• 512
    --- alıntı ---
    barcelona'dan bile futbolcuların hakaret dolu mesajları ile kovulan frank rijkaard ismi için galatasaray'a gelecek olan dürzü niye transferin son saat ve son dakikasını beklesin onu çözemedim. madem rijkaard ismi o adam için bu kadar önemliydi bu hale gelinmeden gelseydi ya. sonra zizon aksi filan. la havle.
    (zizonkovac, 1.9.2010 02:33 ~ 02:34)
    --- alıntı ---

    yukaridaki örnekte görüldügü kisisel takintilari sebebiyle alenen yalan yazacak kadar düsmüstür.

    fact 1: rijkaard türkiye'ye geldiginde de ilk basin aciklamasinda dile getirdigi üzere barcelona'dan 4-1'lik real madrid* yenilgisi sonrasi yönetim kuruluyla karsilikli anlasarak "ayrilmis" ve 1 yillik "sabbatical" almistir. kovulmak ve sabbatical arasindaki farki bilmeyenler ve bunun anlamini merak edenler icin http://www.seslisozluk.com/?word=sabbatical

    * barcelona'daki son sezonunda orta saha - forvet hattindaki sakatliklardan beli bükülmüs bir takim yönettigini not düselim. messi dahil ofans gücünün neredeyse tamami sakatliklarla bogusuyordu.

    fact 2: kendisini "hakaretlerle kovan" barcelona oyuncularindan biri sanirim "onun için bir yerimi yaralasam, acıyı hissetmem" ve "bize büyük bir özgürlük tanidi ama o zamanlar biz bunu anlayamadik", "beni kesfeden oydu, ona minnettarim" vb. diyen lionel messi olsa gerek. http://www.soccerway.com/...ave-us-more-freedom/ öbürleri de besbelli kaleyi teslim ettigi victor valdes, altyapidan cikartip bugünkü haline getirdigi iniesta falan olmali. biz de salagiz, evet.

    fact 3: barcelona'dayken rijkaard'in calisma atmosferini istismar eden 3 isim, ronaldinho, eto'o, ve deco bakalim sonra o kulüpte kariyerlerine devam edebilmisler mi? evet edememisler. ronaldinho ve ve deco hemen o sezon, eto'o da bir sezon sonra satilmis.

    fact 4: demek ki neymis, futbolcularin hakaret ederek kovaladiklari rijkaard diye barcelona hikayesi yokmus, zizonkovac denen saplanti yumaginin kendi muhayyilesinde yarattigi carpikliklari olmus olaylar gibi anlatmasi varmis.

    tanim (bu da fact 5): zizonkovac kisisel saplantilarindan ötürü alenen yalan yazmaktan cekinmeyen, muhtemelen 50+ yasinda bir tribün apaçisinden fazlasi degildir. bütün bir sezona yayilan mesnetsiz iddialarla camur atma gayretlerine devam etmektedir ve kanimca herkesi aptal zanneden, tarz itibariyle lümpen ve düzeysiz, insanlar hakkinda da böyle alenen yalan yargilarda bulunmasindan ötürü de ahlaksiz ve zayif kisilikli bir insandir. futbol hakkinda hicbir bok bilmeden bu kadar yüksek perdeden konusmasini da türkiye'de herkesin her haltin uzmani olmasi fenomenine veriyorum. buna halk arasinda kendini bilmezlik de deniyor.

    rijkaard'in barça hikayesinin bir özeti için su yaziya bir göz atilabilir: http://footballfraternity.wordpress.com/...o-rebuilt-barcelona/
App Store'dan indirin Google Play'den alın