resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 2953
    kimse galatasaray'dan büyük değildir düsturuyla yaşarım galatasaraylılığımı. kral dediğim hakan şükür, imparator dediğim fatih terim, kahramanım hagi için de geçerlidir elbet bu laflarım. onları değerli kılan galatasaray'ın adıdır. futbol takımının kaptanı arda turan için de farklı şeyler düşünmüyorum. galatasaray'a zarar verdiği zaman karşısında bulacağı binlerce adamdan biri olacağım her zaman. ancak bu adamın galatasaray'a zarar verecek duruma sokulmasına da karşı duracağım tabi ki. madem önemli olan galatasaray'a zarar verilmesini engellemek bu da yöntemlerden bir tanesidir. en yararlısıdır, en insanisidir.

    arda turan'ın çok pohpohlandığı söylendi sözlükte. doğrudur. türkiye tek adamların ülkesidir. akp'ye oy veren adam partiye değil tayyip erdoğan'a verir. arda turan'da bazıları için tek adamdı artık. galatasaray eşittir arda turan biçiminde ilahlaştırıldı. özellikle internet aleminde. oysa bir şey unutuldu. arda turan'a yön veren top ayağındayken duyduğu taraftar ve medyaydı. taraftar maçtan önce "büyük kaptan" diye nidalar atarken, maçtan sonra "kimisi sinema peşinde" şarkısını söyleyerek arda'yı yuhalıyordu. arda'nın milli takımda çok daha iyi performans göstermesinin nedeni kendi taraftarınca yuhalanma korkusudur. ne kadar kendisine güveni olursa olsun duygusal açıdan gol atamayınca sakal bırakan hakan şükür'den farkı yoktur. medya ayağını ise herkes biliyor artık. yine hakan şükür'den bu yana hiçbir futbolcunun üzerine bu kadar gidilmedi. hergün futbol dışı onlarca asparagasla uğraşmak zorunda kaldı arda. yönetim kendisini koruyup sorumluluğu azaltacağına, kaptanlık ve 10 numara verildi. ve bunları yaparken üstüne yeni metin oktay payesi verildi kendisine. kitleleri galatasaraylı yapan adamın gölgesi verildi.

    arda turan'ın düşük performansı için eleştiriyorum diyenler hikaye anlatıyor. arda turan'ın eleştirilmesinin temelinde yerli oyuncuların gruplaşması korkusu yatıyor. ben ki o zamanki tayfanın mario jardel'i takımdan gönderişini hiçbir zaman içime sindirememiş bir adamım, bu olayın safsata olduğunu düşünüyorum. arda'nın çaktırılmadan bu grubun lideri olduğu söyleniyor sözlükte. arda'nın şu anki gücü asla bir hakan şükür, bir hasan şaş değil. serdar özkan ile mi yapacak gruplaşmayı. gruplaşmanın olması için yerli oyuncuların takımda ağırlığının olması lazım. hiç bir yerli oyuncunun bırak ağırlığı, takıma neredeyse bir gram faydası yok. galatasaray yabancıların sırtladığı bir takımdır. en çok dillendirilen bir başka olay da yabancı oyuncuları dışlaması konusu. nedeni paragrafın ilk cümlesinde saklı. ancak gel gör ki yabancı oyuncularla yapılan röportajlar pek olayın öyle olmadığını söylüyor nedense. şimdi diyebilirsiniz ki, tv'de ne söylesin saftirik. tv'de açık açık eleştiremez de bu kadar da övülmesine de gerek yok değil mi?

    arda turan türkiye'nin en popüler genci. bu yaşta bu başarıları kazanmış bir gencin egosunun olmama ihtimali yok, hatta türkiye'de egosunu törpüleme ihtimali bile yok. aksini düşünen mevlana'nın izinden gidiyordur. ne zamanki arda büyük futbolcu değil, iyi futbolcu olduğunu anlar, o zaman büyük futbolcu olma yolunda hızla ilerler. söz egodan açılmışken bir çelişkiyi daha dillendirelim. arda turan rijkaard'ın kuyusu kazmakla suçlanıp, fatih terim'i takımın başına geçirmek istediği söyleniyor. şimdi soru geliyor; egosu büyük arda turan, muhtemelen egosu en büyük spor adamıyla mı daha rahat çalışır, yoksa yıldız futbolcunun en kolay çalışabileceği teknik direktör rijkaard'la mı. arda'nın aptal olduğunu düşünmüyorum.

    arda hatalar yapıyor, daha da büyük hatalar yapacak. saha dışında basına büyük kozlar veriyor. saha içinde de çok oynamak istediği liverpool ve ingiltere ligi için yetersiz. fizik gücü yetersiz, hızlı değil, şutlarını daha da geliştirebilmeli, daha hızlı oynamalı, daha çabuk düşünmmeli, sakatken de kendine iyi bakmalı beli kalınlaşmamalı vs...yeterli çabayı gösteriyor mu bilmiyorum, ben de herkes gibi performansından memnun değilim. ancak asıl sorun sahanın dışında. ilk olarak bu adam hakkındaki karalamalara, terbiyesizliklere tepkiyi koyacaktık, yönetim gereksiz sorumluluklar yüklemeyecekti. sonra performansı hakkında en kral eleştiriler yapılacaktı. sırayı karıştırdık tekrar. hem saha içinde hem saha dışında vuruyoruz bu çocuğa. ne maç satmıştır, ne takımı sabote etmiştir, galatasaraylıdır.

    arda turan bir planlama hatasıdır. ancak hiçbir şey için geç değildir. krizden zekası ve özgüveni sayesinde en az zararla çıkıp telekom arena'ya kolunda pazubantla en ön sıradan çıkacaktır. sonra da çok istediği liverpool formasını giyecektir. şimdilik yalnız yürümediğini bilsin yeter...
App Store'dan indirin Google Play'den alın