Türkiye Süper Lig 1.Hafta Maçı
0 - 1
  • 5
    --- alıntı ---

    bir hagi klasiği: 1-0

    yine mükemmel bir gol attı... yine izleyenlere şapka çıkarttı. büyük ustanın enfes vuruşuyla cim - bom, denizli’de galibiyete ulaştı. galatasaray daha etkili oynadı, hele ikinci yarıda inanılmaz golleri kaçırdı. jardel, bülent ve suat’ın üç şutunda top direklerde kaldı

    bıraktığı yerden başladı hagi... geçen sezon neyse yine oydu. 2000 - 2001 sezonuna da mükemmel girdi. zorlandığı anlarda takımını sırtladı, attığı nefis golle de galibiyete taşıdı. ve galatasaray, büyük ustasının ustalık kokan golüyle denizlispor engelini aştı, üç puanı hanesine yazdırdı. sarı - kırmızılı takım, sayısız pozisyondan da yararlanamadı.
    galatasaray, 90 dakika boyunca daha etkili oynadı. denizlispor zaman zaman atak yaptı ama sonuca gitmeyi başaramadı. hagi, 32. dakikada kazanılan frikik atışında topu nefis bir vuruşla ağlara yolladı. ikinci yarıda goller üstüste kaçtı. iki net pozisyon harcayan jardel’in bir şutu da direkten döndü. bülent ve suat’ın vuruşları da direğe takıldı ve maç 1 - 0 sonuçlandı.

    çok farklı olmalıydı
    g.saray teknik direktörü lucescu, “hakettik ve kazandık. sonuç çok daha farklı olmalıydı" dedi. oyunu sürekli kontrollerinde tuttuklarını belirten lucescu, “çok pozisyon kaçırdık. denizlispor deplasmanında iyi bir başlangıç bizim için çok önemliydi. futbolcularımın performansından memnunum" diye konuştu.
    sarı - kırmızılı takımın hocası, jardel için de “gol atması önemli değil. bence bu maçta da güzel oynadı" yorumunu yaptı. lucescu, “faruk’u kadroya neden almadınız?" sorusuna ise, “ondan çok memnunum. ama 24 oyuncum var hepsinden zaman zaman yararlanacağım. herkesi hazır tutuyoruz" dedi.

    denizli’de tarihi gün

    birinci lig’de ilk kez denizli - g.saray maçı tel örgüsüz sahada oynandı
    türkiye birinci ligi’nin 42 yıllık tarihinde ilk kez tel örgüsü olmayan bir stadda maç oynandı. denizli - galatasaray maçını izlemek için denizli atatürk stadı’na gelen binlerce taraftarla futbolcular arasında tel örgü yoktu.
    denizlisporlu yöneticiler önceki hafta içinde spordan sorumlu devlet bakanı fikret ünlü’yü ziyaret ederek tel örgüleri kaldırmak istediklerini iletmişlerdi. bakan ünlü de denizlisporlu yöneticileri tebrik ederek, bölge müdürlüklerine görev verip, denizli atatürk stadı’nın tel örgülerinin galatasaray maçına kadar kaldırılmasını istemişti. bakan ünlü’nün bu talimatıyla tel örgüleri çok kısa bir sürede kaldıran yetkililer, atatürk stadı’nı sezonun ilk maçına seyircilerin önüne yeni haliyle çıkardılar.
    bu uygulamaya geçilmesine en çok denizlili taraftarlar sevinirken, tribüne “tel örgüye hayır" yazılı bir pankart asıldı.
    ancak emniyet birimleri daha ilk kez uygulamaya konan bu sistemde aksaklıklar olabileceğini düşünerek, sahaya atlayabilecek taraftarlara önlem alarak tribünlerin etrafına her beş metrede bir polis oturttu.

    terim’i g.saray büyük yaptı
    galatasaray yöneticisi osman hattat, fiorentina’ya giden fatih terim için, “avrupa’nın en büyük teknik direktörü" dedi. hattat, “ancak, onun avrupa’nın en büyüğü olmasını galatasaray kulübü sağladı. demek ki galatasaray, başka bir teknik direktörü de avrupa’nın en büyük hocalarından biri yapabilir" ifadelerini kullandı. hattat, lucescu’nun başarılı olacağına da inandığını belirterek, “bu yıl da avrupa’da çok iş yapacağız" diye konuştu.

    notlar

    k.bülent’e büyük sevgi
    sezon başında denizlispor’dan galatasaray’a transfer olan bülent akın’a denizlili taraftarlar tarafından büyük sevgi tezahüratı yapıldı. bülent, maç öncesi eski takımının soyunma odasına da giderek, arkadaşlarıyla hasret giderdi ve başarılar diledi.

