarih yazar, tarihi de galatasaray dememişler boşuna. bu fotoğraf nelere hizmet etmedi ki. bir nesili galatasaraylı yapıp, avrupa'dan asya'ya, amerika'dan avustralya'ya kadar aynı gece milyonları sokağa döken aynı fotoğraf değil mi? ne zaferler gördü bu ülke, ne günler yaşadı. ama böylesi görülmemişti işte. unutulmayandı bu yüzden, en unutulmayan.

    http://img171.imageshack.us/...71/9498/110350cc.jpg
    bir sevdadır taffarel. bir çok kişi onun olmamasını galatasaray'ın finali kaybetmesi ile eş anlama geldiğini söyler. doğru bir tespittir bence. bu adamın öyle güçleri vardır ki rakibe karşı topa yaptığı her hamle, onu izleyenlerin olduğu yerde beş takla atmasına neden olur. bizzat finalde yaşadım bunu. bu yüzden topla yaklaşmayın. seviyoruz seni taffarel. gönlümüzdesin.

    http://img165.imageshack.us/...65/9042/real2ah9.jpg
    bu da bir süper kupa gecesi. galatasaray dünya devi real madrid ile karşılaşıyor. biri tarihinde ilk defa bir avrupa kupası almış, diğeri ise kupalara adeta ambargo koymuş. ama galatasaray rüzgarı maç boyunca o kadar sert esmiş ki maç sonunda realli futbolcu daha fazla ayakta kalamayıp kendini yere bırakmış. kupa istanbul'a gelmiştir.

    hoşuma giden bir o an resmi eklemeden de duramayacağım. galatasaray juventus maçı. güvenlik sebepleri gerekçesiyle maç almanya da oynanıyor. maç sonunda galatasaray 2-0 kazanıyor. maçın içinde ki bu görüntü ntv'nin tanımıyla birlikte geliyor.

    http://img228.imageshack.us/...1385/14007912ac8.jpg
    galatasaray-juventus maçından bir kare... hakan şükür ve juventus takımından edgar davids topun sahibi olabilmek için büyük bir mücadele içinde. ''sporda başarı rakibini iyi tanımaktan geçer'' sözünü kanıtlayan bir ''o an''. rakibi hakan şükür'ü durdurmak için adeta onun her hareketini takip ediyor ve o anda ortaya hiç beklenmeyen bu uyum ortaya çıkıyor
App Store'dan indirin Google Play'den alın