    ‘buna da şükür’
    g.saray asbaşkanı mehmet cansun, oynanan futboldan memnun olduklarını söyledi. cansun, “bu sıcakta bu kadar. buna da şükür. skor daha farklı olabilirdi" dedi. yönetici aziz üstel ise, “fatih terim’i bir dost olarak çok arayacağız. ama teknik direktör olarak değil. çünkü bizim bir teknik direktörümüz var" dedi.

    kanatlara ceza
    saınt gallen maçında hatalarıyla dikkat çeken hakan ve capone, dünkü maça yedek soyundular. teknik direktör lucescu’nun iki oyuncuyu da bir anlamda cezalandırdığı belirtildi.

    popescu’ya uyarı
    denizlispor maçı öncesi sahaya çıkan popescu’yu yanına çağıran lucescu, rumen oyuncuyu sıkı bir şekilde uyardı. lucescu oyuncusuna, “bu maçta senden çok dikkatli olmanı ve hata yapmamanı istiyorum. defans sana emanet" dedi.

    sıcaktan şikayet
    sarı - kırmızılı futbolcular, karşılaşma sonrası havanın sıcaklığından yakındılar. kaptan bülent, “böylesine bir sıcakta galip gelmek önemliydi" dedi. suat, “nefes almak bile güçleşmişti. üç puan üç puandır" ifadelerini kullandı.

    skorboard sözü
    spordan sorumlu devlet bakanı fikret ünlü dünkü maça gelerek karşılaşma öncesi denizlispor taraftarlarına hitap etti. ünlü, “tel örgüyü kaldırarak tarihi bir olayı gerçekleştirdiniz. centilmenliğinizden dolayı sizi kutluyorum. söz verdiğimiz skorboardunuza da en kısa sürede stadınıza getirteceğim" dedi.

    g.saray’a iki yıldız
    g.saray, futbol federasyonu’nun aldığı karardan sonra dün ilk kez sahaya iki yıldızlı formayla çıktı. sarı - kırmızılı takımın formasındaki her yıldız 5 şampiyonluğu vurguladı. bu arada futbolcular tel görüsüz tribünlerle örnek oldukları için denizlisporlu yönetici ve taraftarlara teşekkür ettiler.

    maçın hakemi

    başarılıydı
    mustafa çulcu, bülent’e çok konuştuğu için haklı bir kart gösterdi. popescu gole giden adamı devirdi, olayı sarı kartta bıraktı. fazla görünmeden oyunu sürdürdüğü için ne küfür yaşandı, ne de otorite sıkıntısı.

    maçın kahramanı

    hagi
    öyle bir gol attı ki, yine ayakta alkışlandı. iyi oynadı, iyi mücadele etti. arkadaşlarına gollük pozisyonlar hazırladı. takımına üç altın puanı getiren adam oldu.

    analiz...

    taffarel: kendisine pek iş düşmedi. iş düştüğü bir anda da inanılmaz hata yaptı. arkadaşlarına iyi paslar dağıttı.
    popescu: rakip zayıf olunca rahat bir karşılaşma oynadı. hata yapmadı. geçen maçlara oranla daha derli topluydu.
    fatih: takımın iyilerinden birisiydi. ilk yarı iyi bindirmeler yaptı. savunmada kademede başarılıydı.
    ergün: silik ve durgundu. hiç keyif vermedi. bu kötü maça adapte olamadı. oynadığı futbol hiç yakışmadı.
    b.bülent: yine çenesi düştü. sürekli konuştu. önce arkadaşlarıyla, sonra hakemle sık sık tartıştı.
    okan: etkili olamadı. bu yüzden de vasatı hiç aşamadı. böyle olunca galatasaray orta sahası durdu.
    ümit: yavaş yavaş kendini bulmaya başladı. ancak onun yeri ilk onbir. dün akşam da iyi işler yaptı.
    k.emre: ilk yarıda çok hırçındı. göze fazla battı. ama ikinci yarı takımı için oynadı. ve daha yararlı oldu.
    k.bülent: onun için zor bir maçtı. eski takımına karşı ilk kez oynadı. fazla iş düşmeden de maç bitti.
    suat: çok iyi çalıştı. iyi mücadele etti. ikili mücadelelerde etkiliydi. ama dinlenerek oynamayı tercih etti.
    jardel: 90 dakika boyunca pas bekledi, durdu. bir kafa şutu, bir de şutu var. iki gol pozisyonunu heba etti.
    hagi: sahanın en iyisiydi. nefis bir frikik golü attı. yerinde durmadı. özellikle jardel’e iyi paslar yolladı.
    marcıo: hiçbir etkisi yoktu. ne pozisyona girebildi, ne de arkadaşlarına yardımcı olabildi.
    hakan ünsal: teknik direktör lucescu tarafından oyuna son 8 dakikada alındı. maça adapte olamadı.

    --- alıntı ---

    kaynak: milliyet
App Store'dan indirin Google Play'den alın